Over deze vacature
Jij bent een data-enthousiast die HR wil innoveren. Dit doe je door gedegen analyses te doen over de impact van het HR-beleid op het welzijn van medewerkers. Je geeft managers aan de hand van HR-data inzichten over hun teams. Daarnaast doe je onderzoeken naar HR-thema’s die TNO breed spelen en rapporteer je hierover aan het HR Management Team. Door jouw enthousiasme laat je collega’s inzien hoe ze door het gebruik van data beter onderbouwde beslissingen kunnen maken.

Wat ga je doen?
In deze functie ben je bezig met HR-data van A tot Z. Je houdt je bezig met alle aspecten van de ‘data analytics value chain’: van data verzamelen, opschonen, structuren, en analyseren, tot het visualiseren en het geven van advies. Wellicht zijn sommige activiteiten hiervan nieuw voor je, maar door jouw leergierigheid pik je dit snel op. Voor je aan een uitgebreide analyse begint heb je een gesprek met de interne klant en vraag je grondig uit wat de vraag van de klant is. Hierna ga je samen met de HR Data Scientist of zelfstandig weer met je voeten in de klei en analyseer je de beschikbare data. Je gebruikt bijvoorbeeld SQL om de data op te halen, op te schonen en te structureren, bouwt dashboards in Power BI, en gebruikt Python om voorspelmodellen te maken en gedegen statistische analyses te doen. Je weet de resultaten van je onderzoeken duidelijk uit te leggen aan de interne klant en kunt op basis van de HR-data onderbouwd adviseren.

Als People Analytics specialist maak jij deel uit van het team HR Innovation & People Analytics en rapporteer je aan de Manager van dit team. Daarnaast werk je samen met en word je begeleid door de HR Data Scientist. Je werkt samen met verschillende collega’s binnen TNO die zich bezig houden met HR, Data, Dashboarding en management informatie, zowel binnen HR als in de business.

Wat wij van jou verwachten
Jij stelt vragen en vraagt door. Je denkt gestructureerd en bent secuur. Naast analytisch ben je ook pragmatisch. Je bent helder in je communicatie en weet complexe zaken goed uit te leggen. Daarnaast ben en blijf je nieuwsgierig en houd je van puzzelen met data. Je bent ondernemend en vind het leuk om soms het wiel zelf uit te vinden. Je hebt affiniteit met HR, maar wilt ook een bredere visie ontwikkelen dan alleen het HR-domein.

 • Een master/wo-diploma in bijvoorbeeld Psychologie, HRM of Data Driven Business.
 • Nieuwsgierig naar programmeren (bijvoorbeeld Python, R of Java) en data visualisatie (bijvoorbeeld Power Bi of Tableau) en data extractie (bijvoorbeeld SQL). Ervaring is voor ons een pre, belangrijker is het dat je je hierin (verder) wilt ontwikkelen.
 • Gedegen kennis van statistiek.

Wat wij jou bieden
Uitdagend én afwisselend werk met serieuze impact. En volop kansen, want bij TNO heb je grotendeels zelf de regie over je carrière. Het aanbod bestaat uit een bruto maandsalaris tussen € 3.340 en € 4.000 (afhankelijk van je kennis en ervaring), vakantiegeld (8%), een dertiende maand (8,33%) en een flexbudget (5,58% + € 180,-). Daarnaast krijg je alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Daarnaast kun je bij TNO een ‘menu’ aan arbeidsvoorwaarden samenstellen dat bij jouw persoonlijke situatie past. Wat je ook mag verwachten:

 • Een uiterst professionele, innovatieve werkomgeving, met topexperts als collega’s.
 • Mogelijkheid om cursussen, opleidingen en workshops te volgen en congressen te bezoeken, en coaching als je daar behoefte aan hebt.
 • 33 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).
 • Een goede reiskostenvergoeding.
 • Gezellige activiteiten met je team en andere TNO'ers. Zo leer je snel veel mensen kennen.
 • Flexibele werktijden, de mogelijkheid om 32, 36 of 40u te werken en om thuis te werken.
 • Netwerkmogelijkheden en leuke activiteiten georganiseerd door Jong TNO.
 • Een goede pensioenregeling.

Lees hier uit welke arbeidsvoorwaarden je verder kunt kiezen.

TNO als werkgever
Bij TNO innoveren we voor een gezonder, veiliger en duurzamer leven. En voor een sterke economie. Sinds 1932 ontwikkelen wij kennis en technologie voor het algemeen belang. We vinden elkaar in verwondering en vindingrijkheid, en we zijn gedreven om grenzen te verleggen. Voor jouw talent en ambitie is er alle ruimte en ondersteuning. Je werkt samen met mensen die aan je gewaagd zijn, die jou inspireren én van jou willen leren. Onze state-of-the-art-faciliteiten zijn er om jouw visie te verwezenlijken. Wat je bij TNO doet, doet ertoe: impact maakt het verschil. Want met elke innovatie draag je bij aan het leven van morgen. Lees meer over TNO als werkgever.

Bij TNO stimuleren we een inclusieve werkomgeving, waar jij jezelf kunt zijn. Wat je verhaal ook is en welke unieke eigenschappen je ook meebrengt. Juist door onze unieke krachten en perspectieven te bundelen zijn we in staat om innovaties te ontwikkelen die een wezenlijk verschil maken in de samenleving. Meer weten? Lees welke stappen wij zetten op het gebied van diversiteit en inclusie.

Hoe ziet het proces eruit?
Reageren kan tot en met zondag 27 november 2022. Bij voldoende geschikte kandidaten kunnen we de vacature eerder sluiten. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes. In een laatste gesprek bespreken we de arbeidsvoorwaarden die je zelf samenstelt. We streven ernaar de hele procedure binnen vier weken af te ronden.

Een online assessment en referentiecheck kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Omdat je gaat werken met vertrouwelijke persoonsgegevens is het noodzakelijk dat de AIVD een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) afgeeft. Daarom onderga je vooraf een veiligheidsonderzoek. Meer informatie daarover lees je hier.

 

Lara Hagendoorn - recruiter - recruiter bij TNO
Lara Hagendoorn - recruiter
Stel je vraag via: