Als Regisseur Materieel Besturingscentrum NedTrain (MBN) manage jij alle landelijke materieel storingen die binnenkomen in het MBN in Utrecht. Storingen aan treinen doen zich helaas ook voor tijdens een reis en dit ongepland onderhoud wordt door de machinist gemeld bij het MBN. Hier geef jij leiding aan 8 medewerkers die tot op detail kennis hebben van alle treinsoorten en jouw team zorgt dat ze de storing melder zo goed mogelijk van dienst zijn.

Samenvatting:

 • Startersbaan
 • Voor HBO en WO
 • Voor iedere studie
 • Ervaring bestuursjaar een eis
 • 36 uur
 • Start 1 oktober 2016
 • Sluiting vacature 16 september 2016

Jouw team neemt besluiten over passende oplossingen en regelt dit logistieke proces. Staat een trein stil dan regelt het MBN technisch personeel die ter plekke de trein weer op de rit helpen. Kan een trein nog verder rijden, dan start het logistieke proces van het vinden van een werkplaats waar de trein terecht kan en er ruimte is voor controle en/of service en onderhoud. Aangezien jullie dit doen voor alle NS treinen in Nederland vergt dit organisatiekracht, overzicht en overtuigingskracht.

Naast het leidinggeven aan jouw team sluit je regelmatig aan in het Management Teamoverleg om te overleggen over mogelijke verbeteringen en proces optimalisaties. Met de komst van nieuw materieel is dit een enorme uitdaging! Jij bent in de lead om de afgesproken optimalisatieprojecten door te voeren in het MBN. Jij bent de spil tussen denken en doen en krijgt iedereen daarin mee.

Waar ben je goed in?

In de functie van Regisseur ben je functioneel aansturend van deze groep van 8 medewerkers. Je zorgt ervoor dat deze medewerkers hun werk goed kunnen doen en dat processen optimaal werken. Tevens zorg je dat medewerkers opgeleid zijn/worden in de kennis van oud en nieuw materieel en uiteraard dat medewerkers hun werk met plezier doen.

 • Je beschikt over aantoonbaar HBO werk- en denkniveau
 • Jij ben een energiek persoon die kansen voor verbetering ziet
 • Je hebt de ambitie om door te groeien
 • Je hebt leidinggevende ervaring op gedaan in een aansturende rol (bestuurservaring mag ook)
 • Je staat stevig in je schoenen zodat je zowel management als team kan overtuigen van de benodigde acties
 • Affiniteit/ervaring binnen de logistiek en/of techniek is een pré

Het is een mooie kans om jouw leidinggevende ervaring uit te breiden omdat je in een klein team directe invloed uitoefent op de werkvloer.

Hier ga je werken
NedTrain is de technische tak van NS en is verantwoordelijk voor alle onderhoud aan treinen (“materieel”). Dit onderhoud vindt plaats door heel Nederland in service- en onderhoudsbedrijven en noemen we gepland onderhoud. Jouw werk aan het managen van ongepland onderhoud vindt plaats op het MBN in Utrecht. Ongepland onderhoud kan je bijna niet voorspellen en vereist dus een vroeg/laat/nacht roulatie en betekent onregelmatige diensten.

NedTrain, een zelfstandige dochteronderneming van NS, is al meer dan 150 jaar de specialist in onderhoud en service. NedTrain verzorgt voor de grootste klant, NS, tevens langetermijnvisie van componenten, zoals draai- en wielstellen en dieselmotoren. Modernisering van treininterieurs en installatie van veiligheidssystemen behoren ook tot de activiteiten. De medewerkers van NedTrain zijn betrokken en zitten dicht op de processen van de klant. Ze denken en doen mee en maken zo van NedTrain een nog slagvaardiger organisatie. Creativiteit en innovatief vermogen worden gestimuleerd. Innovatie betekent voor NedTrain ook investeren in hightech werkplaatsen en de meest moderne outillage. NedTrain werkt daarbij samen met treinfabrikanten, toeleveranciers en kennisinstituten. De ambitie is duidelijk: het uitgroeien tot Europa ’s modernste onderhoudsbedrijf in rollend materieel.

Vind je dit interessant?
Werken bij NS betekent werken in een dynamische omgeving met veel ruimte voor je eigen ontwikkeling en eigen initiatief. NS kent zeer goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een 36-urige werkweek, een Trein Vrij Abonnement, 3% eindejaarsbonus en een uitstekende pensioenregeling. Deze functie wordt nader gewaardeerd en zal in salarisgroep 59 of 60 geschaald worden. Het salaris en bedraagt maximaal tussen €4000,- en €4700,- bruto per maand afhankelijk van opleiding, kennis en werkervaring.

Heb je interesse in deze vacature? Reageren kan uitsluitend via de solliciteerbutton op deze pagina. Vul het online sollicitatieformulier volledig in en upload je CV en motivatiebrief. Je kan je sollicitatie richten aan Lisa Rigter. Zolang de vacature gepubliceerd staat is deze vacant en is het mogelijk te solliciteren. In het geval dat er geen sluitingsdatum bij de vacature vermeld staat, sluiten we de vacature op het moment dat er voldoende kandidaten zijn. Je sollicitatie is in goede orde ontvangen als je na het solliciteren een automatische ontvangstbevestiging via e-mail ontvangen hebt. We streven ernaar binnen twee weken bericht te geven over de voortgang

Voor vragen kun je contact op met Lisa Rigter (Recruiter) via 030 235 3646.