Ontwikkel jezelf als trainee bij Rijkswaterstaat 
Spreken begrippen als lef, plezier, initiatief en innovatie je aan, dan ben je bij ons op de juiste plek. De inzet van smart mobility om files te beperken. Het bevorderen van de doorstroming op onze vaarwegen via centrale bediening. Het met innovatieve systemen gescheiden houden van zoet en zout water. Zomaar enkele thema’s waarmee jij je als trainee bij Rijkswaterstaat kunt bezighouden. Via beeldbepalende infrastructurele projecten en programma’s draag je bij aan de veiligheid, leefbaarheid en bereikbaarheid van Nederland.

Als trainee heb je een duidelijk doel: jezelf ontwikkelen. Dat gaat zeker lukken met ons opleidingsprogramma. Denk aan trainingen die je leren omgaan met politiek-bestuurlijke krachtenvelden, je wegwijs maken in integraal projectmanagement of je stimuleren effectiever en procesgerichter te werken. Een betrokken coach geeft je professionele begeleiding tijdens het hele traineeship. Bovendien spar je regelmatig met je medetrainees over vraagstukken en eventuele knelpunten in je werk. Je trekt veel met hen op. Dit doe je bijvoorbeeld tijdens het pizza-overleg dat je elke 3 maanden met jouw medetrainees hebt.

In totaal duurt je traineeship 18 maanden. Elke 6 maanden kies je een nieuwe werkplek binnen Rijkswaterstaat (door heel Nederland). Er valt genoeg te ontdekken. Misschien wil je eerst rondkijken bij het organisatieonderdeel Grote Projecten en Onderhoud en daarna bij Verkeer- en Watermanagement? Pak je bijvoorbeeld een traineeopdracht aan binnen de industriële automatisering of zet je je kennis in tijdens een sluisrenovatie? De keuze is aan jou!

Aan de slag als trainee
Wil jij je in een korte tijd specialiseren en verder ontwikkelen? Je eigen carrièrepad bepalen, maar daarbij wel gerichte begeleiding krijgen? En zie je graag het resultaat van je inspanningen? Word dan trainee bij Rijkswaterstaat.

Meer weten?
Neem deel aan één van onze online Meet & Greet sessies op 19 mei of 5 juni. Daarin vertellen we je meer over Rijkswaterstaat, de inhoud van het traineeship en ervaringen van oud- en huidige trainees. Aanmelden voor deze online Meet & Greet kan hier.

Bezoek ook onze site. Doorloop je de sollicitatieprocedure met succes? Dan ga je vliegend van start als trainee bij Rijkswaterstaat.

Functie-eisen

 • Je hebt recentelijk een wo- diploma behaald in de richting civiel, werktuigbouwkunde, technische bedrijfskunde, informatica, wiskunde, data security, IT management, rechten, bestuurskunde, watermanagement, ecologie of aardwetenschappen;
 • Fijn als je werkervaring meebrengt, maar dit is niet noodzakelijk;
 • Je bent flexibel en werkt op verschillende Rijkswaterstaat locaties door Nederland;
 • Je bent initiatiefrijk, innovatief en kan goed samenwerken.

Arbeidsvoorwaarden

 • Salarisniveau Schaal 10
 • Salaris Min €2737 - Max €4400 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
 • Dienstverband Trainee
 • Minimaal aantal uur per week 36

Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket. Daarvoor kun je bovenop het salaris rekenen op een individueel keuzebudget van 16,37% van je salaris. Tot slot hecht de Rijksoverheid sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor ook tal van mogelijkheden.

Bijzonderheden

 • Uiterste reactiedatum 14 juni 2020;
 • Indien je door de briefselectie bent ontvang je uiterlijk een e-assessment op 16 juni 2020. Dit e-assessment dien je uiterlijk 18 juni 2020 (08:30) te hebben gemaakt;
 • 19 juni 2020 hoor je of je bent uitgenodigd voor de selectie dag op 26 juni of 3 juli 2020;
 • Je start op 7 september 2020;
 • We hopen de sollicitatiegesprekken op locatie te kunnen voeren, maar we houden ons strikt aan de richtlijnen van het RIVM. Indien dit niet mogelijk is zullen we de gesprekken via Skype voeren;
 • De selectiedag bestaat uit een gesprek met een psycholoog en een sollicitatiegesprek met de recruiter en iemand uit het vak.
 • Als Trainee land je in schaal 10 trede 0, € 2737,-. Dit salaris staat vast gedurende het traineeship (1,5 jaar).
 • Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

Jouw toekomstige afdeling
De Corporate Dienst is een van de zeven landelijke organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat en bestaat uit de eenheid Klant & Services en de drie directies Communicatie, Personeel en Recht, Facilitair en Financiën en Bedrijfsvoering & Inkoop. Wij zorgen voor ondersteuning bij de uitvoering van primaire werkprocessen van het Bestuur, de Bestuursstaf en de andere organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat. Dit doen wij door het leveren van bedrijfsvoering diensten tegen zo laag mogelijke kosten op het gebied van HRM, Communicatie, Facilitaire en Financiële dienstverlening en Bestuurlijke Juridische zaken en Vastgoed. Daarnaast zijn we actief buiten Rijkswaterstaat: ook andere rijksoverheden en partijen als gemeenten en waterschappen nemen producten en diensten bij ons af. In totaal werken er ongeveer 1000 mensen binnen de CD, verspreid over bovengenoemde gebieden.

Sollicitatieprocedure

 • Solliciteren en selectie - Reageer op de vacature met je cv en motivatiebrief. We beoordelen je cv en motivatiebrief op de genoemde functie-eisen. Solliciteren is mogelijk tot aan de deadline die in de vacaturetekst genoemd wordt.
 • E-assessment - Voor sommige functies is een online assessment onderdeel van de procedure. In dat geval ontvang je per e-mail meer informatie over de procedure en de uiterlijke inlevertermijn.
 • Digitale selectiedag - We nodigen je per telefoon of e-mail uit voor een digitale selectiedag waar je maximaal twee gesprekken voert. Afhankelijk van de functie kan een rollenspel ook een onderdeel zijn van de selectiedag.
 • Terugkoppeling - Na de selectiedag krijg je een terugkoppeling van ons en bespreken we of wij een match zijn.
 • In dienst - Je manager nodigt je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek (telefonisch). Je krijgt te horen waar en wanneer je kunt beginnen met je nieuwe baan bij Rijkswaterstaat. Welkom aan boord!