Tijdens dit traineeship leer je in 18 maanden tijd de Nederlandse organisatie volledig kennen. Je krijgt eerst kort de dagelijkse praktijk op de winkelvloer en het distributiecentrum mee. Hierna ga je aan de slag op meerdere (sub)afdelingen op het hoofdkantoor en krijg je meer inzicht in de gehele keten van Lidl. In het begin van je traineeship heb je een uitdagende meerdaagse kick-off, waarin je Lidl leert kennen, jezelf en je medetrainees. Een bijzondere tijd waarin je fundament legt voor je traineeship en waar je nog vaak aan zult terugdenken!

De baan

 • Basisfase: In deze fase krijg je een helder beeld van de scope van Lidl Nederland en inzicht in de synergie tussen de distributiecentra, regiokantoren en de filialen. Je start met een aantal weken meewerken in het filiaal en je maakt mogelijk kennis met verschillende functies op ons distributiecentrum en regiokantoor. Hierdoor krijg je een goed en breed beeld van wat er dagelijks op de werkvloer speelt.
 • Ontwikkelfase: in deze fase ga je aan de slag op het hoofdkantoor (of op regiokantoren) in jouw traineediscipline. Door praktijkervaring en het uitvoeren van verschillende projecten krijg je een goed beeld van de verschillende afdelingen betrokken bij jouw traineeship. Gedurende het traineeship doorloop je een uitgebreid trainingsprogramma gericht op je eigen persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit. Je wordt intensief begeleid in je ontwikkeling door een professionele coach. Intervisiebijeenkomsten met andere trainees vinden regelmatig plaats om ervaringen uit te wisselen en om van elkaar te leren.
 • Verdiepingsfase: In deze fase wordt bepaald welk uitstroomprofiel na je traineeship het beste bij jou past. Afhankelijk van die uitkomst geven we samen met jou het traineeship verder vorm. Binnen het Professional Traineeship stroom je in principe uit in de rol als specialist op de afdeling waar je werkzaam bent op het hoofdkantoor. Op basis van jouw potentie als (oud) trainee heb je vervolgens de mogelijkheid om na het traineeship door te groeien naar een rol als teamleider of manager op jouw afdeling.

Jouw profiel

 • Minimaal afgeronde HBO of universitaire Masteropleiding. De Professional Traineeships staan in principe open voor een brede groep afgestudeerden (met 0 – 2 jaar werkervaring), zoals Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie, International Business, Finance, Hogere Hotelschool, HRM, IT, Marketing, Rechtsgeleerdheid, Retail Management en Supply Chain Management.
 • Jij kijkt terug op een actief studentenleven met extracurriculaire activiteiten zoals topsport, bestuurlijke ervaring, een relevante bijbaan, vrijwilligerswerk, een periode in het buitenland of een eigen onderneming. Leidinggevende ervaring is uiteraard een pré.
 • Affiniteit met of ervaring in de supermarkt/retail branche is mooi meegenomen, maar geen absolute vereiste.
 • Verder kun je goed plannen, organiseren en ben je ondernemend ingesteld door het beste voor de klant centraal te stellen.
 • Je bent zelfbewust en continu op zoek naar waar je het nog beter kunt doen.

Wij bieden

 • Een unieke kans om te bouwen aan jouw eigen ontwikkeling binnen de snelst groeiende retailer van Nederland.
 • Een combinatie van ‘learning on the job’, en een uitgebreid ontwikkel- en opleidingsprogramma.
 • Goede arbeidsvoorwaarden met een marktconform salaris.

 

Iris Schoormans - Campus Recruiter & Employer Branding - recruiter bij Lidl
Iris Schoormans - Campus Recruiter & Employer Branding
Stel je vraag via: