Wat ga je doen?
Werken en jezelf ontwikkelen in een wereld vol technische innovaties
Nieuwe technieken die de treinen van de toekomst beter, sneller en duurzamer maken. Technieken waar jij ook als trainee iets over te zeggen hebt. Dat kan in een rol van technisch projectmanager, maar ook in een meer inhoudelijke rol die je in dit traineeship zelf vormgeeft. Zo ga jij je als reliability- of maintenance engineer bijvoorbeeld ontfermen over oudere treinen die nog een paar jaar mee moeten en/of kunnen. Aan jou de verantwoordelijkheid om de treinen veilig en storingsvrij te houden. Ook kun je zomaar betrokken raken bij de aanschaf van nieuwe Intercity’s en Sprinters.
Als techniek trainee kun je bij NS dus echt alle kanten op. Zo werk je met ons aan een zo aangenaam en duurzaam mogelijke reis voor ruim 1.000.000 mensen. Elke dag weer. De reis van morgen begint bij jou!

Zo werkt het
Het techniek traineeship is een 2-jarig programma waarin jij aan verschillende opdrachten werkt en jezelf ontwikkelt. Je krijgt geen betere leerschool om je voor te bereiden op een mooie functie binnen de techniek van NS. Ontpop jezelf tot technisch projectmanager of in een meer specialistische rol als engineer en werk ondertussen aan je persoonlijke ontwikkeling.

Het programma
In dit traineeship staan je vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling centraal. Leer NS kennen en kom in aanraking met complexe vraagstukken die onze techniek raken. Vraagstukken met impact op onze maatschappij en/of onze organisatie. Zo ziet het techniek traineeship van NS eruit:

 • Je start op 1 september 2018.
 • In het eerste jaar start je op een technische functie voor de periode van 1 jaar binnen een bestaande afdeling zodat je de plek goed leert kennen. De eerste weken staan in het teken van onboarding: kennismaken met NS, je mede trainees en nieuwe collega’s. Je start met de persoonlijk leiderschap module en in groepsverband werk je aan persoonlijke ontwikkeling. Binnen NS zijn we constant bezig met innovaties en staan we open voor nieuwe ideeën. Als trainee start je daarom een verbeterproject, met mede trainees van diverse disciplines, om een bijdrage te leveren aan deze innovaties en verbeteringen.
 • In het tweede jaar start je op jouw tweede functie op een andere afdeling, wederom voor de periode van 1 jaar. Dit jaar komt de regie meer bij jezelf te liggen; je pakt nog meer de verantwoordelijkheid voor je eigen ontwikkeling en je toekomstige functie bij NS. Je start met een individuele verbeteropdracht. De module Persoonlijk Leiderschap loopt ook dit jaar verder.
 • In beide functies ben je echt onderdeel van het team!
 • Uiteraard word je gedurende het Techniek Traineeship begeleid en ondersteund door je afdeling, manager, mentor, externe begeleiders en word je steeds uitgedaagd in de vorm van cases en projecten.
 • Nadat je het traineeship met succes hebt afgerond, kun je direct bij NS aan de slag.


Waar ben je goed in?
Jouw onuitputtelijke enthousiasme helpt je goed op weg om van dit traineeship een succes te maken. Want ook als trainee ga jij voor het allerbeste. Je bijt je vast in mooie en uitdagende opdrachten en neemt daarbij voldoende initiatief. En omdat je vooral ook je eigen weg binnen onze organisatie moet vinden, verwachten we dat je communicatief sterk genoeg bent om daarin te slagen. Nu je deze skills al bezit, is het techniek traineeship van NS dichtbij. Het profiel is compleet als je aan de volgende eisen voldoet:

 • Je hebt in ieder geval een HBO/WO diploma in een technische richting.
 • Je hebt zo’n 0 à 2 jaar werkervaring in een technische functie, zoals die van engineer, ingenieur, quality engineer, projectmanager of in een andere technische rol.
 • Je hebt veel interesse in treintechniek.

Hier ga je werken
Als trainee in de techniek kun je in principe in heel Nederland terecht. Veel van onze technische professionals werken in Haarlem en Utrecht, maar o.a. ook in Amsterdam, Den Haag, Maastricht en Groningen wordt er aan onze treinen gewerkt. Onze treinen zijn namelijk overal, dus onze technici ook. Samen werken ze aan treinmodernisering, onderhoud, schadeherstel en aan de veiligheid van treinen. Maar ook in grote en kleine projecten liggen er veel technische uitdagingen waaraan gewerkt moet worden om Nederland in beweging te houden. Niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst.

Op NS kun je rekenen
Werken bij NS betekent dat jij hét verschil kunt maken in de wereld van duurzame mobiliteit. Je maakt deel uit van een organisatie die midden in de maatschappij staat en Nederland in beweging brengt. Van deur tot deur. Maar als 1 van de grootste werkgevers van Nederland hebben we je zoveel meer te bieden. Voor deze vacature is dit op basis van een 36-urige werkweek, onder andere:

 • Een salaris van € 3034,80 bruto per maand.
 • Een 36-urige werkweek en 25 vakantiedagen per jaar.
 • 3% eindejaarsuitkering, 8% vakantietoeslag en een uitstekende pensioenregeling.
 • Vrij reizen in de 2e klas. Logisch als je hét spoorwegbedrijf van NL versterkt ;-).
 • 1e klas reizen met een extra eigen bijdrage van €15,- p.m. en eventueel korting voor gezinsleden.
 • Korting op Europese treinreizen zodra je 1 jaar bij NS werkt.
 • Professionele ontwikkelingsmogelijkheden en een keuzeplan.
 • En meer.

Vind je dit interessant?
En? Wil jij afkoersen op een prachtfunctie in de techniek? Solliciteer direct (maar zeker voor 12 april 2018) via de sollicitatiebutton hieronder. Binnen enkele minuten ontvang je een automatische sollicitatiebevestiging, binnen 2 weken reageren wij op jouw sollicitatie. Je kunt je sollicitatie richten aan Eline Boekhout en Jolien Kienhuis, corporate recruiters techniek.

Na een briefselectie nodigen we een aantal kandidaten uit om een e-assessment te maken. Als je deze met succes afrond, word je uitgenodigd voor een eerste gesprek met Eline en Jolien. Bij een succesvol gesprek nodigen we je uit voor de eindselectiedag op woensdag 9 mei. Houd deze datum alvast vrij in jouw agenda. Tijdens deze dag staan zowel jij als je passie voor techniek centraal en heb je direct contact met jouw toekomstige manager en kun je vragen stellen aan onze techniek trainees. Bij een positieve afronding van de selectiedag zoeken we gezamenlijk plek naar de beste plek voor jou binnen het programma!

Nog vragen? Bel met Karin of Lieneke via 088-6713666 voor het antwoord.

Goed om te weten:

 • Bij NS vinden we iedereen uniek. Dit zie je in alles wat we doen, en dus ook in ons aannamebeleid.
 • Met deze vacature willen wij zelf onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie.
Eline Boekhout - Corporate Recruiter Techniek - recruiter bij NS
Eline Boekhout - Corporate Recruiter Techniek
Stel je vraag via: