Bouw mee aan de toekomst van Lidl én die van jezelf

Een internationaal opererende retail-organisatie als Lidl is een uitstekende omgeving voor gedreven starters, die de lat steeds nét even iets hoger voor zichzelf leggen. Als ambitieuze high potential heb jij een duidelijk doel voor ogen. Via een snelle groeicurve wil jij het beste uit jezelf halen en toe werken naar een positie waarbij jij het verschil gaat maken. Want als jij iets doet, dan doe je het goed. Net als wij.

Via het Professional Traineeship word jij als professional ‘grootgebracht’ om het verschil te maken en mee te bouwen aan de verdere toekomst van Lidl. Binnen het IT & Business Consulting Traineeship (startmoment: 1 oktober 2019) krijg jij een unieke kans om Lidl organisatie breed te leren kennen.

IT & Business Consulting

De IT afdeling draagt zorg voor de IT Infrastructuur op het hoofdkantoor, onze zes distributiecentra en de ruim 400 filialen. Onze IT teams zijn klein en overzichtelijk, kwaliteit staat voorop. Bij Lidl is het beheer, maar ook de vernieuwing van de IT-omgeving doorslaggevend voor het draaiend houden van de verschillende bedrijfsprocessen binnen de organisatie.

Onze IT-afdeling bestaat uit de takken IT Business Consulting, IT Administration, Technische IT, Applicatiebeheer, Information Security en Service & Support. Tijdens het traineeship zal je voornamelijk optreden als IT Business Partner. Hierbij werk je dagelijks aan het innoveren en ontwikkelen van vernieuwende processen en concepten voor onze dagelijkse business. Jij bent adviseur voor de business en gaat op zoek naar oplossingen voor problemen of behoeftes die in de organisatie ontstaan en maakt de vertaalslag naar volwaardige oplossingen. Je zal samen werken met veel verschillende afdelingen en onze collega’s van het internationale hoofdkantoor.

Het traineeship met specialisatie IT & Business Consulting stoomt je in een versneld traject klaar voor een functie in bijvoorbeeld IT Business Consulting of IT Application Management binnen onze organisatie.

De baan

 • In de basisfase krijg je een helder beeld van de scope van Lidl Nederland en krijg je inzicht in de synergie tussen het hoofdkantoor, de distributiecentra/regiokantoren en de filialen. Net als iedere medewerker die bij Lidl begint, start je met de basisopleiding in een filiaal en maak je kennis met de verschillende functies op ons distributiecentrum en regiokantoor. Hierdoor krijg je een goed en breed beeld van wat er dagelijks speelt op de werkvloer.
 • In de oriëntatiefase ga je aan de slag binnen jouw gekozen vakgebied en doe je ervaring op binnen verschillende disciplines van IT. Daarnaast krijg je meer inzicht in de keten van Lidl door kennissessies van de diverse afdelingen.
 • In de laatste verdiepingsfase voer je een project uit voor de directie en wordt je ingewerkt in de functie die je gaat bekleden na je Traineeship die aansluit bij jouw capaciteiten en ambitie.
 • Gedurende het Traineeship doorloop je een uitgebreid trainingsprogramma gericht op je eigen persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit.
 • Om de steile leercurve vast te houden die wij van jou als trainee verwachten word je intensief begeleid in je ontwikkeling door een professionele coach.
 • Intervisiebijeenkomsten met andere trainees vinden regelmatig plaats om ervaringen uit te wisselen en een band te creëren om van elkaar te leren.

Jouw profiel

 • Minimaal afgeronde HBO opleiding richting IT, Business Information Management, Digital Business & Innovation, Bedrijfskunde of Bedrijfseconomie. Affiniteit met IT is een must.
 • 0-2 jaar werkervaring. Leidinggevende ervaring of een rol waarin jij het voortouw hebt genomen zien wij graag terug in jouw profiel. Retail ervaring is een pre.
 • Je bent pragmatisch en je staat met beide benen op de grond. Je bent bereid om met je voeten in de spreekwoordelijke klei te gaan staan en mee te werken om de verschillende IT processen onder de knie te krijgen.
 • Jouw enthousiasme en positieve insteek zorgen ervoor dat je ideeën goed kunt overbrengen en dat je anderen gemakkelijk mee krijgt. Je neemt graag het voortouw en bent ook nieuwsgierig naar andermans ideeën en werkwijzen.
 • Tijdens jouw studie heb je niet stilgezeten. Naast een verklaarbaar studietempo zien wij ook graag een ervaring terug, zoals het runnen van een eigen onderneming, een relevante stage op IT-gebied of vergelijkbaar.

Wij bieden

 • Een unieke kans om te bouwen aan jouw ontwikkeling binnen de snelstgroeiende retailer van Nederland.
 • Een combinatie van ‘learning on the job’, en een uitgebreid ontwikkel- en opleidingsprogramma.
 • Goede arbeidsvoorwaarden met een marktconform salaris.

Solliciteren
Heb jij de drive om het maximale uit jezelf halen binnen een snelgroeiende multinational? Start dan je carrière bij Lidl als IT & Business Consulting Trainee op 1 oktober 2019. Tot en met woensdag 5 juni kun je solliciteren op dit traineeship. Daarna zullen wij de eerste selecties maken op basis van CV & motivatiebrief. De exacte sollicitatieprocedure voor onze traineeships is te vinden op: www.werkenbijlidl.nl/nl/1628.htm

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Eliane Brouwer (035-5232847) of Yvonne Holthuis (035-5287466).