Daarom kies je voor deze vacature

 • Jij houdt je bezig met merk en sponsoring van NS.
 • Jij bent samen met het marketingcommunicatie team verantwoordelijk voor de communicatie richting consumenten en bedrijven.
 • Samen met 30.000 andere NS’ers draag jij een steentje bij aan het brengen van mensen naar mensen.

Jacqueline, huidige stagiaire: “Het is een echt leerbedrijf waarbij je je kansen krijgt om te doen wat je wilt leren. Ik ga als stagiaire weg met heel veel werkervaring.”

Zo werkt het
De afdeling Marketing & Sales van NS Reizigers bestaat namelijk uit een aantal Agile teams, met daarin marketingcommunicatie experts. Gedurende je stage werk je mee aan verschillende projecten ter ondersteuning van het Agile team Awareness waar je deel van uit maakt. We zijn een team van 10 collega’s, die samen verantwoordelijk zijn voor alle communicatie richting consumenten die gaat over het merk NS. Je hebt vast onze TV commercials gezien en hebt weleens gehoord van het gratis reizen met het Boekenweekgeschenk. Daarnaast verzorgt ons team verschillende communicatiekanalen zoals ns.nl, social media of video’s in de treinen en op het station. Alles wat je doet is heel zichtbaar voor die 600.000 reizigers die dagelijks met onze treinen reizen. Als je het leuk vindt om daar je steentje aan bij te dragen ben je welkom!

De werkzaamheden van jouw projecten zullen afgestemd worden met je begeleider op basis van jouw interesses en actuele vraagstukken binnen de afdeling. Op wekelijkse basis creëer je bijvoorbeeld social posts op Instagram, geef je invulling aan de NS Stage posts op snapchat. Ook voer je de redactie van NS Hartkloppingen op Tumblr. Voor onze narrow casting kanalen in de treinen en op de stations beheer je de planning en redactie van video’s die door een extern bureau in onze NS huisstijl worden opgemaakt. Jij bent de spin in het web voor de opdrachtgever en producent!

Hier gebeurt het
Jij gaat deel uitmaken van, natuurlijk, NS! Wij willen dat meer mensen vaker de groene trein nemen. Daarmee dragen wij bij aan de mobiliteit, vitaliteit en leefbaarheid van Nederland en brengen mensen naar mensen. We maken onze dienstverlening in het bijzijn van de reiziger en brengen ruim één miljoen mensen naar hun bestemming: of het nu om werk of vrije tijd gaat, zoals een bezoekje aan familie, een leuk museum, een dagje strand of het bezichtigen van een mooie stad. Met z’n allen proberen we dagelijks ons steentje bij te dragen aan attente dienstverlening! Onze kernwaarden zijn gastvrij, proactief, vakkundig en verbindend.

Jij komt in een team met ruim 20 marketingcommunicatie collega’s op de 15e verdieping van het hoofdkantoor in Utrecht. De werktijden zijn erg flexibel. Afhankelijk van afspraken deel je je eigen tijd in. Tussen 7.30 en 18.00 uur is er altijd wel iemand op kantoor. Het is ook mogelijk om een dagje thuis te werken als je bijvoorbeeld een hele dag geconcentreerd moet schrijven. De andere dagen waarop je op kantoor zit proberen wij altijd tijdens de pauzes samen met het team te lunchen in de kantine tussen andere NS’ers, erg gezellig!

Dit neem je mee

 • Jij volgt een hbo of wo studie in de richting van marketingcommunicatie of een vergelijkbare studie.
 • Jij zoekt een fulltime stage vanaf begin 2019 voor minimaal 4 maanden.
 • Jij bent analytisch, communicatief vaardig, flexibel en sociaal.
 • Verantwoordelijkheidsgevoel is geen vreemd woord voor jou.
 • Jij weet van aanpakken, bent zelfstandig, proactief en kan mensen meenemen in jouw enthousiasme.

Op NS kun je rekenen
Stage lopen bij NS betekent theorie en kennis direct toepassen in de praktijk, stappen zetten in je persoonlijke ontwikkeling en grenzen verleggen waarbij je vanuit NS goede begeleiding krijgt. Naast een zorgvuldige begeleiding ontvang je een aantrekkelijke stagevergoeding (tussen de 350 en 500 euro per maand). Tevens hebben we een stagevereniging (interNS) die jou de mogelijkheid biedt om kennis te maken met andere stagiair(e)s en de verschillende bedrijfsonderdelen die NS rijk is.

Solliciteren naar deze stage
En? Ben je enthousiast geworden? Solliciteer direct via de sollicitatiebutton. Binnen enkele minuten ontvang je een automatische sollicitatiebevestiging. Wij laten je zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen twee weken weten of we je uitnodigen voor een gesprek.

Nog vragen? Bel met Kaleb Wong van de stagedesk via 06-57124407 of mail naar stagedesk@ns.nl.

Goed om te weten:

 • Bij NS vinden we iedereen uniek. Dit zie je in alles wat we doen, en dus ook in ons aannamebeleid.
 • Een achtergrondonderzoek maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.
 • Met deze vacature willen wij zelf onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie.