Dankzij jou staat NS goed op de kaart als (potentiele) werkgever. 

Lees hier de ervaringen van Carolien Mijs, Arbeidsmarktcommunicatie content specialist bij NS

Jouw impact op onze reizigers

Elke dag brengen we ruim 1.200.000 klanten naar hun bestemming; of dat nu werk, koopavond, oma, museum, strand of school is. Goede medewerkers zijn hierbij onmisbaar. Van collega’s die zichtbaar zijn op de stations tot collega’s die achter schermen werken om alles in goede banen te leiden. Als onze stagiair(e) zorg jij er samen met jouw team members voor dat NS de beste talenten in huis kan halen. Zo maak ook jij het reizen voor meer dan 1.000.000 mensen mogelijk. Elke dag weer.

Zo werkt het
Uiteraard kent iedereen NS. En daar zijn we best een beetje trots op. Ook als werkgever staan we goed bekend, maar dit kan altijd beter. In jouw stage speel je daarom een belangrijke rol bij het aanspreken van onze potentiele medewerkers. Hierin ben je succesvol doordat je jouw enthousiaste persoonlijkheid slim inzet bij het:

 • beheren van onze social media kanalen;
 • analyseren van recruitment cijfers;
 • doorvoeren van het Employer Brand in alle communicatie uitingen;
 • creëren van content en beheerwerkzaamheden voor onze website werkenbijns.nl;
 • creëren van communicatiemiddelen voor on- en offline wervingscampagnes;
 • arbeidsmarktonderzoek en analyse;
 • meewerken aan uitrol nieuw AMC concept.

Waar ben je goed in?

 • Je doet een hbo of wo studie in de richting van Communicatie, Marketing, Journalistiek of Communicatie- en informatiewetenschappen.
 • Social media en het schrijven van creatieve teksten kennen geheimen voor jou.
 • Je bent nieuwsgierig van aard, outgoing en neemt van nature graag het voortouw.
 • Ervaring met grafisch vormgeving en/of wordpress is een pre.

Hier ga je werken
Op loopafstand van station Utrecht Centraal bundelen zo´n 7 collega´s van het arbeidsmarkt expertise team binnen de recruitment afdeling hun krachten. Hier werkt een bonte en gezellige mix van ervaringen en persoonlijkheden, die elkaar graag opzoeken om met elkaar te sparren en kennis te delen. Het team bestaat uit de disciplines AMC, online marketing, eventmanagement en business analyse. Ook werk je veel samen met zo’n 50 recruiters die verantwoordelijk zijn voor het invullen van onze vacatures.

Vind je dit interessant?
Stage lopen bij NS betekent theorie en kennis direct toepassen in de praktijk, stappen zetten in je persoonlijke ontwikkeling en grenzen verleggen waarbij je vanuit NS goede begeleiding krijgt. Naast een zorgvuldige begeleiding ontvang je een aantrekkelijke stagevergoeding (tussen de 350 en 500 euro per maand). En nog een leuk feitje: we hebben we een stagevereniging (interNS) die jou de mogelijkheid biedt om kennis te maken met andere stagiair(e)s.

Jouw sollicitatie
En? Zorg jij ervoor dat NS goed op de kaart staat als werkgever? Solliciteer direct via de knalrode sollicitatiebutton hieronder. Binnen enkele minuten ontvang je een automatische bevestiging van jouw sollicitatie, en binnen 2 weken ontvang je onze reactie.

Beschikbaarheid
De startdatum van de stage is februari 2018 en duurt ongeveer 5 maanden fulltime (36 uur).