• Den Haag
 • MBO / HBO
 • Stage overeenkomst
 • €652

Ben jij creatief, houd je van twitteren en verdiep jij je graag in webstatistieken? Kom dan onze redactie versterken als stagiair social media!

Jouw uitdaging
Als stagiair ben jij verantwoordelijk voor het twitterkanaal van een groot project in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Jij zoekt uit hoe wij de meeste waarde kunnen halen uit sociaal media en hoe wij het beste onze doelgroep kunnen bereiken. Ook plan je twitterberichten in over feiten en cijfers over de Nederlandse (bedrijfs-)economie.

Naast social media ben je ook actief bezig met de website. Je analyseert de bezoekersaantallen, paginaweergaven en gedragsstromen. Op basis van jouw bevindingen adviseer jij het redactieteam. Verder draai je mee met de redactieoverleggen en ondersteun je de leden door verschillende uitvoerende taken op te pakken.

Zo ziet je team eruit

 • Koffie: Wekelijks is er een (online) koffiemomentje met het hele team. We praten dan over van alles en nog wat.
 • Locatie Den Haag: De standplaats van ons team is Den Haag. Tijdens onze vaste kantoordag komen zoveel mogelijk collega’s naar kantoor! Ben jij er volgende keer ook bij?
 • Redactie: De redactie bestaat uit drie enthousiaste redactieleden en één projectleider.
 • Samenwerken: Je werkt samen met collega’s uit verschillende teams en periodiek presenteer jij, samen met de redactie, jouw inzichten voor de opdrachtgever.

Je komt binnen de sector Bedrijvenstatistieken te werken bij de redactie van een inhoudelijk project. De redactie maakt onderdeel uit van een groter team dat bestaat uit ongeveer 20 enthousiaste collega’s. Op collegiale en professionele manier verzorgen zij verschillende statistische producten en vernieuwende output en processen.

We werken in hybride vorm thuis en op kantoor, als dat mogelijk is i.v.m. de situatie rondom COVID-19. In je team maak je daarover afspraken. Je spreekt bijvoorbeeld af hoeveel dagen je op het CBS werkt, of dat vaste dagen zijn, hele of halve dagen.

Wie jij bent

 • Je volgt een mbo- of hbo-opleiding op het gebied van (online) communicatie of een andere vergelijkbare studie;
 • Je beschikt over goede schiftelijke en communicatieve vaardigheden;
 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je werkt graag samen, maar kan ook goed zelfstandig te werken gaan;
 • Je bent proactief, leergierig en initiatiefrijk;
 • Je bent minimaal drie maanden beschikbaar voor ongeveer twee a drie dagen per week. De maximale uur van de stage spreken we met jou af.

Wat hebben we je te bieden
Voordat je begint, bespreken we je opdracht en ambities samen met jou in detail. Op deze manier is alles helder en kun je zo snel en goed mogelijk van start.

Tijdens je gehele stage krijg je begeleiding van jouw teamleden en toegang tot alle informatie die je nodig hebt. Je gaat direct zelf aan de slag, wij geloven dat je op die manier het meeste kunt leren. Er is ook ruimte om eens een dagje mee te lopen met een collega of extra taken op te pakken zo ontdek je wat het CBS jou allemaal te bieden heeft.

Vanaf een stageduur van meer dan één maand krijg je een stagevergoeding van €652,- bruto per maand. Deze vergoeding is gebaseerd op een 40-urige werkweek.

Hoe gaat het solliciteren nu in deze tijd?
Wij volgen de richtlijnen van de Rijksoverheid en werken in hybride vorm thuis en op kantoor. We maken bij al onze werkzaamheden graag gebruik van de voordelen van het digitale werken en voeren daarom onze sollicitatiegesprekken zoveel mogelijk via Zoom.

We sluiten de vacature bij voldoende aanbod.

Stel je vragen aan Paul

 • CBSstages@cbs.nl
Karin van Kasteel, Adviseur Arbeidsmarktcommunicatie - recruiter bij CBS
Karin van Kasteel, Adviseur Arbeidsmarktcommunicatie
Stel je vraag via: