Wat ga je doen?

Jij gaat stage lopen op de afdeling Logistiek van NS Reizigers (NSR). Logistiek is verantwoordelijk voor het plannen van de dienstregeling voor materieel en personeel. Logistiek werkt binnen en buiten NSR samen met vele (keten)partners om dagelijks een goede dienstregelingsplanning te realiseren voor onze reizigers. Je gaat werken in een uitdagende werkomgeving, met daarin veel ruimte en vrijheid om je werkzaamheden in te vullen onder aansturing van de businesscontroller van de afdeling. Je kunt hierbij denken aan de volgende werkzaamheden:

Ondersteuning bij diverse control-werkzaamheden;periodiek verzorgen van analyses en presentaties op financieel en niet financieel vlak.

Daarnaast zal je ook een bijdrage leveren aan het LEAN-project dat een afdelingsoverstijgend besturingsmodel inricht. Werkzaamheden binnen het project zijn onder andere de processen en onderlinge afhankelijkheden in kaart brengen en het ontwikkelen van en rapporteren over prestatie-indicatoren.

Waar ben je goed in?

We zijn op zoek naar een WO student(e) in de richting van Finance, (Bedrijfs)Economie of Bedrijfskunde. Het is belangrijk dat je affiniteit heb met de financiële wereld. Je beschikt over analytisch inzicht, je bent nauwkeurig en je hebt een kritische blik. Je houdt ervan jezelf uit te dagen en te ontwikkelen, je bent assertief en durft door te vragen indien nodig. Je kunt effectief samenwerken en daarnaast vind je het leuk ook zelfstandig werkzaamheden op te pakken en tot een goed einde te brengen.
De stage start in januari/februari 2015 en duurt 5-6 maanden. Eerder starten is in overleg mogelijk.

Hier ga je werken

Iedere dag zetten wij ons in om je naar jouw bestemming te brengen. Of dat nu je werk is of een bezoekje aan vrienden, je familie of een andere activiteit. Onderweg in de trein of op het station kun je gewoon blijven doen waar je zin in hebt. Van mails beantwoorden tot lekker een boek lezen. Van boodschappen doen tot een uurtje fitnessen. Met een veelzijdige dienstverlening spelen we daarop in. Daarnaast streeft NS Reizigers ernaar om de treinen op tijd te laten rijden, om overvolle treinen te voorkomen door genoeg materieel te hebben en adequate opvang bij eventuele omleidingen en vertragingen te regelen. Wij zorgen voor een goede service en een fijne reis.

Vind je dit interessant?

Stage lopen bij NS betekent theorie en kennis direct toepassen in de praktijk, stappen zetten in je persoonlijke ontwikkeling en grenzen verleggen waarbij je vanuit NS goede begeleiding krijgt. Naast een zorgvuldige begeleiding ontvang je een aantrekkelijke stagevergoeding (tussen de 350 en 500 euro per maand). Tevens hebben we een stagevereniging (interNS) die jou de mogelijkheid biedt om kennis te maken met andere stagiair(e)s en de verschillende bedrijfsonderdelen die NS rijk is. Heb je belangstelling voor deze stage? Je kunt direct solliciteren door op de button ‘solliciteren’ te klikken waarbij je gevraagd wordt om je CV en motivatiebrief toe te voegen.

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met Daphne van der Sprong (Stagecoördinator), telefoon 06-19283568.