Eager for innovation? Become a TNO Trainee!
Welkom in de wondere wereld van TNO. TNO is dé plek voor iedereen die kennis gedreven en maatschappelijk betrokken is én het verschil wil maken. Bij TNO zit jij zelf aan het stuur: jij stippelt het pad uit, jij bepaalt hoe jij je gaat ontwikkelen – welk onderwerp en welke rol. Daar heb je lef, nieuwsgierigheid, initiatief en een goed stel hersens voor nodig.
In het TNO Traineeprogramma geven wij jou als recent afgestudeerde (Master of PhD) met een brede maatschappelijke interesse de kans om dat te doen. In korte tijd leer je onze organisatie breed kennen, leer je ontdekken waar jouw passie ligt én bovenal geven we je de kans jezelf optimaal te ontwikkelen.


TNO staat voor innovatie. Als Trainee werk jij mee aan het creëren van nieuwe innovaties die de concurrentiekracht van bedrijven en het welzijn van de samenleving duurzaam versterken.
Wil jij vanuit jouw kennis en ambitie bijdragen aan het oplossen van complexe vraagstukken en je (nog) niet verbinden aan één expertise of domein? Ben jij er klaar voor om jezelf maximaal uit te dagen? Wil jij echt het verschil maken? Wees dan welkom in onze wereld en kies voor het Traineeship.

Noëlle Fischer over het traineeship:
"Mijn Traineeship bij TNO? Daar kijk ik met een grote glimlach op terug!
Big data en complexe modellen, daar word ik blij van! Als econometrist vind ik het dan ook geweldig dat we als TNO echt waarde kunnen creëren met het combineren van state-of-the-art technieken met grote en unieke datasets! En dan ook nog binnen zoveel uiteenlopende toepassingen in de maatschappij. Tijdens mijn Traineeship heb ik bij drie verschillende expertisegebieden gewerkt aan heel uiteenlopende vraagstukken; Welke impact heeft een verandering in EU beleid op verschillende economische stromen? Welke patronen kunnen we ontdekken in de veerkrachtigheid van uitgezonden militairen? Wat zijn de beste biomarkers om gezondheid te meten? Hoe robuust is een bepaald gasnetwerk? In het Traineeship werken we ook met een multidisciplinair team Trainees aan TNO brede uitdagingen; zogenaamde ‘Traineeprojecten’. Zo heb ik met mijn team onder andere de CFO (Chief Financial Officer) geadviseerd over het implementeren van ‘smart pricing’ binnen TNO, hoe cool is dat!? Er zijn zoveel mogelijkheden om te groeien en jezelf te ontwikkelen, onder andere door het uitproberen van verschillende rollen; van onderzoeker tot consultant tot business developer tot projectleider. Veel afwisseling en een dynamische omgeving, met steeds weer nieuwe mensen en uitdagingen! Als Trainee ben ik gestimuleerd om te initiëren, ideeën om te zetten in acties en vooral zelf te sturen in mijn ontwikkeling. Het is heel fijn om dit samen in een hecht team van Trainees te kunnen doormaken en delen, en natuurlijk ook om samen gave professionele én sociale activiteiten te organiseren!"

TRAINEESHIP IN HET KORT

 • Je werkt als TNO Trainee drie periodes van ongeveer acht maanden voor drie verschillende afdelingen. In deze periodes besteed je 70% van je tijd aan je werk op een van de afdelingen. De overige 30% van de tijd is bedoeld voor activiteiten rondom het Traineeprogramma. Dit bestaat uit de traineeprojecten (10%) en het persoonlijke ontwikkelingsprogramma (20%).
 • Je verbreedt je horizon door te werken aan (multidisciplinaire) innovatieve projecten voor de industrie en overheden;
 • De rol die je in de projecten vervult kan variëren, al naar gelang je interesses en de projecten zelf. Wij dagen je uit om binnen projecten de rol van onderzoeker, projectleider, consultant of eventueel zelfs een commerciële rol te vervullen;
 • In de projecten word je begeleid door ervaren projectleiders en senior onderzoekers;
 • Persoonlijke ontwikkeling staat centraal binnen het traineesprogramma. Zo neem je als Trainee deel aan coaching, workshops, opleidingen en intervisie. Ook werk je met de andere Trainees samen aan zelf geacquireerde strategische projecten;
 • Gedurende het gehele Traineeprogramma word je intensief begeleid door de Trainee Manager.

FUNCTIE-EISEN
Trainees zijn ambitieuze, breed georiënteerde toptalenten met een voor TNO interessante studierichting, waaronder

 • Bestuurskunde (affiniteit met techniek)
 • Biomedisch technologie
 • Civiele Techniek
 • Computer Graphics and Visualization
 • Econometrie
 • (Bedrijfs)economie
 • Electrotechniek
 • Gedragswetenschappen / psychologie (research Master)
 • Gezondheidswetenschappen / bewegingswetenschappen (Master health economics)
 • Informatica
 • Kunstmatige Intelligentie
 • Lucht en ruimtevaarttechniek
 • Materiaalkunde
 • Natuurkunde
 • Sociale geografie en planologie
 • Werktuigbouwkunde
 • Wiskunde

Je CV, motivatiebrief en pitch zijn inspirerend en laten ons zien waarom we juist jou moeten hebben. Je bent een uitmuntende student en je bent intrinsiek gemotiveerd om te werken voor een innovatieve onderzoeksorganisatie als TNO en je hebt niet meer dan twee jaar werkervaring.
Je bent van nature ondernemend en resultaatgericht, een echte teamspeler, je hebt goede communicatieve vaardigheden, je bent flexibel, creatief en innovatief.
Graag in je motivatiebrief vermelden of je bezwaar hebt om voor Defensie te werken.

Interesse?

Solliciteer door je CV en motivatiebrief (bij voorkeur in Word) te uploaden via onze website en voeg je cijferlijst en pitch als bijlage toe. In deze pitch geef je in maximaal 30 seconden antwoord op de vraag: What makes you tick?

Maak een filmpje van jezelf en lever dit aan in .MOV, WMV of MPG/MPEG bestand. Je kunt kiezen voor Nederlands of Engels. Reageren kan uiterlijk tot en met zondag 22 mei 2016.
Belangrijk: je sollicitatie wordt niet behandeld als één van de documenten ontbreekt of wanneer je na de sluitingsdatum reageert!

Selectieprocedure:
Als je op basis van je motivatiebrief, CV, cijferlijst en pitch wordt geselecteerd, ontvang je een uitnodiging voor de TNO Trainee Selectie Dag op vrijdag 10 juni 2016 in Delft. Je zult hiervoor bericht ontvangen vóór 2 juni 2016.
Tijdens de selectiedag kom je meer te weten over TNO en ons Traineeship en leren wij ook jou graag beter kennen. Houd er rekening mee dat gedurende deze dag Engels de voertaal is.

Als je tot de beste kandidaten op deze selectiedag behoort nodigen wij je graag uit voor een assessment bij een psychologische adviesbureau. Deze uitkomsten worden gebruikt voor onze laatste selectieronde.
De geselecteerde kandidaten ontvangen een contractvoorstel met als startdatum 1 september 2016.

Past bovenstaande planning niet met je persoonlijke agenda? Houd dan onze website tno.nl in de gaten voor andere uitdagende starters functies bij TNO of de volgende Trainee selectieronde in november 2016.

BEDRIJFSINFORMATIE
TNO is een onafhankelijke onderzoeksorganisatie die op basis van haar expertise en onderzoek een belangrijke bijdrage levert aan de concurrentiekracht van bedrijven en organisaties, aan de economie en aan de kwaliteit van de samenleving als geheel. Met zo’n 3000 medewerkers werken we voor uiteenlopende opdrachtgevers: overheden, het mkb, grote bedrijven, dienstverleners en maatschappelijke organisaties. Samen werken we aan nieuwe kennis, betere producten, heldere adviezen over beleid en processen. Bij alles wat we doen, draait het om impact. Onze product- en procesinnovaties en onze adviezen hebben pas écht zin als de opdrachtgever daarmee zijn concurrentiepositie kan verbeteren. Als de overheid daarmee haar beleid doelmatiger kan inrichten. En als het mensen en organisaties daadwerkelijk verder helpt.

ARBEIDSVOORWAARDEN
Werken met plezier betekent voor iedereen iets anders. TNO wil invulling geven aan jouw balans tussen werk en privé. Jij wilt werken aan je carrière en tegelijkertijd een leuk sociaal leven leiden. Daarom bieden wij bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden à-la-carte, waarbij je gedurende het kalenderjaar diverse arbeidsvoorwaarden tegen elkaar kunt uitruilen. Flexibele werktijden en verschillende verlofregelingen geven je ook veel keuzevrijheid, zo kun je zelf een pakket creëren dat optimaal aansluit bij jouw situatie. Vanzelfsprekend werk je voor een goed salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.
TNO is dé innovatie- en kennisorganisatie bij uitstek. Dat betekent dat we ook veel waarde hechten aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Er zijn vele mogelijkheden om met je eigen ontwikkeling aan de slag te gaan: congressen, opleidingen, workshops, coaching, intervisie, mentoring en functiewisseling. Je hebt veel inbreng in de snelheid en richting van jouw eigen ontwikkeling.

CONTACTINFORMATIE
Contactpersoon HR: via recruitment@tno.nl.

Je kunt t/m 22 mei 2016 op deze vacature solliciteren.