Wat ga je doen?
Werken en jezelf ontwikkelen in een wereld vol technische innovaties
Nieuwe technieken die de treinen van de toekomst beter, sneller en duurzamer maken. Technieken waar jij ook als trainee iets over te zeggen hebt. Dat kan in een rol van technisch projectmanager of in een meer inhoudelijke rol. Dat geef je tijdens dit traineeship zelf vorm. Zo ontferm jij je bijvoorbeeld als reliability- of maintenance engineer over oudere treinen die nog een paar jaar mee kunnen. Jij bent verantwoordelijk om de treinen veilig en storingsvrij te houden. Of je raakt zomaar betrokken bij de aanschaf van nieuwe Intercity’s en Sprinters. Als techniek trainee kun je bij NS echt alle kanten op. Zo werk je met ons aan een zo aangenaam en duurzaam mogelijke reis voor ruim 1.000.000 mensen. Elke dag weer. De reis van morgen begint bij jou.

Zo werkt het
Het techniek traineeship is een 2-jarig programma waarin jij aan verschillende opdrachten werkt en jezelf ontwikkelt. Je vervult in twee jaar tijd twee posities, zodat je een goed beeld krijgt van deze functies. Er is geen betere leerschool voor een mooie functie in de techniek van NS. Ontpop jezelf tot technisch projectmanager of als engineer én werk ondertussen aan je persoonlijke ontwikkeling.

Het programma
In dit traineeship staan je vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling centraal. Leer NS kennen en kom in aanraking met complexe vraagstukken die onze techniek raken. Vraagstukken met impact op onze maatschappij en/of onze organisatie. Zo ziet het techniek traineeship van NS eruit:

 • Je start op 2 september 2019.
 • In het eerste jaar start je op een technische functie voor de periode van 1 jaar binnen een bestaande afdeling zodat je de plek goed leert kennen. De eerste weken staan in het teken van onboarding: kennismaken met NS, je mede trainees en nieuwe collega’s. Je start met de persoonlijk leiderschap module en in groepsverband werk je aan persoonlijke ontwikkeling. Binnen NS zijn we constant bezig met innovaties en staan we open voor nieuwe ideeën. Als trainee start je daarom een verbeterproject, met mede trainees van diverse disciplines, om een bijdrage te leveren aan deze innovaties en verbeteringen.
 • In het tweede jaar start je op jouw tweede functie op een andere afdeling, wederom voor de periode van 1 jaar. Dit jaar komt de regie meer bij jezelf te liggen; je pakt nog meer de verantwoordelijkheid voor je eigen ontwikkeling en je toekomstige functie bij NS. Je start met een individuele verbeteropdracht. De module Persoonlijk Leiderschap loopt ook dit jaar verder.
 • In beide functies ben je echt onderdeel van het team!
 • Uiteraard word je gedurende het Techniek Traineeship begeleid en ondersteund door je afdeling, manager, mentor, externe begeleiders en word je steeds uitgedaagd in de vorm van cases en projecten.
 • Nadat je het traineeship met succes hebt afgerond, kun je direct bij NS aan de slag.
Na succesvolle afronding van je traineeship, vervolg je je carrière met een mooie vaste functie bij NS. 

Waar ben je goed in?
Jouw onuitputtelijke enthousiasme helpt om van dit traineeship een succes te maken. Want als trainee ga jij voor het allerbeste. Je bijt je vast in mooie en uitdagende opdrachten en neemt daarbij initiatief. En omdat je ook je eigen weg binnen onze organisatie moet vinden, verwachten we dat je communicatief sterk bent. Het profiel is compleet als je aan de volgende eisen voldoet:

 • Je hebt in ieder geval een HBO/WO diploma in een technische richting.
 • Je hebt zo’n 0 à 2 jaar werkervaring in een technische functie, zoals die van engineer, ingenieur, quality engineer, projectmanager of een andere technische rol.
 • Je hebt veel interesse in treintechniek.

Hier ga je werken
Als techniek trainee kun je in principe in heel Nederland terecht. Veel van onze technische professionals werken in Haarlem en Utrecht. Maar ook in o.a. Amsterdam, Den Haag, Maastricht en Groningen wordt aan onze treinen gewerkt. Onze treinen zijn namelijk overal, dus onze technici ook. Samen werken ze aan treinmodernisering, onderhoud, schadeherstel en veiligheid. Ook in grote en kleine projecten liggen veel technische uitdagingen om Nederland in beweging te houden. Niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst.

Op NS kun je rekenen
Werken bij NS betekent dat jij hét verschil kunt maken in de wereld van duurzame mobiliteit. Je maakt deel uit van een organisatie die midden in de maatschappij staat en Nederland in beweging brengt. Van deur tot deur. Maar als 1 van de grootste werkgevers van Nederland hebben we je zoveel meer te bieden. Voor deze vacature is dit op basis van een 36-urige werkweek, onder andere:

 • Een salaris van € 3104,28 bruto per maand o.b.v. 36 uur
 • Een 36-urige werkweek
 • Vijf weken vakantie (180 uur) op basis van fulltime dienstverband
 • 1,1 maal je contractuele arbeidsduur per week persoonlijk budget (verlof onderdeel van keuzeplan)
 • De mogelijkheid om drie christelijke feestdagen om te ruilen voor drie niet-christelijke feestdagen
 • 3% eindejaarsuitkering, 8% vakantietoeslag en een uitstekende pensioenregeling.
 • Je treinreizen in de 2e klas zijn gratis; in de 1e klas reizen kan tegen een kleine eigen bijdrage.
 • Korting op Europese treinreizen zodra je 1 jaar bij NS werkt.
 • Professionele ontwikkelingsmogelijkheden en een keuzeplan.
 • De mogelijkheid tot thuiswerken en flexibele werktijden (in overleg).

Vind je dit interessant?
En? Wil jij afkoersen op een prachtfunctie in de techniek? Solliciteer direct (maar zeker voor 12 mei 2019) via de sollicitatiebutton hieronder. Stuur je CV in en geef antwoord op onze vragen, zodat wij een goed beeld van jou krijgen. Binnen enkele minuten ontvang je een automatische bevestiging van jouw sollicitatie, en uiterlijk binnen 2 weken ontvang je onze reactie.

Goed om te weten:

 • De eindselectiedag is op 17 juni in Utrecht.
 • Bij NS vinden we iedereen uniek. Dit zie je in alles wat we doen, en dus ook in ons aannamebeleid.
 • Een achtergrondonderzoek maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.
 • Met deze vacature willen wij zelf onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie.
Eline Boekhout - Corporate Recruiter Techniek - recruiter bij NS
Eline Boekhout - Corporate Recruiter Techniek
Stel je vraag via: