'Enthousiasme voor je vak, de drive om anderen te willen ondersteunen en stimuleren bij hun inhoudelijke ontwikkeling, verantwoordelijkheidsbesef en kwaliteitsgevoel: ze maken jou tot een ervaren Inspecteur die een belangrijke bijdrage levert aan onze projecten en de ontwikkeling van onze adviesgroep'.

Dit is jouw uitdaging
De Adviesgroep 'Asset Management Infrastructuur' houdt zich bezig met inspectie van, en advisering over de civiele infrastructuur (het nationaal en regionaal wegennet, het vaarwegennet en gemeentelijke civiele objecten).

De Adviesgroep maakt een enorme ontwikkeling door. De aandacht verschuift in Nederland van nieuwbouw naar in standhouden. Bij die instandhouding moeten vaak, door de beperkte budgetten en de hoge eisen die gesteld worden, complexe keuzes gemaakt worden. Bijvoorbeeld keuzes tussen veiligheid en doorstroming of tussen een hoog onderhoudsniveau en een beperkt budget. Wij ondersteunen en adviseren Asset Owners bij hun complexe taak. Soms door het aanleveren van betrouwbare informatie (uitvoeren inspecties en analyses), soms door het overnemen van het volledige beheer van de Infrastructuur.

Als (startend) Adviseur begin je wat ons met het uitvoeren van inspecties voor overheden en aannemers. De inspecties zijn vooral gericht op de objecten van de civiele Infrastructuur: bruggen, viaducten, sluizen, stuwen, oeverconstructies. De objecten die je inspecteert liggen door heel Nederland en verschillen sterk van elkaar. De ene week ben je bezig met grote sluizen of stuwen van Rijkswaterstaat, de andere week richt je je op stedelijke (fiets)bruggen. Tijdens de inspecties analyseer je geconstateerde gebreken en je stelt oorzaak, gevolgen en risico's vast. Het rapporteren van de uitgevoerde inspecties en het analyseren van de resultaten zijn belangrijke onderdelen van je werk. In het begin assisteer je hoofdzakelijk bij inspecties en het rapporteren hiervan. Het is onze bedoeling dat je deze werkzaamheden zo snel mogelijk zelfstandig uitvoert. Hoé snel, dát bepaal jezelf. We stemmen je werkpakket af op jouw interesses en jouw ontwikkeling. Wil je blijven inspecteren omdat het buitenwerk je ligt? Dat kan. Wil je je gaandeweg meer toeleggen op analyse en advies? Of wellicht ontwikkelen richting projectleider? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. .

Een greep uit onze projecten:

 • Inspecties bruggen, viaducten, sluizen en oeverconstructies voor Provincie Noord-Holland. Inclusief advisering onderhoud en vervanging;
 • Inspecties alle bruggen, sluizen en oeverconstructies voor de gemeente Amsterdam. Inclusief opstellen integrale onderhoudsbegroting;
 • Voorbereiden Groot Onderhoud Vaarwegen voor Rijkswaterstaat;
 • Inspecties bruggen en viaducten ProRail
 • Beoordelen constructieve veiligheid bestaande objecten voor diverse gemeenten;
 • Monitoren vermoeiingsschade stalen bruggen Rijkswaterstaat (RISK).

Wij hebben ons succes te danken aan onze eerlijke en transparante houding. We leveren topproducten en werken aan een langdurige relatie met onze opdrachtgevers. Kwaliteit en verantwoordelijkheidsgevoel staan bij deze functie hoog in het vaandel. Jij bent er (mede) verantwoordelijk voor dat de werkzaamheden naar de maatstaven van de Antea Group en de hoge verwachtingen van onze klanten plaatsvinden.

Wat vragen we van jou?
In een wereld die snel verandert zijn we op zoek naar mensen met passie voor hun werk. Professionals die vakkennis combineren met de wil om het beste uit zichzelf en anderen te halen. Om voor deze functie in aanmerking te komen, voldoe je aan de volgende eisen:

 • je hebt een afgeronde hbo-studie Civiele Techniek;
 • je bent een aanpakker en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel;
 • je bent leergierig;
 • je houdt van afwisseling.
 • je houdt er van om buiten bezig te zijn (maar niet alle dagen van de week);
 • je vindt het leuk om in een projectteam samen te werken;
 • je bent sociaal en communicatief vaardig;
 • je hebt aanleg voor het schrijven (van rapportages);
 • je hebt het analytisch vermogen; dit heb je nodig om oorzaak en gevolgen van geconstateerde gebreken te bepalen.

Werken bij Antea Group
Bij Antea Group geloven we dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Inhoudelijke uitdaging en ruimte om jezelf te ontwikkelen vinden we daarom belangrijk. Daarnaast bieden wij uitstekende arbeidsvoorwaarden die je kunt laten aansluiten op jouw wensen en behoeften. Antea Group kent een informele bedrijfscultuur. We gaan voor kwaliteit, maar zonder al te veel omhaal. Kortom, je voelt je snel thuis in onze organisatie.

Asset Management
Als onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau is Antea Group actief binnen alle facetten van onze leefomgeving. Onze infrastructuur is daar een van. Van weg tot waterwerk, van brug tot aquaduct. De businesslijn Infra werkt aan verbindingen over land, water en onder de grond. Antea Group beheerst hierbij de volledige keten, van planstudie tot Beheer & Onderhoud.

Interesse?
Laat ons in een motivatie en cv weten wat je te bieden hebt, wat je ambities zijn en welke ervaring je hebt. Je kunt op deze vacature solliciteren tot en met15 maart.

Meer informatie: Neem contact op met Jorrit Hondorp, telefoonnummer 06 - 11 87 70 79.