Functie­omschrijving
In een leuk team werken aan thema’s als leren en ontwikkelen, recruitment en onboarding. Is dit iets waarvan jouw HRM-hart sneller gaat kloppen? Dan is deze stage bij Rijkswaterstaat regio Midden-Nederland echt iets voor jou!

Bij Rijkswaterstaat Midden-Nederland (provincies Utrecht en Flevoland) zijn wij op zoek naar een stagiair die ons op verschillende HRM onderwerpen gaat versterken. Jouw grootse project wordt de opzet van een meerjarig opleidingsplan. Het doel van dit plan is dat de ontwikkelacties van medewerkers beter worden afgestemd op de strategische ontwikkel doelen van de organisatie. In jouw rol ontwerp jij een format voor het meerjarig opleidingsplan en schrijf jij een werkproces. Hiermee weten afdelingshoofden en HR welke stappen zij moeten zetten om te komen tot een werkend meerjarig opleidingsplan voor hun afdeling. Hoe jij dit doet bepaal jij, maar wij helpen jou graag bij het contact leggen met de juiste gesprekpartners zoals afdelingshoofden, adviseurs HRM en leren en ontwikkelen.

Naast het meerjarig opleidingsplan coördineer je de werving en selectie van de volgende lichting stagiairs voor de regio Midden-Nederland. Je haalt de vacatures bij je collega’s op, organiseert de benodigde recruitmentprocessen, onderhoudt de contacten met kandidaten en neemt deel aan selectiegesprekken. Zo weet je uiteindelijk de best passende stagiairs aan ons te binden. Voor de stagiairs die momenteel al bij ons werken organiseer je (digitale) activiteiten. Zo ontstaat er een hechte club. Tenslotte organiseer je de introductiedag voor nieuwe medewerkers van ons organisatieonderdeel waarmee je bijdraagt aan een goede onboarding.

Tijdens je stage krijg je een brede indruk van het HRM-werkveld bij Rijkswaterstaat. We staan open voor voorstellen van jou over andere HRM onderwerpen die je interessant vindt en waarbij je zou willen ondersteunen, zoals bijvoorbeeld diversiteit & inclusie. Uiteraard kun je tijdens je gehele stage rekenen op de begeleiding van ervaren collega’s.

Bijzonderheden
Dit is een meewerkstage. Als je de stage wil combineren met een afstudeeronderzoek is dit mogelijk, mits je beschikbaar bent om vier dagen in de week mee te werken met projecten op de afdeling. Wat wij jou graag willen meegeven: ben je er van bewust dat je tijdens je stage waarschijnlijk het grootste deel van de tijd vanuit huis werkt, vanwege de Rijksbrede COVID-19 maatregelen. Heb je vragen over deze stagevacature? Neem dan contact op met Els Koppelman, HRM adviseur op +31 6 46941243.

Functie-eisen

  • Je bent HBO of WO student in de richting van human resource management, (toegepaste) psychologie of een andere relevante studie;
  • Je schakelt gemakkelijk tussen verschillende taken;
  • Je hebt affiniteit met de thema’s leren & ontwikkelen, recruitment, diversiteit & inclusie en onboarding;
  • Je bent goed in het leggen van contacten en bent niet bang om de telefoon te pakken;
  • Je bent proactief en pakt zaken zelfstandig op.

Arbeids­voorwaarden
Dienst­verband - Meeloopstage
Minimaal aantal uren per week - 32 uur
Maximaal aantal uren per week - 40 uur

Overige arbeids­voorwaarden
Werk je minder dan 40 uur? Dan is je vergoeding naar rato. Naast je stagevergoeding heb je recht op betaalde vakantie-uren.

Indien je geen studentenreisproduct hebt, kom je in aanmerking voor een mobiliteitskaart van Rijkswaterstaat. Let op! Dit geldt alleen indien je geen recht meer hebt op een OV-chipkaart. Indien je wel in het bezit bent van een studentreisproduct, maar extra reiskosten maakt t.b.v. de uitvoer van je stagewerkzaamheden dan kan je deze reiskosten declareren.

Bijzonderheden

  • Je kunt alleen bij ons stage lopen als je staat ingeschreven bij een onderwijsinstelling.
  • De stageperiode start in augustus of september 2020 en duurt vijf of zes maanden.
  • Bel voor meer informatie over de sollicitatieprocedure het klantencontactcentrum via 088 – 797 07 88.
  • Heb je inhoudelijke vragen over deze stagevacature? Neem dan contact op met Els Koppelman, adviseur HRM, +31 6 46 94 12 43

Solliciteren? -Digitaal solliciteren
Rijkswaterstaat nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.