Beschik jij over inkooptalent dan zoeken we jou!

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.

 • Locatie: Den Haag
 • Opleidingsniveau: HBO
 • Categorie: Dienstverband:Stageovereenkomst
 • Uur per week: 32
 • Salaris: Bij een stageduur van meer dan één maand krijg je een stagevergoeding van €628,- bruto per maand.

Waar kom je te werken
Den Haag en ZOOM (thuis).
Het cluster Strategische Inkoop (Den Haag) is een onderdeel van de afdeling Bedrijfsadministratie. Het team bestaat uit 2 strategische inkoopadviseurs en zij werken nauw samen met de collega’s van Operationele Inkoop (Heerlen) en Contractmanagement (Heerlen). Deze clusters zijn ook onderdeel van de afdeling Bedrijfsadministraties.

Vanwege ‘Corona’ werken we zo veel mogelijk thuis, maar via de ‘digitale wereld’ zoeken we elkaar veelvuldig op: om het professionele contact met elkaar te onderhouden, maar ook voor het persoonlijke contact en de fun.

Wat ga je doen
Het CBS is als aanbestedende dienst gehouden aan de (gewijzigde) aanbestedingswet 2012.
Daarnaast is het inkoopbeleid van toepassing op alle inkopen/aanschaffingen die het CBS doet.
De werkzaamheden waar jij je mee bezig gaat houden zijn o.a.: inkoopprocessen, (niet)-openbare aanbestedingen (nationaal, meervoudig onderhand of 1 op 1). Het inkoopproces is erg uitgebreid en hieronder volgt een opsomming van thema’s waarbij wij jouw inkooptalent kunnen gebruiken en mogelijk zelfstandig oppakt:

 • Begeleidt minicompetities en meervoudig onderhandse aanbestedingsprocedures waarbij doelmatigheid, rechtmatigheid en het behalen van de inkoopdoelen centraal staat;
 • In eerste instantie het functioneel ondersteunen van één van de strategisch inkoopadviseurs met het regie voeren over Europese aanbestedingstrajecten waarbij doelmatigheid, rechtmatigheid en het behalen van de inkoopdoelen centraal staat. Daarna onder de verantwoordelijkheid van één van de strategische inkoopadviseurs de zelfstandig regie voeren over Europese aanbestedingstajecten;
 • Het ondersteunen bij het selecteren van de aanbieding.
 • Draagt zorg voor gunningsadvies, gunnings- en afwijzingsbrief;
 • Ondersteunt bij onderhandelingen van contracten.
 • In overleg met één van de strategisch inkoopadviseurs signaleren en analyseren interne en externe trends, ontwikkelingen, etc. voor inkoopmanagement in de (semi)overheid (o.a. via literatuur, wet- en regelgeving, CBS specifiek beleid/procedures);
 • Ondersteunen van de strategisch inkoopadviseurs met administratieve werkzaamheden bij het opstellen van managementrapportage (zoals spendanalyse, accountantscontrole).
 • Het is een afwisselende omgeving en er zit veel uitdaging in stage-opdracht.

Wie zoeken wij
3e of 4e- jaars met vakgebied strategische inkoop- en contractmanagement.

Wat bieden wij
Bij een stageduur van meer dan één maand krijg je een stagevergoeding van €628,- bruto per maand.
Deze vergoeding is gebaseerd op een 40-urige werkweek.

* Het CBS volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid omtrent COVID-19. Dit houdt in dat we in principe thuiswerken en daar waar het niet anders kan naar het CBS gaan.

Meer weten
Meer weten?Neem contact op met Eva Vercammen, Hoofd Bedrijfsadministraties 045-570 7292 voor meer informatie.

Mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze (tijdelijke) vacatures zelf in.
Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen.

Reacties
Je reactie op de vacature Verbetering van het inkoopproces in teamverband. ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.