Als stagiair(e) Recruitment werk je volop mee binnen het team van Recruitment Inhuur. Dit team zoekt tijdelijke krachten voor NS, het houdt zich bezig met vraag en aanbod. In deze stage ondersteun je de recruiters bij het selectieproces. Dit doe je door competenties waaraan kandidaten moeten voldoen in kaart te brengen en door de juiste CV’s voor tijdelijke opdrachten te selecteren. Je houdt contact met leveranciers en ZZP’ers en sluit je aan bij (team)overleggen. Verder zullen jouw werkzaamheden onder andere bestaan uit het publiceren van vacatures op de marktplaats van NS, verwerken van aangevraagde verlengingen van tijdelijke professionals en het beantwoorden van uiteenlopende eerstelijns vragen. Daarnaast pak je andere administratieve taken op.

Naast de bovenstaande taken ben je volledig verantwoordelijk voor de Stagedesk. Via de Stagedesk komen alle aanvragen voor stagevacatures binnen. De afdeling die op zoek is naar een stagiair(e) levert inhoudelijk tekst aan voor de vacature. Jij zorgt er voor dat er een duidelijke en aantrekkelijke vacature gepubliceerd wordt op werkenbijns.nl. Daarnaast houd je de binnengekomen sollicitaties bij, selecteert de geschikte kandidaten en stuurt deze door naar de contactpersoon van deze stage. Tevens zorg je ervoor dat de overige sollicitanten van een antwoord worden voorzien en beantwoord je alle vragen omtrent de stages (telefonisch en per mail).

Waar ben je goed in?

  • Je volgt een opleiding in de richting HRM of een andere vergelijkbare studie op HBO of WO niveau;
  • Je zit in je derde of vierde leerjaar;
  • Je bent nauwkeurig en stressbestendig;
  • Je bent zelfstandig, enthousiast en pro-actief ingesteld;

Hier ga je werken

Binnen HR is de afdeling Recruitment onderdeel van het Center of Expertise Talent en Organisatieontwikkeling. De focus van het team inhuur ligt op het gehele proces van de inhuur van tijdelijke professionals. Het team is divers, energiek en ambitieus. De Inhuurdesk heeft als doel om de beste match tussen professionals en tijdelijke opdrachten te creëren. Met een team van 5 Recruiters verzorgen wij alle inhuur aanvragen van NS. We onderscheiden diverse strategische doelgroepen zoals o.a. ICT, Finance & Techniek. Gezien de ontwikkelingen in de externe en interne omgeving is de afdeling volop in beweging.

Vind je dit interessant?

Stage lopen bij NS betekent theorie en kennis direct toepassen in de praktijk, stappen zetten in je persoonlijke ontwikkeling en grenzen verleggen waarbij je vanuit NS goede begeleiding krijgt. Naast een zorgvuldige begeleiding ontvang je een aantrekkelijke stagevergoeding

Tevens hebben we een stagevereniging (interNS) die jou de mogelijkheid biedt om kennis te maken met andere stagiair(e)s en de verschillende bedrijfsonderdelen die NS rijk is. Heb je belangstelling voor deze stage? Je kunt direct solliciteren door op de button ‘solliciteer nu’ te klikken waarbij je gevraagd wordt om je CV en motivatiebrief toe te voegen.

Beschikbaarheid

Het betreft een meewerkstage voor 32 tot 40 uur per week in de periode van september 2017 t/m januari 2018 (vijf maanden). De startdatum is in overleg ook te vervroegen. Een stage langer dan vijf maanden is ook bespreekbaar.