• €1.100 ~ €2.100 salaris
 • €2.400 bonus per jaar
 • 26 ~ 30 vrije dagen per jaar
 • Kosteloos je rijbewijs halen
 • Locatie: Münster, Assen, Garderen, Oirschot

De ICT is een van de meest uitdagende werkvelden van dit moment, zeker bij Defensie. Net als bij een ‘normaal’ ICT-bedrijf zitten we boven op de laatste ontwikkelingen en investeren we continu in hoogwaardige ICT-technologie. Dit betekent dat jij als medewerker ICT altijd met de nieuwste technieken en systemen werkt, in binnen én buitenland.

Dit ga je doen
De Verbindingsdienst levert de mobiele ICT voor de operationele eenheden van de landmacht. Denk hierbij aan computernetwerken, satelliet- en radioverbindingen, die overal ter wereld tijdens oefeningen en missies kunnen worden ingezet.

Als Soldaat Verbindingen (ICT)/ Chauffeur ga je aan de slag bij de Verbindingsdienst van de Koninklijke Landmacht. Dit onderdeel installeert, bedient en onderhoudt alle Communicatie- en Informatiesystemen. Denk hierbij aan computernetwerken, telefonie, radio- en satellietcommunicatie. Verder zijn zij binnen de Landmacht verantwoordelijk voor de Cybersecurity. Je werk is bijzonder divers. Als je graag met mobiele ICT wilt werken, dan is de Verbindingsdienst iets voor jou! Het ene moment werk aan een radioverbinding, en het andere moment zorg je voor een goede satellietverbinding of beman je de frontoffice en help je gebruikers met hun computerproblemen. Als manschap Verbindingsdienst ga je mee met de verschillende eenheden van de Landmacht en zorg jij ervoor dat ze altijd en overal informatie kunnen uitwisselen via computer-, radio- en/of satellietsystemen. Natuurlijk zorg je ook voor je militaire basisvaardigheden en fysieke gesteldheid.

De verbindingsdienst kent twee hoofdrichtingen:

 • Netwerken; installeren, bedienen en onderhouden van computernetwerken dat samen zorg draagt voor het Wide Area Netwerk (WAN);
 • CIS Ops; het installeren, bedienen en onderhouden van verschillende radio- en satellietsystemen.

Na je opleiding word je ingedeeld op een specifieke functie, zoals CIS Operator Radio/Chauffeur, Driver MT/LAN Support, Jr CIS Operator/Chauffeur of Mdw LS&I/Ch Vtg MZ.

Let op: Er zijn meerdere opkomstmomenten (startdata) in het jaar. De opkomstdatum waar jij voor in aanmerking komt wordt pas later bepaald. Dit is onder andere afhankelijk van de uitslag van het Psychologisch Onderzoek, de Medische keuring en het veiligheidsonderzoek. Zodra alle onderdelen van het sollicitatietraject positief zijn afgerond wordt de startdatum met jou besproken en vastgelegd.

Hier ga je werken
Je gaat werken bij een eenheid van de 13 Lichte Brigade in Oirschot, de 43 Gemechaniseerde Brigade in Havelte, de Verbindingseenheid 101 CIS-bataljon van het Operationeel Ondersteuningscommando Land in Stroe/Garderen of Eibergen of op het hoofdkwartier van het 1e Duits- / Nederlandse Legerkorps in het Duitse Münster.

Na indiensttreding volg je eerst de Algemene Militaire Opleiding (AMO) in Oirschot of Assen. Na afronding start je met de vakgerichte opleiding bij de School Verbindingsdienst in Amersfoort. Indien jij nog niet over een rijbewijs beschikt volg je aanvullend de rijopleiding bij het Opleidings- en Trainingscentrum Rijden in Oirschot. De opleiding duurt in totaal ongeveer 10 maanden.

Als Militair neem je deel aan verschillende oefeningen. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je, net zoals elke Militair, uitgezonden kunt worden.

Jouw profiel

 • VMBO Basis: Minimale opleidingseis is VMBO BB
 • Je bent tussen de 17 jaar en 6 maanden en 27 jaar en 11 maanden
 • Een bril of lenzen is geen probleem.
 • Je hebt een zwemdiploma nodig

Je groeit persoonlijk
Als militair doe je constant nieuwe kennis en ervaringen op. Zo verleg je je fysieke en mentale grenzen, leer je te vertrouwen op jezelf, ontwikkel je een oog voor je omgeving en ontdek je dat zelfstandig zijn niet hetzelfde is als alles alleen willen doen. Ook ervaar je wat echte kameraadschap is, hoe je moet omgaan met verschillende mensen en culturen en dat vrede en veiligheid niet overal vanzelfsprekend zijn. Een loopbaan bij Defensie verandert je en maakt je sterker, als militair én als mens.

We leiden je op

 • Algemene Militaire Opleiding (AMO): Tijdens de gehele AMO staat je militaire vorming centraal. Je wordt onder meer getraind in de onderdelen bivak, je krijgt de gevechtsopleiding buddysysteem, je leert schieten, exercitie, hindernisbaan, kaartlezen, militaire ethiek, militair recht en natuurlijk veel sport. Ook wordt aandacht besteed aan mentaal en fysiek zware, grensverleggende activiteiten.
 • Functie Opleiding (FO): Tijdens de Functie Opleiding leer je het vak dat je bij Defensie gaat uitoefenen. Deze opleiding duurt 3 tot 6 maanden. De opleidingscentra bevinden zich op diverse plaatsen in Nederland. Waar je jouw FO gaat volgen hangt af van het wapen of dienstvak waar je gaat werken.

Train je fit
Om bij Defensie te kunnen werken, moet je over een goede fysieke conditie beschikken. Daarom is de fysieke keuring een belangrijk onderdeel van de sollicitatieprocedure. Om je goed hierop voor te bereiden, hebben we trainingsschema's ontwikkeld.

Belastbaarheidsniveau voor deze functie: 1