Je bent een enthousiaste, startende jurist met affiniteit voor verzekeringen. Met jouw vakkennis, economisch inzicht en doorzettingsvermogen ondersteun en adviseer je Antea Group bij een zeer divers palet aan juridische vraagstukken.

Dit is jouw uitdaging
Als jurist binnen de afdeling Juridische Zaken adviseer je samen met de senior juristen de verschillende bedrijfsonderdelen van Antea Group. Dit betreft advisering op het gebied van bouw- en aanbestedingsrecht, algemeen verbintenissenrecht, contracten en samenwerkingsvormen. Ook krijg je te maken met onderhandelingen over aansprakelijkstellingen en het begeleiden van juridische procedures. Je geeft op een pragmatische manier en oplossingsgericht gevraagd en ongevraagd juridisch advies aan de business. Daarnaast adviseer je de directie over de verzekeringsportefeuille. In het team van juristen lever je een bijdrage aan de ontwikkeling en het actueel houden van relevante vakkennis en het implementeren van nieuwe wet- en regelgeving of wijzigingen als gevolg van jurisprudentie.

Wat vragen we van jou?
In een wereld die snel verandert zijn we op zoek naar mensen met ambitie, met passie voor hun werk. Professionals die vakkennis combineren met de wil om het beste uit zichzelf en anderen te halen. Om voor deze functie in aanmerking te komen, voldoe je aan de volgende criteria: een afgeronde HBO studie Rechten of MER of wel een universitaire opleiding in Nederlands Recht, eventueel aangevuld met een opleiding op het gebied van verzekeringen;

  • een brede algemene vakkennis en/of interesse, met name diverse aspecten van contracten- en verbintenissenrecht, bouwrecht en verzekeringsvraagstukken, is gewenst;
  • een flinke dosis financieel economisch inzicht en basiskennis van het verzekeringswezen is een pre;
  • je beheerst de Engelse taal in woord en geschrift;
  • je legt dwarsverbanden en gaat creatief en analytisch om met juridisch/commerciële vraagstukken;
  • je beschikt over een oplossingsgerichte en dienstverlenende instelling;
  • je bent stressbestendig en kun je goed werken in teamverband;
  • je hebt een no-nonsense mentaliteit en je beschikt over improvisatievermogen;
  • je bent bereid om op verschillende vestigingen te werken.

Werken bij Antea Group
Bij Antea Group geloven we dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Inhoudelijke uitdaging en ruimte om jezelf te ontwikkelen vinden we daarom belangrijk. Antea Group kent een informele bedrijfscultuur. We gaan voor kwaliteit, maar zonder al te veel omhaal. Kortom, je voelt je snel thuis in onze organisatie.

Antea Group en Juridische Zaken
De ingenieurs en adviseurs van Antea Group dragen in Nederland en ver daar buiten bij aan onze leefomgeving. We ontwerpen bruggen en wegen, realiseren woonwijken en waterwerken. Maar we zijn ook betrokken bij thema's zoals milieu, veiligheid, assetmanagement en energie. Ons werk kent vele juridische aspecten. Van onderaanneming tot aansprakelijkheid, van aanbestedingen tot contracteren, inkopen en governance. De juristen adviseren en begeleiden de business bij alle voorkomende juridische vraagstukken. Ook behoort het adviseren en beheren van de portefeuille bedrijfsverzekeringen tot het takenpakket.

Solliciteren? Klik hier!