Wat ga je doen?

De afdeling MarktOnderzoek en Advies (MOA) verzamelt en beheert data wat wordt gebruikt om vervoers- en consumentenonderzoek uit te voeren. Een grote en belangrijke verzameling data is ondergebracht in de "Waar ligt de markt" (WldM)-database. In deze database is data verzameld van onze reizigers, maar ook geografische en demografische data. Hierbij kan gedacht worden aan het reisgedrag en profiel van onze huidige reizigers, maar ook postcode data met bijbehorende leefstijlen en inwonerskenmerken. Met deze combinatie kan onder andere bepaald worden waar onze reizigers vandaan komen en waar ons marktpotentieel ligt.
Deze database is toe aan een opschoning en overzichtelijkere structuur. Het gaat om drie Access-databases met een verzameling tabellen en queries die veelvuldig worden gebruikt. Deze moeten herordend worden waarbij zo gemakkelijk mogelijk de standaard gebruikte output tevoorschijn moet komen. Elk jaar worden de tabellen vernieuwd (nieuwe data) waardoor het overzicht verloren kan gaan. De queries in de database moeten opnieuw gedraaid kunnen worden op de nieuwe data om standaard output te creeëren.

Tijdens jouw stageopdracht staat het verbeteren van de database centraal. Belangrijk is dat alle bronnen worden geintegreerd en output gemakkelijk kan worden verkregen. Hierbij wordt ook verwacht dat eigen input wordt geleverd over mogelijke interessante koppelingen en ontwerpen. Gebruiksvriendelijkheid is hierbij de rode draad. Vervolgens zal het nieuwe ontwerp moeten worden toegepast en getest.

Het is daarnaast ook mogelijk om je stage activiteiten te combineren met een afstudeeronderzoek.

Waar ben je goed in?

Wij zoeken een masterstudent die een opleiding volgt op WO niveau. Om de rol van stagiair(e) goed te kunnen vervullen heb je affiniteit met vervoerskundige vraagstukken en in het bijzonder met OV; heb je affiniteit met databases en heb je kennis van Microsoft Access,
Je kunt per direct starten en je bent minimaal 3 maanden beschikbaar.

Hier ga je werken

Wij werken aan de best mogelijke dienstverlening aan onze klanten, omdat we willen bijdragen aan mobiliteit, vitaliteit en leefbaarheid. Dat vraagt om continue afstemming van alle mensen, middelen, activiteiten en techniek die daarbij betrokken zijn. Bij NS Reizigers hebben we op dat terrein een hoofdrol. Wij zijn het gezicht van NS en brengen dagelijks ruim 1 miljoen mensen naar hun bestemming; of dat nu werk, koopavond, oma, museum, strand of school is.
We spelen we een belangrijke rol in de mobiliteit van Nederland en het aantal treinreizigers is continue groeiende, ook buiten Nederland. NS heeft als missie telkens meer reizigers, veilig, op tijd en comfortabel te vervoeren via aantrekkelijke en multifunctionele stations. De circa 11.000 medewerkers van NS Reizigers, van machinist en conducteur tot aan de managers en marketeers op kantoor, dragen dagelijks bij aan een optimale beleving van de reis van de klant.

Vind je dit interessant?

Stagelopen bij NS betekent theorie en kennis direct toepassen in de praktijk, stappen zetten in je persoonlijke ontwikkeling en grenzen verleggen waarbij je vanuit NS goede begeleiding krijgt. Naast een zorgvuldige begeleiding ontvang je een aantrekkelijke stagevergoeding.

Tevens hebben we een stagevereniging (interNS) die jou de mogelijkheid biedt om kennis te maken met andere stagiair(e)s en de verschillende bedrijfsonderdelen die NS rijk is.
Heb je belangstelling voor deze stage? Je kunt direct solliciteren door op de button ‘solliciteren’ te klikken waarbij je gevraagd wordt om je CV, motivatiebrief en cijferlijst toe te voegen.

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met Marlou van Iersel (Campus Recruiter Stagedesk), telefoon 06-30158259 of via 030-2353646.