Leuke stageplaats beschikbaar op de afdeling Rechtshulp Vastgoed, team Algemeen!
De stage is beschikbaar vanaf januari 2021.
Locatie van deze stage is Leusden.

Functiebeschrijving
De werkzaamheden zijn natuurlijk ook afhankelijk van het rechtsgebied wat behandeld wordt maar je kunt denken aan:

 • Ondersteuning vakjournaal; opzoeken relevante jurisprudentie en artikelen in het kader van de permanente educatie van de juristen
 • Vaardigheid opdoen in opzoeken ruimtelijke plannen en gemeentelijke sites in het kader van RO zaken, hoe vind je de van toepassing zijnde bestemmingsplannen, hoe lees je een bestemmingsplan en hoe interpreteer je die?
 • Opstarten dossiers; hoe start je een zaak op, wat heb je nodig, hoe kom je aan de relevante informatie, hoe richt je een dossier in, hoe communiceer je met een klant
 • Ondersteuning bij de behandeling van eenvoudige zaken (DUO, CBR, Toeslagen)
 • Zelfstandige werkzaamheden in dossiers onder supervisie van een begeleider, waaronder opstellen van adviezen aan de klant, telefonisch advies aan de klant, opvragen stand van zaken bij bestuursorganen of wederpartijen, opstellen van brieven c.q. procesdocumenten (bezwaar- en beroepsschriften)
 • Bezoeken hoorzittingen, bijwonen van gesprekken.

Over de afdeling / bedrijfscultuur
Binnen onze unit werken professionals met passie voor de klant, kwaliteit en het eigen rechtsgebied. Onze specialisten staan klanten bij met problemen rondom bestemmingsplannen, vergunningen, bouw, verbouw, (ver-)huur en (ver-)koop van woningen, (bedrijfs)gebouwen en winkels. Alle specialistische kennis, van de eerste bestuursrechtelijke plannen tot en met de uitvoering, de aankoop van vastgoed en alles wat daarbij mis kan gaan, komt op onze unit bij elkaar. Zo zijn wij in staat onze klant een totaalpakket te bieden. Vanuit een sterke juridische basis adviseren en procederen wij op een breed vlak van al deze rechtsgebieden of een combinatie daarvan. Juridisch als het moet, praktisch als het kan. Altijd met oog voor een efficiënte oplossing en het klantbelang voorop. Wij staan dicht bij de klant, zijn laagdrempelig en geloven dat we met onze dienst het verschil maken door, geheel in de lijn van onze ARAG missie, een onmisbare bijdrage te leveren om het recht toegankelijk te maken voor een ieder. Kortom, iedere klant kan op ons bouwen.

Een cultuur van je en jij. Een cultuur waarbij iedereen even tijd voor elkaar vrijmaakt. En waar kennis en successen gedeeld worden. Professioneel richting de klant, informeel richting je collega’s.

Covid-19
Wij hopen natuurlijk dat de situatie snel zal verbeteren maar voorlopig hebben we hier nog rekening mee te houden. De gesprekken vinden daarom plaats via whats app of Teams en duren circa 30 minuten. Bij start van de stage, zal het inwerken op kantoor plaatsvinden. Hierna zal er af en toe vanuit huis en af en toe op kantoor gewerkt worden, dit in overleg met de stagebegeleiders.

Functie-eisen

 • Je volgt een HBO- of WO-opleiding Rechten (SJD sluit voor Vastgoed helaas niet goed aan)
 • Je bent voor langere periode beschikbaar (voorkeur 10 maanden)
 • Als stagiair krijg je veel zelfstandigheid. Je bent daarom klantvriendelijk, assertief en accuraat.
 • Je bent enthousiast en hebt een gezonde dosis doorzettingsvermogen
 • Affiniteit met vastgoed is een pré

Wat bieden we
Een leuke stage binnen een succesvol internationaal opererend bedrijf. Klik voor meer informatie op deze links

Goede begeleiding
Een stagevergoeding van € 750,- bruto per maand bij fulltime stage en € 600,- bruto per maand bij een 32-urige stageweek
Opbouw van 1.0 betaalde verlofdag bij fulltime stage en 0.8 betaalde verlofdag bij een 32-urige stageweek.
Een reiskostenvergoeding van € 0,19 per km, met een minimum van 10km en maximum van 25km, enkele reis per dag. Als je een OV-studentenreisproduct bezit, kom je niet in aanmerking hiervoor

Wat kan je verwachten?
De sluitingsdatum van deze vacature is 15 november 2020.
Hierna worden de inschrijvingen door ons beoordeeld. Je hoort dan na circa 1 week of je uitgenodigd wordt voor de selectiedag.
Na het gesprek hoor je spoedig of wij je de stageplaats aanbieden.

Interesse?
Dan ontvangen wij graag je CV en motivatie. Rechtstreeks solliciteren gaat via https://www.arag.nl/werken-bij/stages/

Wil je eerst meer informatie over de stageplaats?
Neem dan contact op met Daphne Kuiper (Stagecoördinator), telefoon 06 - 833 08 236.

Over ARAG
ARAG is een onafhankelijke rechtsbijstandverzekeraar en juridisch dienstverlener. Wij maken het recht toegankelijk en betaalbaar voor iedereen. Onze ambitie is om de beste juridische dienstverlener van Nederland zijn. Klanttevredenheid en kwaliteit van dienstverlening zijn hierbij de uitgangspunten.

ARAG Nederland maakt onderdeel uit van de ARAG Groep, een van oorsprong Duits familiebedrijf met vestigingen in 16 Europese landen, de Verenigde Staten, Australië en Canada. Met zo’n 800 professionals in Nederland werken wij in een collegiale omgeving en informele werksfeer vanuit de locaties in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Leusden (hoofdkantoor) en Roermond. Meer weten? Klik dan op onze bedrijfspagina.

Danny Rumpel - Recruiter - recruiter bij ARAG
Danny Rumpel - Recruiter
Stel je vraag via: