Stand­plaats: Rijswijk of Utrecht
Uren per week: 32 - 40
Vergoeding: €635
Niveau: Bachelor - HBO
Vakgebied: Reclame / communicatie / marketing / PR / voorl.
Reageren voor: 22 maart. Nog 11 dagen
Vacaturenummer: STAGE-WVL-065
Plaatsingsdatum: 8 maart 2021
Dienst­verband: MeeloopstageFunctie­omschrijving

Je werkt mee aan het verder vormgeven van de communicatie van Rijkswaterstaat, het onderdeel Water, Verkeer en Leefomgeving (WVL). WVL voorziet de uitdagingen, kansen en mogelijkheden voor een toekomstbestendig Nederland. Met open vizier en nieuwsgierigheid vergroten we elke dag onze kennis & inzichten op het gebied van veiligheid, bereikbaarheid en leefbaarheid. Daarmee voorzien we anderen in hun kennis- en strategiebehoefte van vandaag en morgen. Zo werken we met elkaar aan het Nederland van overmorgen.

We hebben in meerdere disciplines (in- en externe communicatie, woordvoering, social media) stageplaatsen. Ons organisatieonderdeel werkt aan een zeer breed palet van uiteenlopende onderwerpen: van luierrecycling tot asfaltstroefheid tot smart mobility tot waterkwaliteit. En nog veel meer.

Op dit moment zijn we specifiek op zoek naar een stagiair die helpt bij de voorbereiding en advisering van de communicatie-aanpak met het verzamelen en analyseren van informatievoorziening via diverse kanalen. Via deskresearch en interviews. In een plak van aanpak doe je voorstellen voor herstructurering/verbetering van de communicatie rondom informatievoorziening. Vervolgens mag jij die voorstellen ook zelf uitwerken. Dat kan van alles zijn: campagnes, mediabenadering, nieuwsbrieven, factsheets, brochures, infographics, banners, advertenties, posters enz.).

Je kunt bij ons dus met die disciplines van het vak kennismaken, waar jij extra nieuwsgierig naar bent. Bovendien leer je hoe je kunt omgaan met het werken in een complexe, politieke organisatie.

Stageperiodes duren bij ons idealiter zes maanden: rond die tijd begin je er echt lekker in te komen, kun je dingen zelfstandig oppakken en uitvoeren en kun je echt zeggen: ik heb mijn stempel op de communicatie gedrukt! Het is hierbij mogelijk om je afstudeeronderzoek te combineren met je stageperiode. Bel of mail ons voor het gemak om te overleggen over de mogelijkheden.

Functie-eisen

  • Je bent verbindend en communicatief;
  • Je bent proactief en zelfstandig;
  • Je hebt een hands-on mentaliteit;
  • Je kunt goed samenwerken;
  • Je hebt een vlotte pen;
  • Je hebt enige affiniteit met Informatie Technologie.

Arbeids­voorwaarden
Dienst­verband: Meeloopstage
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 40

Overige arbeids­voorwaarden
Werk je minder dan 40 uur? Dan is je vergoeding naar rato. Naast je stagevergoeding heb je recht op betaalde vakantie-uren.

Indien je geen studentenreisproduct hebt, kom je in aanmerking voor een mobiliteitskaart van Rijkswaterstaat. Let op! Dit geldt alleen indien je geen recht meer hebt op een OV-chipkaart. Indien je wel in het bezit bent van een studentreisproduct, maar extra reiskosten maakt t.b.v. de uitvoer van je stagewerkzaamheden dan kan je deze reiskosten declareren.

Bijzonderheden
Je kunt alleen stagelopen bij Rijkswaterstaat als je staat ingeschreven bij een onderwijsinstelling;
Bel voor meer informatie over de sollicitatieprocedure het klantencontactcentrum via 088 – 797 07 88;
Heb je inhoudelijke vragen over deze stagevacature? Neem dan contact op met Asker Dekker, Coördinator communicatie, via asker.dekker@rws.nl of 06- 12 94 83 17.

Lisa Groot - Campusrecruiter - recruiter bij Rijkswaterstaat
Lisa Groot - Campusrecruiter
Stel je vraag via: