Afstudeeropdracht: Ontwikkel een concept voor juridische hulp voor 30-35 jarigen


Functiebeschrijving
Ontwikkel een concept voor juridische hulp voor 30-35 jarigen
We zoeken een afstudeerder die zich gaat verdiepen in de belevingswereld van jonge dertigers. Er verandert veel in hun leven: eerste baan, eigen huis, kinderen krijgen... en soms gaat het dan niet zoals het moet. De huurbaas verhoogt de huur alweer, ruzie met een manager of die tweedehandsauto blijkt toch niet zo goed te rijden.

Niemand wil het graag over juridische problemen hebben maar wat doen ze als dat wel gebeurt? Googlen naar een oplossing, hun vader om hulp vragen of toch een advocatenkantoor inschakelen?
Om dit te ontdekken zet je een breed onderzoek op om zo veel mogelijk te leren over deze 30’ers en hun leven. Je verdiept je in trends en ontwikkelingen en je onderzoekt hoe ze omgaan met belangrijke beslissingen en gebeurtenissen zoals trouwen of een kind krijgen. Op basis van je inzichten maak je een segmentatie en selecteer je 1 doelgroep.

Vervolgens onderzoek je hoe deze doelgroep hun juridische problemen op lost en wat dit hen kost (niet alleen in geld, maar ook tijd en energie). Met al deze inzichten ontwikkel je een concept voor juridische hulp: jij ontwerpt een product of dienst en denkt na over hoe het in de markt gezet gaat worden.


Functie-eisen
Wie zijn wij en wie ben jij?
ARAG is een rechtsbijstandsverzekeraar met 450 juristen in dienst. We ontwikkelen continu nieuwe diensten om nog meer mensen ‘Toegang tot het Recht’ te bieden. Je werkt in de Legal Tech Studio (de innovatie afdeling van ARAG) in B.Amsterdam. B.Amsterdam is een innovatieve startup community met allerlei verschillende bedrijven. Je wordt actief begeleid door de innovatie managers.

We zoeken een afstudeerder die graag de diepte induikt, goed kan organiseren en creatief met uitdagingen omgaat (want waar haal je 30’ers vandaan om over hun leven en juridische problemen te praten?). Je hebt les gehad in customer research en concept ontwikkeling of service design. Kennis van online marketing is handig maar geen noodzaak.


Wat bieden we

  • Stage lopen in zowel een start-up omgeving als in een succesvol internationaal opererend bedrijf
  • Een informele werksfeer
  • Een stagevergoeding bruto per maand van € 750,- bij fulltime stage en € 600,- bij een 32-urige stageweek
  • Opbouw per maand van 1.0 betaalde verlofdag bij fulltime stage en 0.8 betaalde verlofdag bij een 32-urige stageweek.
  • Een reiskostenvergoeding van € 0,19 per km, met een minimum van 10km en maximum van 25km, enkele reis per dag. Als je een OV-studentenreisproduct bezit, kom je niet in aanmerking hiervoor.

Interesse?
Dan ontvangen wij graag je CV en motivatie. Solliciteren gaat alleen via https://www.arag.nl/werken-bij/vacatures/

Wil je eerst meer informatie over deze afstudeeropdracht?
Neem dan contact op met Innovatie Manager Wendy Persoon via telefoon 06 - 13181454


Over ARAG
ARAG is een onafhankelijke rechtsbijstandverzekeraar en juridisch dienstverlener. Wij maken het recht toegankelijk en betaalbaar voor iedereen. Onze ambitie is om de beste juridische dienstverlener van Nederland zijn. Klanttevredenheid en kwaliteit van dienstverlening zijn hierbij de uitgangspunten.

ARAG Nederland maakt onderdeel uit van de ARAG Groep, een van oorsprong Duits familiebedrijf met vestigingen in 15 Europese landen, de Verenigde Staten, Australië en Canada. Met zo’n 700 professionals in Nederland werken wij in een collegiale omgeving en informele werksfeer vanuit de locaties in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Leusden (hoofdkantoor) en Roermond.