Startende allround adviseurs
Wat is er mooier dan bijdragen aan wegen, vaarwegen en watersystemen waarvan dagelijks miljoenen mensen gebruikmaken? Dat is precies wat jij doet als startende adviseur bij Rijkswaterstaat West-Nederland Noord. Als aanstormend talent werk je binnen een team met adviseurs in Haarlem.

We bieden een uitdagende, afwisselende baan voor drie startende adviseurs bij Rijkswaterstaat West-Nederland Noord. Het is de bedoeling dat je breed inzetbaar bent op verschillende onderwerpen. Dat kan zijn op het gebied van waterbeheer, scheepvaart, vervanging en renovatie en omgevingsmanagement. Maar bijvoorbeeld ook helpen bij het schrijven van nota’s voor de minister en bij het beantwoorden van Kamervragen. Deze functie biedt kansen aan drie starters die zich breed willen oriënteren en bereid zijn verschillende klussen op te pakken.

Als startende adviseur heb je een duidelijk doel: jezelf ontwikkelen. Dat gaat zeker lukken met ons opleidingsprogramma. Hierin vind je opleidingen zoals Starten met Adviseren en Politiek Bestuurlijke Gevoeligheid. Deze functie is een springplank naar een vliegende start van je carrière! Doordat je werkt aan verschillende onderwerpen doe je in een korte tijd veel ervaring op en kun je goed ontdekken wat er bij jou past.

In verband met de ontwikkelingen rondom het corona virus heeft Rijkswaterstaat een aangepaste selectieprocedure. De meest actuele informatie vind je via deze link.

Functie-eisen
Heb je je WO of HBO studie afgerond, maximaal twee jaar werkervaring en ben je klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Ben je leergierig, flexibel, analytisch sterk en wil jij je breed ontwikkelen en werken aan projecten die er echt toe doen? Kies dan voor een functie als startende adviseur bij Rijkswaterstaat!

  • Salarisniveau Schaal 10
  • Salaris Min €2737 - Max €4400 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
  • Dienstverband Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
  • Minimaal aantal uur per week 32
  • Maximaal aantal uur per week 36

Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket. Daarvoor kun je bovenop het salaris rekenen op een individueel keuzebudget van 16,37% van je salaris. Tot slot hecht de Rijksoverheid sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor ook tal van mogelijkheden.

Bijzonderheden
Een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.

Jouw toekomstige afdeling
West-Nederland Noord is een van de zeven regionale organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat. Wij opereren in een sterke politiek-bestuurlijke omgeving die ook landelijk actief en invloedrijk is. Waar wij ons mee bezighouden? Mobiliteit en een goede bereikbaarheid in Noord-Holland en in één van de grootste economische motoren van Nederland: de Randstad. Belangrijke (zakelijke) spelers hierin zijn: Schiphol, Greenport, Tata Steel, het zakendistrict op de Amsterdamse Zuidas en de haven van Amsterdam. Naast het hoofdwegennet beheren we de (noordelijke) Noordzeekust en het Noordzeekanaal. We bouwen de nieuwe zeesluis in IJmuiden, de grootste zeesluis ter wereld. Tot 2030 staat WNN voor de grootste onderhoudsopgave ooit: de renovatie en vervanging van 12 bruggen, 3 tunnels, 3 wegen en 5 sluizen en het grootste gemaal van Europa, in IJmuiden. Komende jaren gaan we daarnaast ruim 90 km snelweg vernieuwen en grotendeels vervangen door stiller asfalt.

In totaal werken er ongeveer 275 mensen binnen WNN, verspreid over drie directies: Netwerkontwikkeling, Netwerkmanagement en Bedrijfsvoering.

Jouw team: Communicatie en Strategie (C&S)
De startende adviseurs werken bij de afdeling Communicatie en Strategiestrategie (C&S) en communicatie. Echter, de werkzaamheden vinden plaats bij verschillende afdelingen, waarbij C&S de basis is.

De medewerkers binnen het team combineren dienstbaarheid met een stevige eigen visie. Hier wordt een ambitieuze houding erg gewaardeerd. Samenwerking en collegiale flexibiliteit zijn hier vanzelfsprekend.

Lisa Groot - Campusrecruiter - recruiter bij Rijkswaterstaat
Lisa Groot - Campusrecruiter
Stel je vraag via: