Stage: Outbreak-management infectieziekten in Nederlandse ziekenhuizen

Jij zorgt voor ontwikkeling!

Locatie: Amsterdam
Niveau: WO
Dienstverband: 40 uur per week

Zoek jij een uitdagende stage bij een bedrijf waar jij je zo goed mogelijk kan ontwikkelen? Welkom bij ChipSoft! Voor onze vestiging in Amsterdam zoeken wij studenten die het leuk vinden om door middel van onderzoek de dagelijkse werkprocessen binnen het ziekenhuis te ondersteunen

Inleiding
Ziekenhuizen voeren een actief beleid in het voorkomen van ziekenhuisinfecties, afgestemd op landelijke richtlijnen en wetgeving. De afdeling Infectiepreventie binnen een ziekenhuis richt zich op de preventie, opsporing en bestrijding van ziekenhuisinfecties onder patiënten en personeel. Die doen zij onder andere door het geven van advies in het geval van een mogelijke infectie en het controleren van de naleving van richtlijnen en protocollen omtrent hygiëne. Daarnaast voeren zij ook contactonderzoeken uit in het geval van een uitbraak binnen het ziekenhuis.

ChipSoft biedt innovatieve software (HiX) die ziekenhuizen en zorginstellingen ondersteunt en faciliteert in het leveren van efficiënte zorg. Een van de module binnen HiX is de module Infectiepreventie, die zich volledig richt op het ondersteunen van de gelijknamige afdeling binnen het ziekenhuis. De module biedt verschillende functionaliteiten aan, zoals het opsporen van besmettingen, registreren en documenteren van isolatie-indicaties en ondersteunen bij het uitvoeren van contactonderzoeken.

Doel van het onderzoek
ChipSoft is altijd gericht op het verbeteren van HiX en ondersteuning van dagelijkse werkprocessen binnen het ziekenhuis. De uitdaging bij deze stage is dan ook om te onderzoeken hoe diverse ziekenhuizen een uitbraak vastleggen, verwerken en afronden en in hoeverre de functionaliteiten uit HiX hiervoor worden gebruikt.

Je onderzoekt welke factoren in kaart moeten worden gebracht bij een uitbraak en in hoeverre dit reeds in HiX is ondergebracht. Daarnaast analyseer je middels kwalitatief onderzoek hoe toepasbaar de inrichting van HiX t.b.v. outbreak management momenteel is. Wat zijn belangrijke registraties die inzicht geven in de uitbraak en die nog missen in HiX? Hoe zit het met de gebruikersvriendelijkheid van de functionaliteiten voor uitbraak registraties?

Organisatie
ChipSoft is een groeiend bedrijf met kantoren in Hoogeveen, Heereveen, Amsterdam en Antwerpen. We bieden naast goede begeleiding de mogelijkheid om op ons kantoor in Amsterdam Sloterdijk te werken. Je zult onderdeel worden van het team Infectiepreventie en aansluiten bij interne overleggen en opleidingen. Verder is er de mogelijkheid om kennis te maken met de meest uiteenlopende methodes en ontwikkeltools binnen de Zorg-ICT. Daarnaast bieden wij een riante stagevergoeding met uitzicht op een vaste baan.

Wij zoeken
Een WO master student van een gezondheid gerelateerde studie, die in zijn/haar laatste jaar zit (in de richting van (micro)biologie, geneeskunde, gezondheidswetenschappen, biomedische wetenschappen)

Wij bieden

  • Een riante vergoeding met uitzicht op een vaste baan
  • Een uitgebreide kennismaking met de meest uiteenlopende methodes en ontwikkeltools binnen de zorg-ICT en onze programmeer- en dataomgeving

Wil jij deze uitdaging aangaan?
Stuur je motivatie en/of ideeën dan naar werken@chipsoft.nl.
Heb je zelf een leuker of beter afstudeeridee? Neem gerust contact op!

Charlotte de Vries - recruiter bij Chipsoft
Charlotte de Vries
Stel je vraag via: