Word jij warm van samenwerken met veel vakgebieden, het slim inrichten van ketenprocessen en het stimuleren van innovatie? Lijkt het jou interessant om te gaan voor maximaal value for money door niet alleen goede deals te sluiten, maar de bank ook commercieel te bedienen met waardevolle marktkennis en de nieuwste trends & ontwikkelingen? Wil jij de kans krijgen om te onderzoeken welke aspecten van Procurement echt bij jou passen en je energie en inspiratie geven? Door te starten in ons Process Consulting Talent Programme zet jij de eerste stap om je persoonlijk en professioneel te ontwikkelen binnen het vakgebied van Procurement!

Je werk
Het Process Consulting Talent Programme is onderdeel van Business Services; het shared-services centrum van ABN AMRO. We geven jou de mogelijkheid om Procurement te ontdekken. In een jaar tijd doe je drie rotaties van 4 maanden. Je roteert op twee afdelingen van Procurement. Daarnaast kun je een uitstapje maken naar een van de andere onderdelen Business Services, Operations en Facility Management. Tijdens deze rotaties doe je een opdracht met een consultancy insteek en veelal gericht op verbetertrajecten binnen de afdeling. Ook krijg je als onderdeel van de drie rotaties de kans (twee keer 2 weken) om geheel naar eigen keuze elders in de bank mee te lopen. Dit geeft je de mogelijkheid om bijvoorbeeld binnen Retail direct in contact te komen met klanten of binnen het Innovation Centre mee te denken over innovaties die de bank van morgen creëren. Tegen het einde van het traject kies je voor een concrete functie binnen Procurement.Een jaar lang word je ondersteund met coaching en voor je functie relevante opleiding. Naast training on the job in relatie tot het inkoopvak doe je kennis op over bankieren, agile en scrum werken, procesmanagement én zet je grote stappen in je persoonlijke ontwikkeling. Je volgt workshops op het gebied van Persoonlijk Leiderschap en Consulting skills. Dit doe je in een groep met andere talenten uit het programma. Naast de opdrachten, opleidingen en coaching heb je dus ook een groep om je heen waarmee je kan sparren en een geweldige start van je carrière beleeft!

Waar ben jij goed in? Wat spreekt jou aan? Je buddy en mentor helpen jou met het maken van de juiste keuzes over je rotaties en uiteindelijke uitstroomfunctie.

Je werkomgeving
Procurement gaat over de externe inkoop van alle producten boven de € 50.000,- of met een verhoogd risico. Van ABN AMRO sponsorcontracten tot innovatieve ICT leveranciers en van lease tot consultancy. Het speelveld van de afdeling is heel ABN AMRO: alle business lines, de dochters en internationale vestigingen van de bank. In de dagelijkse praktijk werken we het meest intensief samen met IT, Finance, de Agile grids en adviserende afdelingen.

Naast inkopen heeft Procurement ook een adviserende en coördinerende functie en speelt het een rol als challenger. Je selecteert niet alleen bij de aanschaf van een product of de start van een samenwerking: maar je toetst continu op onder andere duurzaamheid bij bestaande leveranciers. Ook manage je hier veel verschillende stakeholders op diverse niveaus waarbij het belangrijk is sensitief en aanpassingsgericht te zijn en stakeholders van de juiste management informatie en optimalisatiepotentieel te voorzien. Uiteraard volgt Procurement de markt intensief om te zien welke ontwikkelingen waardevol zijn voor ABN AMRO.

Een groeiende en gewaardeerde taak van de afdeling is op strategisch niveau waarde toevoegen via een efficiënt Procurement proces. Procurement kan versnelling brengen op strategische thema’s zoals innovatie en duurzaamheid door het selecteren van de juiste leveranciers. Deze beweging vraagt om een nieuw type collega: proactieve mensen met ondernemerschap, analytisch en probleemoplossend vermogen. Wil jij daar onderdeel van zijn? In dit talent programma zit je zelf achter het stuur!

Je profiel
Je hebt een HBO of WO diploma op zak en bruist van de energie om de eerste of tweede stap in je carrière te zetten. Je weet mensen met elkaar te verbinden en hebt goede sociale skills om een netwerk op te bouwen en te onderhouden. Je bent ondernemend, je hebt ambitie om het inkoop vak te leren en wilt aan de slag gaan met data gedreven thema’s. Verder wil je ontdekken, leren en groeien zodat je meer te weten komt over de organisatie en jezelf. Oftewel: Jij wilt alles uit het programma halen. Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:

 • je hebt maximaal 2 jaar werkervaring
 • aantoonbare affiniteit voor Procurement
 • Je bent zelfsturend in je werk en bent daarin proactief.
 • uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en Engels
 • je bent resultaatgericht en besluitvaardig
 • je bent innovatief en wilt graag procesverbeteringen doorvoeren.
 • je hebt naast je studie je zelf op een andere manier aantoonbaar ontwikkelt

We bieden
Een vliegende start van jouw carrière in de financiële dienstverlening, waarin je inhoudelijke opdrachten combineert met trainingen en coaching. We bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken in een team en de ruimte om te groeien. Uiteraard bieden we je de ABN AMRO cao die bestaat uit aantrekkelijke employee benefits. Het betreft een baan voor minimaal 36 uur. Wij zorgen voor een informele sfeer, leuke collega’s en inspirerende leidinggevenden waarvan jij kunt leren. Jij neemt de verantwoordelijkheid om zowel jezelf, als ons bedrijf beter te maken. Als starter bij ABN AMRO Procurement sta JIJ centraal.Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daar buiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.

Interesse?
Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu online op deze vacature! Wij maken graag kennis met je!
Hieronder vind je meer informatie over de selectieprocedure en belangrijke data. Sollicitatie deadline: 15 februari 2019

 • Ronde 1: Motivatiebrief en CV - Online
 • Ronde 2: Assessment - Online
 • Ronde 3: Experience Morning
 1. Experience Morning 1 (17 januari 2019) - Amsterdam, Gustav Mahlerlaan 10
 2. Experience Morning 2 (5 februari 2019) - Amsterdam, Gustav Mahlerlaan 10
 3. Experience Morning 3 (25 februari 2019) - Amsterdam, Gustav Mahlerlaan 10

Geef in je motivatiebrief duidelijk aan waarom je interesse naar Procurement uitgaat. *De Experience Morning bestaat uit een informele kennismaking met een deelnemer van het huidige talent programma. Daarna volgt een interview met een Talent Acquisition Specialist en een collega uit de business. Als laatste onderdeel maak je een business case. De kick-Off dag van het programma vindt plaats op 1 april 2019.

Interesse? Meld je dan snel aan, want vol = vol!