About AkzoNobel

Wereldwijd vertrouwen industrieën op onze essentiële chemieproducten bij de productie van alledaagse producten zoals papier, kunststoffen, bouwmaterialen en artikelen voor persoonlijke verzorging. Voortbouwend op de toewijding van onze medewerkers en onze gezamenlijke inzet voor veiligheid, duurzaamheid en open innovatie, hebben we een bedrijf van wereldklasse gevestigd, waarbij we sterke samenwerkingsverbanden hebben opgebouwd met onze klanten. Wij zijn in meer dan 80 landen actief, en tot onze portfolio van toonaangevende merken behoren namen als Eka, Dissolvine, Trigonox en Berol.

Responsibility
Stage-opdracht voor 3ejaars HBO E of PT met belangrijke impact op veilige chemische productie.

Je bestudeert de internationale alarm management-standaarden en zorgt vervolgens samen met alle betrokkenen in de Dimethyl Ether-productie dat onze processen daar perfect aan voldoen.

Iedereen gebruikt dagelijks onze industriële chemicaliën, via producten als auto’s, medicijnen, textiel en desinfecteermiddelen. Ze zijn dan ook onmisbaar in de bouwwereld en de chemische, wasmiddelen-, voedingsmiddelen-, papier- en kunststofindustrie. AkzoNobel Industrial Chemicals is de grootste Europese producent van vacuümzout, en een van de marktleiders in chloor, loog en chloorderivaten als monochloorazijnzuur (MCA), chloormethaan en metaalzouten.
Voor onze Rotterdamse vestiging DME Europoort, waar wij in een continu proces Dimethyl Ether produceren, zijn wij op zoek naar een HBO-student Elektro- of Procestechniek die gedurende drie à vier maanden bij ons zijn of haar stage-opdracht wil uitvoeren. Als

Stagiair Project Alarm Management

word je de centrale coördinator bij het definiëren van de ontwerpeisen voor het nieuwe alarm management systeem, een deelproject binnen de migratie naar een nieuw plant operating system (DCS).

Je werk begint met het van haver tot gort leren kennen van de fabriek en onze processen en je tegelijkertijd verdiepen in de internationale standaarden voor Alarm Management. Je onderzoekt welke alarmparameters we in het huidige systeem gebruiken en welke acties daaraan gekoppeld zijn. Vervolgens hou je de alarmsystemen kritisch tegen het licht, ook in relatie tot het nieuwe DCS, om waar nodig aangepaste, betere alarmeringen en acties te formuleren, die natuurlijk weer moeten voldoen aan de internationale standaarden.

Dit alles doe je in nauw overleg met de betrokkenen op elk niveau. Je consulteert de operators en test samen met hen de nieuwe voorstellen op praktische toepasbaarheid en efficiency. Door iedereen bij de ontwikkeling van het nieuwe systeem te betrekken, creëer je tegelijk draagvlak en begrip voor eventueel noodzakelijke veranderingen.

Je overlegt dagelijks met de senior operator om te komen tot een definitieve lijst met alarmacties, inclusief de eigenaren (operator of engineer), classificering, prioritering en eventuele follow-up acties. Je actualiseert het operators manual aan de hand van de gemaakte keuzes en presenteert het resultaat aan de operationele teams en het plant management. Jouw uiteindelijke presentatie van het nieuwe Alarm Management is meteen ook een belangrijk onderdeel van je stageverslag.

Job requirements/Candidate profile

  • 3e-jaars HBO Elektrotechniek of Procestechniek;
  • sterke interesse in proces control en safety;
  • leergierig, ondernemend, taalvaardig, vasthoudend;
  • sterk in overleg en samenwerking op alle niveaus.

Het aanbod
Deze opdracht heeft eigenlijk alles wat een stage boeiend kan maken. Je krijgt grote invloed op een concreet proces, cruciaal voor de veiligheid van onze mensen en de omgeving. Behalve dat je je kunt verdiepen in een interessant internationaal werkveld (alarm management), maak je ook een DCS-migratieproject van dichtbij mee. In deze opdracht overleg je met iedereen die ook maar iets te maken heeft met de productie: proces (control) engineers, operators, plant management, HSE-specialisten… Je ontwikkelt gaandeweg je technische expertise en het begrip van chemische productieprocessen, maar zeker óók je project management skills.

Jouw reactie
Voor meer informatie neem je contact op met Kimberley Slikboer, Management Assistant Learning & Development, kimberley.slikboer@akzonobel.com. Je sollicitatie ontvangen we graag via het vacaturedeel van onze website www.akzonobel.nl/careers, referentie 180002HQ.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacatureplaatsing wordt niet op prijs gesteld.