• Den Haag
 • HBO / WO
 • Stageovereenkomst
 • €652

Kun jij een “Workflow Management System” bouwen in R Shiny voor het Overheidsregister?

Jouw uitdaging
Voor de makers van o.a. overheidstekort- en overheidsschuldstatistieken is het essentieel om veranderingen in de populatie van publieke instellingen correct bij te houden in het Overheidsregister.
Tijdens de stage werk je mee aan het ontwerpen en ontwikkelen van een multi-user applicatie in R Shiny om het proces rondom het Overheidsregister te ondersteunen. Het doel bestaat erin om met de nieuwe applicatie, de bestaande systemen te kunnen vervangen. Je ontwikkelt de interface en functionaliteit die nodig is om het proces dat uit vier stappen bestaat, zo effectief mogelijk te laten verlopen. Deze stappen bestaan uit:

 • Het vergaren en sorteren van de te onderzoeken eenheden.
 • Het opvragen van documentatie over eenheden.
 • Het bepalen van de sector categorie van eenheden door het beantwoorden van vragen die deel uitmaken van een beslisboom.
 • De controle van eerder gemaakte beoordelingen en het vastleggen en beschikbaar maken van de resultaten in het Overheidsregister.

We zijn nieuwsgierig of er slimme algoritmen te vinden zijn waardoor manuele handelingen en beslissingen verder geautomatiseerd kunnen worden. In gerelateerde processen hebben we wat dit betreft reeds ervaring opgedaan met textmining en machine learning.

Zo ziet je team eruit

 • Activiteit: In de herfst organiseren we een teamuitje naar Scheveningen.
 • Medewerkers: Een team van 9 mensen. Ons team (OIO) bestaat uit ervaren data analisten en register specialisten van verschillende leeftijden.
 • Samenwerkingen: Binnen het CBS hebben we een verbindende rol en werken we samen met een vijf andere afdelingen. Buiten het CBS doen we verschillende projecten in samenwerking met BZK.
 • Bijzondere teamprestatie: We werken mee aan diverse innovatietrajecten bv. machine learning en Eherkenning.

Ons team (OIO) bestaat uit ervaren data analisten en register specialisten van verschillende leeftijden.

We werken in hybride vorm thuis en op kantoor, als dat mogelijk is i.v.m. de situatie rondom COVID-19. In je team maak je daarover afspraken. Je spreekt bijvoorbeeld af hoeveel dagen je op het CBS werkt, of dat vaste dagen zijn, hele of halve dagen.

Wie jij bent
Je volgt een wo/hbo opleiding Software Engeneering of een andere studie met software development onderdelen. Ervaring met R Shiny is vereist.
Een proactieve en gedreven werkhouding zijn gewenst alsook goede communicatie- en presentatievaardigheden.

Wat hebben we je te bieden
Vanaf een stageduur van meer dan één maand krijg je een stagevergoeding van €652,- bruto per maand. Deze vergoeding is gebaseerd op een 40-urige werkweek.

Hoe gaat het solliciteren nu in deze tijd?
Wij volgen de richtlijnen van de Rijksoverheid en werken in hybride vorm thuis en op kantoor. We maken bij al onze werkzaamheden graag gebruik van de voordelen van het digitale werken en voeren daarom onze sollicitatiegesprekken zoveel mogelijk via Zoom.

We sluiten de vacature bij voldoende aanbod.

Stel je vragen aan Paul
CBSstages@cbs.nl