Dagelijks vervoert NS ruim 1,1 miljoen treinreizigers. Als grote onderneming met een belangrijke maatschappelijke rol in de Nederlandse samenleving en met de Nederlandse Staat als enig aandeelhouder onderschrijven wij graag het belang van openheid en transparantie. De afdeling Procurement speelt hierin een cruciale rol.

Als Procurement trainee word je in een intensief 2-jarigprogramma opgeleid tot een zelfstandige inkoop professional, waarbij je je in een brede context staande kan houden als het om inkoop gerelateerde vraagstukken en projecten gaat. Dit zal je onder andere gaan doen door:

  • Twee projecten binnen één van de inkoopafdelingen van NS te ondersteunen en/of zelfstandig uit te voeren. Dit kan bijvoorbeeld een Europese aanbesteding zijn voor WiFi in de trein, of het schrijven van een categoriemanagement plan voor het inhuren van tijdelijk personeel;
  • Procurement breed een verbetertraject te leiden en te implementeren, bijvoorbeeld het NS breed invoeren van contractmanagement of het ontwikkelen van een duurzaam inkopen toolbox;
  • Actief bezig te zijn met je persoonlijke ontwikkeling door middel van opleiding, intervisie en coach gesprekken waarbij het uitgangspunt altijd zal zijn dat jij verantwoordelijk bent om hier het maximaal haalbare uit te halen.

Voor alle trainees binnen NS is een 2-jarig programma opgesteld, waarbij jouw ontwikkeltraject centraal staat. Dit traject bestaat uit drie delen:

  • Vakinhoudelijk spoor: hierbij staat de vakinhoudelijk kennis centraal. Zo volg je bij voorbeeld NEVI Professional en NEVI Expert;
  • Persoonlijk spoor: dit spoor richt zich op jouw persoonlijke ontwikkeling;
  • NS-keten spoor: hier leer je de NS organisatie kennen, denk aan afdelingen, processen, etc.

Waar ben je goed in?
Om deel te kunnen nemen in de rol van Procurement trainee, beschik je over:

  • Afgeronde HBO/WO opleiding, in één van de volgende richtingen: supply chain en logistiek, (bedrijfs)economie, (technische) bedrijfskunde, rechten, of een relevante technische of commerciële afstudeerrichting;
  • Aantoonbare affiniteit met het Procurement vakgebied, bij voorbeeld door het volgen van gerelateerde vakken, of door persoonlijke interesse (graag te verwoorden in je motivatiebrief);
  • Maximaal 2 jaar werkervaring aansluitend op je studie;
  • Extra curriculaire activiteiten zoals relevante bestuursrollen en bijbanen

Om succesvol te zijn als Procurement trainee is het belangrijk dat je stevig in je schoenen staat. Het overtuigen van mensen en het bieden van weerstand zal een grote rol spelen in de uitvoering van je dagelijkse werkzaamheden. Tevens verwachten wij een proactieve houding, waarbij je zelf mensen binnen en buiten de organisatie benadert, zaken signaleert en werkzaamheden oppakt. Tenslotte is een commerciële instelling van belang om een volwaardige invulling te geven aan deze rol, waarbij het grotere NS belang en de integriteit niet uit het oog verloren wordt.

Hier ga je werken
NS heeft als ambitie een klantgedreven, multimodale, nationale en Europese dienstverlener te zijn. Onze strategie vertelt langs welke weg wij die ambitie willen bereiken. Strategieontwikkeling en de uitvoering van NS-beleid geven vorm aan de toekomst van NS. De concernstaven en ondersteunende bedrijven van NS adviseren de bedrijfsonderdelen en de directie van NS hierover en faciliteren ze bij de implementatie ervan.

Verdeeld over 5 afdelingen (Building & Construction, Facility Services, Marketing & communicatie, IT en Professional services), werken ongeveer 100 Procurement professionals met elkaar én met de bedrijfsonderdelen (NS Reizigers, NedTrain, NS Stations) aan het realiseren van de NS doelen. NS Procurement neemt een toonaangevende positie in op inkoopgebied. Enthousiaste en gedreven professionals ontwikkelen zichzelf en Procurement NS tot topspeler van inkopend Nederland.

Vind je dit interessant?
Werken bij NS betekent werken in een omgeving waar complexe vraagstukken elke dag een rol spelen. Dat biedt veel ruimte voor jouw persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling. Het salaris bedraagt € 2900,= bruto per maand, op basis van den 36-urige werkweek. Je ontvangt een contract voor de duur van 2 jaar, met het doel om daarna als Inkoper bij NS in dienst te treden. NS kent een hoogwaardig secundair arbeidsvoorwaardenpakket, met onder meer een prima pensioenvoorziening, gunstige bruto-netto berekening, en -uiteraard- een treinabonnement.

Hoe ziet het selectieproces eruit?

NS stelt 4 Procurement Traineeships beschikbaar . Heb je hier interesse in, dan zien we graag jouw CV en motivatiebrief voor 11 november 2016 tegemoet. Ben je ons eerder tegen gekomen op een event? We zouden het fijn vinden als je dit benoemt in je brief. Na beoordeling van jouw cv en motivatiebrief nodigen we je uit voor een e-assessment. Als je dit e-assessment positief hebt afgerond, volgt er een telefonische intake met de recruiter. Op basis hiervan nodigen we je al dan niet uit voor de 1e gespreksronde in de week van 28 november. Bij een positief gesprek volgt er een 2e gespreksronde in de week van 5 december.

Het Procurement Traineeship start in maart 2017. Wil je meer informatie over dit Traineeship, neem dan contact op met Ronald Bleeker (Corporate Recruiter) op 030 235 36 46.