Wat ga je doen?
Het Shared Service Center ICT (SSC – ICT) verzorgt alle generieke ICT middelen voor NS. Om deze diensten te kunnen verlenen zijn er diverse projecten nodig. Voor de besturing van het portfolio van projecten heeft het SSC- ICT portfoliosturing ingericht. Het afgelopen jaar is dit portfolio onderwerp geweest van een audit en is het volwassenheidsniveau 3 toegekend, wat boven target was. Toch heeft het SSC – ICT een hogere ambitie met haar portfolio sturing en gaan we voor een 4 (op een schaal van 0 tot 5).

De stageopdracht heeft daarom als motto: “breng ons van niveau 3 naar niveau 4 in PPM”.

De werkzaamheden tijdens je stage zijn:
- Het maken van een portfoliomanagement manual. Het doel is dat projecten op dezelfde wijze worden gemanaged.
- Het maken van een (proces-)beschrijving batenmanagement en formuleer spelregels. Belangrijk hierbij is om baten te realiseren en optimaliseren.
- Het maken van een risicoanalyse voor alle projecten.
- Het verbeteren van inzicht in de beschikbaarheid resources.
- Informatie in SharePoint optimaliseren.
- Verzamel bestaande procedures over financieël management (investeringen, budget vrijgave, ed.) en maak dit toegankelijk via SharePoint.

Tijdens deze stage krijg je inzicht in tactisch/ strategische bedrijfsprocessen en het sturen hiervan.
Project Portfolio Management is een stuurmiddel in ontwikkeling.

Naast je stageactiviteiten zal je betrokken worden bij overige opdrachten die overeenkomen met jouw interesses en studieachtergond. Het is daarnaast ook mogelijk om je stage activiteiten te combineren met een afstudeeronderzoek.

Waar ben je goed in?

Om succesvol te zijn ben je een 3e/4e jaars student en volg je een studie Bedrijfskunde of Informatiekunde op HBO/WO niveau. Je kunt per direct starten en duurt minimaal 5 maanden.
Om de rol van stagiair(e) goed te kunnen vervullen beschik je over de volgende eigenschappen: zelfstandig, analytisch, communicatief vaardig en sociaal.
Daarnaast laat je je niet afschrikken door een ICT georiënteerde omgeving.

Hier ga je werken

NS heeft een stevige ambitie. Deze ambitie kan niet zonder ICT. In projecten levert de SSC-ICT Pool Project Management- en Architecture een herkenbare bijdrage aan de realisatie van de ambitie. De SSC-ICT pool realiseert, bedrijfsbreed, succesvolle business oplossingen door klantbehoeften en ICT met elkaar te verbinden.

Vind je dit interessant?

Stagelopen bij NS betekent theorie en kennis direct toepassen in de praktijk, stappen zetten in je persoonlijke ontwikkeling en grenzen verleggen waarbij je vanuit NS goede begeleiding krijgt. Naast een zorgvuldige begeleiding ontvang je een aantrekkelijke stagevergoeding.

Tevens hebben we een stagevereniging (interNS) die jou de mogelijkheid biedt om kennis te maken met andere stagiair(e)s en de verschillende bedrijfsonderdelen die NS rijk is.
Heb je belangstelling voor deze stage? Je kunt direct solliciteren door op de button 'solliciteren' te klikken waarbij je gevraagd wordt om je CV en motivatiebrief toe te voegen.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Marlou van Iersel (Campus Recruiter Stagedesk), telefoon 06-30158259 of via 030-2353646.