Heineken is op zoek naar een authentieke Salestijger die aan het begin van zijn/haar carrière staat! Wij zoeken iemand die in staat is autonoom te werken en bij wie ondernemerschap in het DNA zit. Je bent klantgericht, je hebt lef, je weet te sturen op resultaat vanuit een goede planning & organisatie. Daarnaast beschik je over een flinke dosis humor en overtuigingskracht. Als je ook nog eens ambitieus, doelgericht en creatief bent, dan moet je zeker verder lezen!

Als Vertegenwoordiger Bier & Cider binnen Heineken ben jij samen met de Accountmanager Bier & Cider mede verantwoordelijk voor de sales, winstgevendheid én marktaandeel van de horecaklanten binnen jouw regio. Jij bezoekt verschillende type klanten en bent hier actief bezig met de verkoopresultaten en de (klant)winstgevendheid bij o.a. horeca ondernemers van diverse grootte en omvang en strategische relaties.

Wat zijn de belangrijkste taken?

Je bent verantwoordelijk voor het vergroten van de omzet bij onze bestaande klanten door nieuwe bieren & activaties (met focus op Bier & Cider) aan te bieden. Ook kijk je samen met de horeca ondernemer op welke wijze er in de horecazaak zelf toegevoegde waarde gecreëerd kan worden met onze merken en activaties én ben je in staat hierover breed te adviseren. Je bent een échte sparringpartner en horecaspecialist voor de horeca ondernemers & bedrijfsleiders en adviseert hen oa. over hun bierassortiment, toekomstplannen, evenementen en over omzet verhogende activiteiten. Vaak gaan gesprekken nog veel verder, omdat je een échte sparringpartner bent en dus dé Horecaspecialist bent waar men graag mee praat, zowel bij bestaande als ook potentiële klanten (acquisitie).

Verder:

 • Zorg je voor zichtbaarheid, kwaliteit en activatie van het Bier & Cider portfolio;
 • Ben je verantwoordelijk voor de realisatie van de doelstellingen conform KPI’s;
 • Bezoek je dagelijks je klanten en potentiële klanten;
 • Bereid je je bezoeken voor obv onze eigen gegevens zoals volumes, winstgevendheid, assortiment etc. én stel je de agenda vast en bereid je de doelstellingen van je bezoek voor ;
 • Heb je dagelijks contact met collega’s ten aanzien van mogelijke kansen en bedreigingen (bijvoorbeeld mogelijk inverkoop van innovaties of marketingactivaties, potentiële nieuwe klanten etc.);
 • Volg je de marktontwikkelingen binnen de Horeca en je eigen gebied;
 • Sluit je zelfstandig deals / contracten met bestaande en nieuwe klanten.

Waar kom je terecht?

Als Vertegenwoordiger Bier & Cider kom je terecht in het Out of Home Vertegenwoordigers Salesteam, onderdeel van HEINEKEN Nederland (HNL). Dit team bestaat uit 9 vertegenwoordigers en 1 Field Sales Coördinator. Je rapporteert aan de Field Sales Manager. Je werkt zelfstandig en start veelal vanuit thuis en in je werkzaamheden word je ondersteund door de Field Sales Coördinator.

Ben jij die Vertegenwoordiger Bier & Cider die wij zoeken?

Maar wil je echt slagen in de rol, dan heb jij de volgende musthaves:

 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding in commerciële richting;
 • Beschik je over 0-2 jaar werkervaring binnen een commerciële omgeving, bij voorkeur binnen Retail, Foodservice of Horeca of aantoonbare commerciële werk/neven activiteiten tijdens studie;
 • Affiniteit met de horeca;
 • Kennis van commerciële werkprocessen en systemen (CRM) is een pré;
 • Je bent 40 uur per week beschikbaar.
 • Een HBO opleiding is een vereiste voor deze functie. We nemen alleen reacties van kandidaten in behandeling die in het bezit zijn van minimaal een HBO diploma.

Wat kan je van ons verwachten?

Het leuke van werken bij HEINEKEN is dat je bij ons altijd verder kijkt dan je eigen vak. Bij alles wat we willen verbeteren, zijn jouw mening en talenten van belang. Je krijgt daarom volop mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen. Vervolgstappen in je carrière kun je bij HEINEKEN ook buiten je eigen vakgebied zetten. Daarnaast bieden wij jou:

 • Een fulltime functie van 40 uur per week;
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden waaronder een goed basissalaris, 30 vakantiedagen, een bonus, een collectieve pensioenregeling, sportmogelijkheden en nog veel andere extra’s;
 • Een internationale werkomgeving met verschillende carrièremogelijkheden;
 • Uiteenlopende trainings- en ontwikkelprogramma’s.
 • Lease auto, mobiele telefoon, laptop/tablet van de zaak.

Enthousiast om als Vertegenwoordiger aan de slag te gaan?

Mooi! Als je profiel aansluit op de vacatureomschrijving, ontvangen we graag je cv en een korte motivatie. Je kunt deze uploaden via de ‘solliciteer’ button.

Het omarmen en vieren van diversiteit is de kern van HEINEKEN's doel om "de vreugde van echte saamhorigheid te brouwen om een betere wereld te inspireren". Wij geloven dat mensen die zo divers zijn als onze brouwsels - inclusief en niet beperkt tot geslacht, etniciteit, leeftijd, seksuele geaardheid, religieuze overtuiging, nationaliteit, sociale achtergrond, handicap en denkstijl - ons leven verrijken en ons bedrijf versterken. We verwelkomen en overwegen sollicitaties van alle gekwalificeerde kandidaten, omdat we pleiten voor een cultuur van verbondenheid die eerlijke en gelijke kansen voor iedereen biedt.

 

Angela Ridder - recruiter bij HEINEKEN
Angela Ridder
Stel je vraag via: