Wil jij door optimaal in te kopen een bijdrage leveren aan de doelstellingen van Alliander? Moet je tegelijkertijd nog van alles leren over het inkoop vak? Dan is dit de kans waar je op gewacht hebt.

Jouw energie

Alliander staat voor grote uitdagingen die nauw met elkaar samenhangen: de energietransitie, kostenbesparingen en een grote hoeveelheid werk aan de netten met een tekort aan technici en schaarste in de leveranciersmarkt. De Inkoopafdeling speelt hierin een sleutelrol door alle uitgaven bij derden te beïnvloeden, op jaarbasis is dat ruim meer dan €1,5mld. Inkoop trekt vanuit een centrale rol samen op met de business richting de markt, om de doelen van Alliander te realiseren.

Hiervoor heeft Alliander een world-class inkoopfunctie ontwikkeld die de huidige en toekomstige behoefte van de business begrijpt, de markt kent, commercieel acteert en excellent is in de uitvoering. De cruciale vraag voor inkoop hoe Inkoop maximaal kan bijdragen aan Alliander’s doelen door optimaal in de behoeften te voorzien.

De focus ligt vooral op directe categorieën op primaire diensten en materialen, maar ook indirecte categorieën vallen binnen je aandachtsgebied. Samen met de categoriemanagers daag je de business uit op de door hun voorgenomen oplossingen. Hiervoor heb jij door marktkennis goed inzicht in de mogelijkheden van de leveranciers, aannemers en installateur en begrijp je de business en haar behoeften.

Zo werk jij aan de energie van vandaag en morgen:

 • Je bent een generalist en je bent nieuwsgierig naar wat er speelt in de markten voor technische (net)componenten, de Aannemersmarkt en IT.
 • Je ondersteunt de categoriemanager en de businesspartner in het bepalen van de categoriestrategie, het concretiseren van de behoefte van de business en het bepalen van de sourcing strategie.
 • Je bent verantwoordelijk voor een juiste registratie van de contract afspraken met leveranciers in de Alliander IT systemen;
 • Je snapt de waardeketen en bent in staat trends en visie te vertalen naar inkoopmogelijkheden;

Jouw werkgever

Je gaat werken in een gevarieerd nieuw team van inkopers waarbij je als junior inkoper nauw samenwerkt met categoriemanagers, inkoop business partners, procurement analisten en diverse stakeholders uit o.m. de business. Je rapporteert aan de manager Inkooppool. Samen bouwen we een nieuwe & leukere afdeling en een betere Alliander-brede inkoopfunctie. Het gaat om een fulltime functie en de standplaats is het hoofdkantoor in Arnhem; Bellevue.

Jouw Arbeidsvoorwaarden

Jij hebt de energie, wij bieden je de ruimte. Ruimte om het beste uit jezelf te halen, daar worden we immers allemaal beter van. Jij, Alliander en vooral onze klanten. En er is meer. Voor deze vacature kan je rekenen op (o.b.v. een 38-urige werkweek):

 • tot wel € 3942,--. (schaal 7) bruto per maand.
 • op fulltime basis een Persoonlijk Budget van 18% van het jaarsalaris. Je kunt dit laten uitbetalen, er extra verlofdagen van kopen of storten in je pensioen.
 • een vergoeding van 70% van het wettelijk minimum loon over de ouderschapsverlofuren. Dit geldt bij het opnemen van ouderschapsverlof na 1 jaar dienstverband.
 • elk jaar 36 uur (4,5 dag) extra spaarverlof. Dit verlof kan je opnemen of maximaal 10 jaar sparen voor bijvoorbeeld een sabbatical.
 • een duurzaam inzetbaarheid budget van € 500,-. Deze kun je inzetten voor bijvoorbeeld loopbaanontwikkeling, een sportabonnement en/of arbo-proof thuiswerkmeubilair.
 • een ABP-pensioen waarvan Alliander 70% betaalt.
 • een vaste eindejaarsuitkering van 5,94%.
 • Alliander biedt veel ruimte en mogelijkheden voor jouw ontwikkeling. Daarvoor werken we samen met de beste opleiders van Nederland. Je kunt kiezen uit een breed aanbod aan trainingen, workshops, opleidingen, studieboeken, webinars en E-learningmodules.
 • een NS Business Card of als je met de auto reist een kilometervergoeding.
 • een bruto bijdrage van € 360 en kortingen bij afname van een aanvullende verzekering als je een collectieve ziektekostenverzekering bij Zilveren Kruis Achmea hebt.
 • een laptop en mobiele telefoon, anders: Bring Your Own Device.

Bij Alliander verbaas je je over de fijne arbeidsvoorwaarden. We hebben ze hier voor je op een rij gezet https://werkenbij.alliander.com/arbeidsvoorwaarden.

Jouw achtergrond

 • Je hebt een afgeronde wo-opleiding en bij voorkeur affiniteit met techniek.
 • Je wilt het inkoop vak leren, dat je nog geen ervaring hebt is geen probleem
 • Werkzaamheden zijn commercieel en analytisch van aard en daarom moet je een goed overzicht op de gehele organisatie hebben. Een gegronde opleiding en goede ervaring maakt het mogelijk dat jij onze inkoper kan worden.
 • Je hebt overtuigingskracht en uitstekende communicatie- en relatiemanagement skills.
 • Daarnaast is vooral jouw inzet om continue te willen verbeteren belangrijk in de uitdagingen die op ons afkomen.

Jouw actie
We hebben ruimte voor jouw energie! Solliciteer op deze vacature en doe dit sowieso voor 9 februari 2021.

Meer informatie over de vacature? Schakel met Wouter ten Caat, Manager van het Inkoopteam op 06-52685568.

Meer informatie over de selectieprocedure? Contact Simon Braakhekke, Corporate Recruiter via simon.braakhekke@alliander.com of 06-48201670.

Goed van start gaan
Wij screenen alle sollicitanten vanuit goed werkgeverschap. Zo weten we zeker dat we op alle fronten een match zijn en een langdurige werkperiode tegemoet kunnen gaan. Want een goed begin is het halve werk, toch? Hoe zo’n screening er precies uitziet, kan variëren per vacature. Om je er een duidelijk beeld bij te geven, verwijs ik je graag naar https://werkenbij.alliander.com/arbeidsvoorwaarden/informatie-screening/ Hier kan je er alles over lezen.

Recruiter

Simon Braakhekke
Telefoonnummer:

+31 (6) 48201670

Godelief Wösten - Campus Recruiter - recruiter bij Alliander
Godelief Wösten - Campus Recruiter
Stel je vraag via: