Ben jij een teamplayer en kun je goed zelfstandig aan de slag? Deins je er niet voor terug om contact op te nemen met de klant? Ben je assertief, accuraat en klantvriendelijk? Als jouw antwoord op alle vragen ja is, dan zoeken wij jou!

Voor de afdeling Rechtshulp Vastgoed, team Bouw zoeken wij een enthousiaste HBO-of WO stagiair. De stageplaats is beschikbaar vanaf september 2022.

Functiebeschrijving
De stage
De werkzaamheden zijn natuurlijk ook afhankelijk van het rechtsgebied wat behandeld wordt maar je kunt denken aan:

 • ondersteuning vakjournaal; opzoeken relevante jurisprudentie en artikelen in het kader van de permanente educatie van de juristen
 • vaardigheid opdoen in opzoeken ruimtelijke plannen en gemeentelijke sites in het kader van RO zaken, hoe vind je de van toepassing zijnde bestemmingsplannen, hoe lees je een bestemmingsplan en hoe interpreteer je die?
 • opstarten dossiers; hoe start je een zaak op, wat heb je nodig, hoe kom je aan de relevante informatie, hoe richt je een dossier in, hoe communiceer je met een klant
 • ondersteuning bij de behandeling van eenvoudige zaken (DUO, CBR, Toeslagen)
 • zelfstandige werkzaamheden in dossiers onder supervisie van een begeleider, waaronder opstellen van adviezen aan de klant, telefonisch advies aan de klant, opvragen stand van zaken bij bestuursorganen of wederpartijen, opstellen van brieven c.q. procesdocumenten (bezwaar- en beroepsschriften)
 • bezoeken hoorzittingen, bijwonen van gesprekken

Over de afdeling / bedrijfscultuur
Binnen onze unit werken professionals met passie voor de klant, kwaliteit en het eigen rechtsgebied. Onze specialisten staan klanten bij met problemen rondom bestemmingsplannen, vergunningen, bouw, verbouw, (ver-)huur en (ver-)koop van woningen, (bedrijfs)gebouwen en winkels.

Alle specialistische kennis, van de eerste bestuursrechtelijke plannen tot en met de uitvoering, de aankoop van vastgoed en alles wat daarbij mis kan gaan, komt op onze unit bij elkaar. Zo zijn wij in staat onze klant een totaalpakket te bieden. Vanuit een sterke juridische basis adviseren en procederen wij op een breed vlak van al deze rechtsgebieden of een combinatie daarvan. Juridisch als het moet, praktisch als het kan. Altijd met oog voor een efficiënte oplossing en het klantbelang voorop. Wij staan dicht bij de klant, zijn laagdrempelig en geloven dat we met onze dienst het verschil maken door, geheel in de lijn van onze ARAG missie, een onmisbare bijdrage te leveren om het recht toegankelijk te maken voor een ieder. Kortom, iedere klant kan op ons bouwen.

De werksfeer is professioneel, eigentijds, dynamisch en laagdrempelig. Met plezier aan het werk zijn vinden wij belangrijk. We organiseren regelmatig leuke activiteiten en evenementen voor de organisatie en het team.

Functie-eisen

 • Je volgt een HBO- of WO-opleiding Rechten (SJD sluit voor Vastgoed helaas niet goed aan)
 • Je bent klantvriendelijk, assertief en accuraat en hebt een gezonde dosis doorzettingsvermogen
 • Je bent beschikbaar voor minimaal 5 maanden
 • Affiniteit met vastgoed is een pre

Wat bieden we

 • Een leuke stage binnen een succesvol internationaal opererend bedrijf. 
 • Goede begeleiding
 • Een stagevergoeding van € 750,- bruto per maand bij fulltime stage en € 600,- bruto per maand bij een 32-urige stageweek
 • Opbouw van 1.0 betaalde verlofdag bij fulltime stage en 0.8 betaalde verlofdag bij een 32-urige stageweek.

Interesse?
Enthousiast geworden? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton. Wij ontvangen dan graag je CV en een motivatie.

Wil je eerst meer informatie over de stageplaats?
Neem dan contact op met Daphne Kuiper (Stagecoördinator), telefoon 06 - 833 08 236.

Over ARAG
ARAG is een onafhankelijke rechtsbijstandverzekeraar en juridisch dienstverlener. Wij maken het recht toegankelijk en betaalbaar voor iedereen. Onze ambitie is om de beste juridische probleemoplosser van Nederland te zijn. Klanttevredenheid en kwaliteit van dienstverlening zijn hierbij de uitgangspunten.

ARAG Nederland maakt onderdeel uit van de ARAG Groep, een van oorsprong Duits familiebedrijf met vestigingen in 16 Europese landen, de Verenigde Staten, Canada en Australië. Met zo’n 750 professionals in Nederland werken wij in een collegiale omgeving en informele werksfeer vanuit de locaties in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Leusden en Roermond.

Daphne Kuiper - recruiter bij ARAG
Daphne Kuiper
Stel je vraag via: