Bij het ontwerp, de bouw en het onderhoud van beweegbare bruggen, sluizen, stuwen en tunnels spelen analyses van de Beschikbaarheid, Betrouwbaarheid, Onderhoudbaarheid en Beschikbaarheid (de RAMS-aspecten) een steeds dominantere rol. Nieuwe ontwerpen worden gemaakt op basis van prestatie-eisen, zoals: 'de nieuwe brug dient 99,4% van de tijd Beschikbaar te zijn t.b.v. het wegverkeer' of 'de tunnel mag slechts 2 storingen met een hersteltijd van 2 uur per kwartaal vertonen'. Onze adviseurs houden zich bezig met het uitvoeren van analyses om dergelijke eisen te onderbouwen én aantoonbaar te maken. Vaak helpen zij hierbij integrale teams die ontwerpen voor nieuwe objecten maken. Hierbij hebben zij een sturende rol: uiteindelijk bepalen zij op welke wijze een ontwerp vorm krijgt zodat het aan de gestelde prestatie-eisen zal voldoen. Ook werken onze RAMS-adviseurs samen met onze onderhoudsexperts om de prestaties van bestaande objecten te verbeteren. Voor bijvoorbeeld een gemeente met veel beweegbare bruggen kunnen wij zo de hinder als gevolg van storingen met meer dan 75% verminderen door het adviseren van gerichte maatregelen. Het kunnen maken van dergelijke analyses voor nieuwe en bestaande objecten vraagt een groot analytisch vermogen en een brede technische interesse. Veel van onze analyses spelen zich af op het raakvlak van elektrotechniek, werktuigbouw en civiele techniek. Wat je achtergrond ook is: je moet in staat zijn om over de 'randen van je vakgebied heen te kijken'. Op dit moment hebben we drie adviseurs Reliability Engineering (RAMS) in dienst, we streven naar een verdubbeling van dit aantal. Jouw rol in dit geheel wordt vooral bepaald door wat jij meeneemt: je kennis en ervaring, maar vooral ook je wensen en ambities. Waar jij wil staan over vijf jaar is hierbij voor ons belangrijk!

We werken aan een grote verscheidenheid van projecten waarbij de RAMS-analyses een hoofdrol vervullen.

Enkele voorbeelden:

  • Meppelerdiepsluis: Ontwerp volledig RAMS-gestuurd uitgewerkt.
  • A2-tunnel Maastricht: RA-analyses van de kritische tunneltechnische installaties, onderhoudbaarheidsanalyses van alle installaties.
  • Integrale kabel- en leidingentunnel Den Haag: probabilistisch onderhoudsplan.
  • Complexen IJsselmeergebied: probabilistische Instandhoudingsplannen.
  • Koninginnensluis Nieuwegein: FMECA en faalkansanalyse.

Bij al onze projecten staat het leveren van kwaliteit en een open en eerlijke relatie met onze opdrachtgevers voorop.
Jij kan hier een cruciale rol in gaan vervullen: Dát is jouw uitdaging!

Wat vragen we van jou?
In een wereld die snel verandert zijn we op zoek naar mensen met ambitie, met passie voor hun werk. Professionals die vakkennis combineren met de wil om het beste uit zichzelf en anderen te halen. Om voor deze functie in aanmerking te komen, voldoe je aan de volgende eisen:

  • je hebt een afgeronde hbo of wo-studie civiele techniek, elektrotechniek of werktuigbouwkunde;
  • je bent in staat om de werking van complexe systemen te doorgronden (denk hierbij aan sluiscomplexen, tunneltechnische installaties, etc.);
  • je bent in staat om op het raakvlak van diverse disciplines te opereren; in de RAMS-analyses voor infrastructurele objecten worden elektrotechniek, werktuigbouw en civiel geïntegreerd;
  • je kan heel goed zelfstandig werken, maar zeker ook in verschillende projectteams samenwerken.

Werken bij Antea Group
Bij Antea Group geloven we dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Inhoudelijke uitdaging en ruimte om jezelf te ontwikkelen vinden we daarom belangrijk. Daarnaast bieden wij uitstekende arbeidsvoorwaarden die je kunt laten aansluiten op jouw wensen en behoeften. Antea Group kent een informele bedrijfscultuur. We gaan voor kwaliteit, maar zonder al te veel omhaal. Kortom, je voelt je snel thuis in onze organisatie.

Antea Group en Infra
Als onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau is Antea Group actief binnen alle facetten van onze leefomgeving. Onze infrastructuur is daar een van. Van weg tot waterwerk, van brug tot aquaduct. De businesslijn Infra werkt aan verbindingen over land, water en onder de grond. Antea Group beheerst hierbij de volledige keten, van planstudie tot Beheer & Onderhoud.

Antea Group
Understanding today. Improving tomorrow.

Interesse
Laat ons in een motivatie en cv weten wat je te bieden hebt, wat je ambities zijn en welke ervaring je hebt.