Bouw mee aan de toekomst van Lidl én die van jezelf

Een internationaal opererende retail-organisatie als Lidl is een uitstekende omgeving voor gedreven starters, die de lat steeds nét even iets hoger voor zichzelf leggen. Als ambitieuze high potential heb jij een duidelijk doel voor ogen. Via een snelle groeicurve wil jij het beste uit jezelf halen en toe werken naar een positie waarbij jij het verschil gaat maken. Want als jij iets doet, dan doe je het goed. Net als wij.

Via het Professional Traineeship word jij als professional ‘grootgebracht’ om het verschil te maken en mee te bouwen aan de verdere toekomst van Lidl. Binnen het Corporate Governance Traineeship (startmoment: 1 oktober 2019) krijg jij een unieke kans om Lidl organisatie breed te leren kennen.

Corporate Governance
De afdeling Corporate Governance is een jonge afdeling binnen Lidl die zich bezig houdt met organisatiemanagement, riskmanagement en projectmanagement. Als afdeling ondersteun je de organisatie bij het maken van beslissingen en keuzes. Onder andere door de risico’s in kaart te brengen en bijbehorende maatregelen vast te stellen, processen te optimaliseren en projecten op een juiste manier te laten uitvoeren. Hierbij geef je advies, ondersteuning, begeleiding en scholing richting de organisatie. Deze jonge afdeling is hierbij enthousiast en proactief in het ondersteunen van de business.

Binnen het traineeship leer je de verschillende (sub)afdelingen van Corporate Governance goed kennen in verschillende projecten:

 • Bij organisatiemanagement adviseer en ondersteun je de verschillende afdelingen binnen de organisatie bij de ontwikkeling, optimalisatie en vastlegging van processen en bijbehorende regelingen en werk je actief mee aan de verdere opbouw van business process management binnen de organisatie. Daarnaast werk je mee aan consistente, efficiënte, en gestandaardiseerde processen van onze regionale administratie.
 • Bij riskmanagement help je met de opbouw van Enterprise Risk Management binnen Lidl waardoor directie en het managementteam ondersteund worden bij het vroegtijdig herkennen, vastleggen en bijsturen van ondernemingsrisico’s.
 • Bij projectmanagement ondersteun je de verschillende afdelingen van de organisatie om projecten op een juiste manier te laten uitvoeren. Ook ben je actief in het verder opbouwen van de PMO organisatie.

De baan

 • In de basisfase krijg je een helder beeld van de scope van Lidl Nederland en krijg je inzicht in de synergie tussen het hoofdkantoor, de distributiecentra/regiokantoren en de filialen. Net als iedere medewerker die bij Lidl begint, start je met de basisopleiding in een filiaal en maak je kennis met de verschillende functies op ons distributiecentrum en regiokantoor. Hierdoor krijg je een goed en breed beeld van wat er dagelijks speelt op de werkvloer.
 • In de oriëntatiefase ga je aan de slag binnen Corporate Governance en doe je ervaring op binnen de verschillende (sub)afdelingen van Corporate Governance.
 • In de laatste verdiepingsfase wordt je ingewerkt in de functie die je gaat bekleden na je traineeship die aansluit bij jouw capaciteiten en ambitie.
 • Gedurende het traineeship doorloop je een uitgebreid trainingsprogramma gericht op je eigen persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit.
 • Om de steile leercurve vast te houden die wij van jou als trainee verwachten word je intensief begeleid in je ontwikkeling door een professionele coach.
 • Intervisiebijeenkomsten met andere trainees vinden regelmatig plaats om ervaringen uit te wisselen en een band te creëren om van elkaar te leren.

Jouw profiel

 • Afgeronde HBO of universitaire Masteropleiding, richting Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie of Organisatiemanagement
 • 0-2 jaar werkervaring. Leidinggevende ervaring of een rol waarin jij het voortouw hebt genomen zien wij graag terug in jouw profiel. Retail ervaring is een pre.
 • Je bent pragmatisch en je staat met beide benen op de grond. Je bent zelfbewust en bent in staat om te reflecteren op jouw eigen gedrag.
 • Uitstekende kennis van en vaardigheid in het spreken én schrijven van de Nederlandse taal is noodzakelijk.
 • Kennis van de Duitse taal is een pré.
 • Met jouw mentaliteit ga je voor het beste resultaat en beschik je over doorzettingsvermogen.
 • Jouw enthousiasme en positieve insteek zorgen ervoor dat je ideeën goed kunt overbrengen en dat je anderen gemakkelijk mee krijgt. Je bent flexibel en praktisch in de omgang.
 • Ondernemend en probleemoplossend.
 • Analytisch sterk en een goede netwerker.
 • Tijdens jouw studie heb je niet stilgezeten. Naast een verklaarbaar studietempo zien wij ook graag minstens één praktische ervaring binnen het gekozen vakgebied terug in jouw cv, zoals relevante bijbanen, stages, eigen onderneming, bestuurservaring of vrijwilligerswerk.

Wij bieden

 • Een unieke kans om te bouwen aan jouw ontwikkeling binnen de snelst groeiende retailer van Nederland.
 • Een combinatie van ‘learning on the job’, en een uitgebreid ontwikkel- en opleidingsprogramma.
 • Goede arbeidsvoorwaarden met een marktconform salaris.

Solliciteren
Heb jij de drive om het maximale uit jezelf halen binnen een snelgroeiende multinational? Start dan je carrière bij Lidl als Corporate Governance Trainee op 1 oktober 2019. Tot en met woensdag 5 juni kun je solliciteren op dit traineeship. Daarna zullen wij de eerste selecties maken op basis van CV & motivatiebrief. De exacte sollicitatieprocedure voor onze traineeships is te vinden op: www.werkenbijlidl.nl/nl/1628.htm

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Eliane Brouwer (035-5232847) of Yvonne Holthuis (035-5287466).