Het CBS is uitgegroeid tot een innovatieve organisatie, die actief inspeelt op behoeften van de samenleving. Het deelt zijn rijkdom aan informatie met andere overheden, politiek, wetenschap, media en het bedrijfsleven en maakt daarbij gebruik van de modernste middelen. Het CBS maakt het mogelijk dat maatschappelijke debatten en besluitvorming worden gebaseerd op betrouwbare statistische informatie. Het CBS biedt informatie die uitnodigt tot gebruik en zorgt ervoor dat de informatie toegevoegde waarde heeft voor de gebruikers. Niet alleen losse cijfers worden gepubliceerd, maar zoveel mogelijk worden economische en sociale fenomenen beschreven door cijfers in samenhang te presenteren. CBS sluit aan bij actuele gebeurtenissen door het uitbrengen van nieuwsberichten en tweets.

Waar kom je te werken?

Met meer dan 500.000 interviews en meer dan 1,5 miljoen contacten met het bedrijfsleven op jaarbasis is de Hoofddirectie Dataverzameling (DVZ) imagobepalend voor het CBS. DVZ verzamelt kwalitatief hoogwaardige gegevens ten behoeve van statistiekproductie, zowel over bedrijven en instellingen als over personen en huishoudens. Dit betreft het verkrijgen en verwerken van registerbestanden van andere (overheids)instellingen, maar ook het ontwerpen, voorbereiden en uitvoeren van directe waarneming via internet, telefoon, “face to face” en papier. Hierbij staat de minimale belasting voor burgers, het bedrijfsleven en de overheid centraal. Belangrijke externe opdrachtgevers zijn Eurostat, departementen, planbureaus en andere (semi) overheidsinstellingen. Bij DVZ werken ongeveer 500 professionals zoals steekproefmethodologen, vragenlijstontwikkelaars, IT-ers en interviewers.

Werken bij Dataverzameling is werken in een omgeving waar innovatie en doorontwikkeling van waarneemmethodes topprioriteit hebben. Daarom zoeken wij een aantal nieuwe collega’s om ons team te versterken.
Het werk
Binnen Dataverzameling verzorgt het team Vragenlijsten en Steekproeven kwalitatief hoogwaardige vragenlijsten, steekproeven en wegingen voor de waarneming en verwerking van data. De vragenlijsten die wij maken zijn bestemd voor onderzoek bij bedrijven, personen en huishoudens. Het team bestaat uit zowel jonge als meer ervaren collega’s. Voor dit team zoeken wij een enthousiaste vragenlijstbouwer.

Als software-engineer/vragenlijstbouwer programmeer je, op basis van een ontwerp, vragenlijsten en webapplicaties.
Hierbij gaat het om het aanpassen van bestaande en het bouwen van nieuwe vragenlijsten.
Vanwege de transitie naar een vernieuwd applicatielandschap verwachten wij van jou een bijdrage als vragenlijstbouwer in de vorm van het opnieuw programmeren van de bestaande vragenlijsten in een nieuwe omgeving (Blaise5).

Jouw profiel

  • Afgeronde relevante HBO (bij voorkeur ICT-gerelateerde) opleiding;
  • Minimaal enkele jaren aantoonbare ervaring met verschillende programmeertalen. Bijvoorbeeld C#, C++, Blaise/Manipula enz.;
  • Kennis van databases, Web, HTML;
  • Uitstekend analytisch vermogen;
  • In staat om complexe vraagstukken tot logische onderdelen uit elkaar te laten vallen, die vervolgens uitvoerbaar zijn met behulp van de beschikbare tooling;
  • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden, zowel in de Nederlandse als de Engelse taal;
  • Initiatiefrijk, communicatief en gericht op samenwerking waarbij flexibiliteit in evenwicht is met resultaatgerichtheid en nauwkeurigheid;
  • Een technische test kan onderdeel uitmaken van de selectie procedure.

Je salaris
Wat bieden wij jou? Een uitdagende baan met veel verantwoordelijkheden in een dynamisch werkveld. Flexibiliteit om de balans tussen werk en privé te bewaken. Een hoogwaardig arbeidsvoorwaardenpakket en ruime opleidingsmogelijkheden. Je salaris is maximaal € 4669,57 per maand (schaal 11) bij een volledige werkweek van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. Het betreft een tijdelijke vacature voor de duur van 1 jaar.

Meer weten?
Dan kun je een mail met je naam en telefoonnummer sturen naar Kasper Leufkens, Hoofd Team Bouw en Ontwikkeling Vragenlijsten, k.leufkens@cbs.nl.

Reacties
Je reactie op de vacature Software engineer / vragenlijstbouwer ontvangen wij graag. Stuur je CV met begeleidende brief onder vermelding van vacaturenummer DVZ/DVW/11/17/12/131 digitaal naar sollicitatie@cbs.nl.