In het kort

Je hebt ambitie, humor, barst van de skills en je bent klaar om van jezelf te laten horen. …. maar je hebt je droombaan nog niet gevonden? Geen probleem. De Starterstrack: Relatiemanagement & Innovatie zorgt voor de vliegende start van je carrière.Je leert wat het is om als commercieel gezicht van de bank verantwoordelijk te zijn voor een eigen klantenportefeuille. Zo kun je na deze opleidingsfase starten als (junior)relatiemanager bij Commercial Clients Zuid. Tegelijkertijd werk je in de Econic-Hub aan innovatieve en impactvolle opdrachten die jouzelf én de bank klaar stomen voor de toekomst.

Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk

Gedurende de eerste zes maanden volg je een commercieel traject én innovatietraject naast elkaar. Ook is er tijdens dit opleidingstraject aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling.De helft van je tijd besteed je aan het leren van commerciële vaardigheden. Je ontdek hoe het is om te werken als een relatiemanager bij ABN AMRO Commercial Cliënts. Onder begeleiding van een senior relatiemanager zie je wat er komt kijken bij financieringsaanvragen en geef je antwoord op diverse klantvragen. Je gaat mee naar relaties om goed te begrijpen wat onze klanten bezig houdt. Daarnaast krijg je commerciële vaardigheidstrainingen zodat je jouw gesprekstechnieken verder kunt verbeteren. Om een goed idee te krijgen van de zaken bank, krijg je de kans om bij twee verschillende teams, met elk andere doelstellingen en klanten, je bijdragen te leveren. De teams waarin je geplaatst wordt bevinden zich op de afdelingen Klein Zakelijk, Middenbedrijf en Grootbedrijf. Op deze manier ben je twee keer drie maanden werkzaam bij verschillende teams binnen Commercial Clients.Tegelijkertijd ben je bezig met je eigen innovatietraject in de Econic-Hub. Bij Econic worden onder begeleiding van experts, innovatieve en impactvolle trajecten opgestart die de financiële sector veranderen. Denk bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van een online platform waar investeerders en startende ondernemers elkaar vinden. De wereld is in beweging en het banklandschap verandert continu. Om in dat klimaat van betekenis te blijven, is innoveren broodnodig. Vandaar dat ABN AMRO medewerkers, partners en klanten met elkaar verbind door ze kennis en ideeën te laten uitwisselen. Zo stimuleren we een innovatiecultuur. We geven jou de kans om nieuwe verdienmodellen te ontwikkelen en hierover de verantwoordelijkheid te dragen. Je leert werken via de Lean-Scrum en Agile methode. Door het volgen van een speciaal programma gericht op de ‘start-up way of thinking’ bouw je mee aan de bank van de toekomst. Wellicht heb je zelf allerlei ideeën om de financiële sector te veranderen? Anders kom je beslist op vernieuwende ideeën door met klanten en collega’s in gesprek te gaan.Gedurende de Starterstrack: Relatiemanagement & Innovatie werken we samen aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Je leert door ervaringen in de praktijk en jouw reflectie daarop. Ook helpt de feedback van collega’s en het volgen van workshops op bijvoorbeeld het gebied van persoonlijk leiderschap je verder in je persoonlijke ontwikkeling. Je kunt ook altijd terecht bij je leidinggevende. Met hem of haar voer je goede gesprekken over je talenten, ontwikkeling en loopbaan. Daarnaast wordt je gekoppeld aan een persoonlijke coach die zich inzet voor jouw ontwikkeling. Je coach stelt kritische vragen, maar altijd met het doel om jou inzicht te geven in je talenten én ontwikkelpunten.

Je werkomgeving

In een groep van maximaal vijf mede-starters start je bij ABN AMRO Commercial Clients. Jullie volgen hetzelfde programma waardoor je een intensieve band opbouwt. Je volgt samen diverse workshops, deelt ervaringen en functioneert als sparringpartner voor elkaar.Je bent werkzaam binnen Commercial Cliënts in de regio Zuid. Dit is de afdeling waar zakelijke klanten met een omzet tussen 1 miljoen en 250 miljoen bediend worden. Samen met je team van ongeveer tien collega relatiemanagers en assistent-relatiemanagers, pak je financieringsaanvragen van klanten op. Doordat het team dagelijks met onze klanten contact heeft, staat het klantbelang op deze afdeling duidelijk centraal. Door intensief samen te werken met collega’s doe je veel vakinhoudelijke kennis op. Tevens verzorgen we regelmatig inhoudelijke clinics om je financiële kennis op het juiste niveau te krijgen.Bij de Econic-hub hang een heel andere sfeer dan we van banken in het verleden gewend zijn. Het is een inspirerende en bruisende omgeving met een grote diversiteit aan mensen. Samen bouw je aan een innovatie traject waar je ook zelf de verantwoording in neemt. Je zal onder leiding van een coach je eigen ideeën ontwikkelen en inside-out innoveren.

Je profiel

Je bent recent afgestudeerd of hebt maximaal drie jaar werkervaring. Je wilt graag als relatiemanager aan de slag én vind vernieuwingen in de bancaire sector interessant. Klantbelang stel je centraal en je wilt jezelf graag ontwikkelen op het gebied van financieren. Daarbij heb je oog voor zowel commerciële kansen als risico's. Je open-minded ingesteld en heb je geen vrees om in het diepe te springen. Je hebt een sterke drive om te vernieuwen en verbeteren. Met jouw enthousiasme weet je anderen te motiveren om ook in beweging te komen. Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:

 • Je hebt recent een bachelor of master opleiding afgerond in een willekeurige afstudeerrichting.
 • Je hebt affiniteit met het opbouwen en onderhouden van relaties
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge én schriftelijke vaardigheden in Nederlands en bent goed in staat om je in het Engels te uiten.
 • Je hebt een grote veranderingsbereidheid en bent innovatief ingesteld.
 • Je kunt goed samenwerken en schakelt makkelijk tussen verschillende partijen.
 • Je wilt ontdekken, leren en groeien en bent daarbij niet bang om fouten te maken.
 • Je hebt eerder activiteiten gedaan waaruit blijkt dat je over ondernemerschap beschikt.
 • We bieden

Je een mooie kans om in een half jaar ervaring op te doen binnen de beste zakenbank van Nederland. Daarnaast ervaar je wat het is om de verantwoordelijk te dragen voor een innovatief project dat de bankenwereld kan veranderen.Na het volgen de Starterstrack: Relatiemanagement & Innovatie ben je klaar voor een baan als (junior)relatiemanager bij Commercial Clients in de regio Zuid. Je eerste contract loopt af na zes maanden. We zorgen voor een mooie aansluitende functie wanneer je het starterstraject goed doorlopen hebt. Daarnaast heb je de mogelijkheid om jou innovatietraject voort te zetten. Want je drang om de bancaire wereld op te schudden stopt immers niet na zes maanden, maar zit in je bloed! Kortom je hebt de mogelijkheid om door te groeien!

Daarnaast heeft ABN AMRO goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • 40-urige werkweek
 • Een goed basis salaris
 • 13e maand
 • vakantiegeld
 • opleidingsbudget
 • flexibele werktijden
 • Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken.
 • In Nederland en daar buiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? De sollicitatie deadline is 16 april 2017 en het starterstraject start medio mei.