Jij wilt met jouw technische kennis impact maken en een werkelijke bijdrage leveren aan een duurzame maatschappij. De energietransitie is een urgent en complex technische vraagstuk waar we als maatschappij middenin zitten. Vragen die wij zoal hebben zijn: Kan waterstof door onze infrastructuur heen vloeien? Wat is de prognose van energieverbruik in 2050 op klantniveau? Wat voor impact heeft batterijopslag op ons net? In het technisch traineeship krijg jij de kans om op verschillende afdelingen van Alliander hiermee aan de slag te gaan én focus je ook op je eigen ontwikkeling. Zo help jij mee met de energienetten klaar te maken voor deze nieuwe wereld en jezelf ook.

Jouw energie

Door als technisch trainee 2 à 4 verschillende opdrachten binnen Alliander uit te voeren help jij mee om met jouw kennis bij te dragen aan de energietransitie én maak jij een spurt in je persoonlijke ontwikkeling. Hierbij kan je denken aan: meewerken aan het ontdekken van hoe uit zonnestroom waterstof gemaakt kan worden, het opsporen van fraude-locaties door het koppelen van data van onderstations aan modelberekeningen of het opstellen van een business case op het gebied van warmte-opslag, wat als alternatief kan gelden voor het verzwaren van elektriciteitsnetten.

Het technisch traineeship is een fantastische kans om binnen 2 jaar een organisatie van 7.000 mensen te doorgronden en te leren kennen. Het traineeship geeft jou de tools om technisch door te leren, maar ook persoonlijk. Zo volg je tijdens je traineeship een persoonlijk ontwikkelprogramma bij De Baak. Dit avontuur ga je niet alleen aan, maar je doet dit tegelijkertijd met 15 mede-trainees.

Zo werk jij aan de energie van vandaag én morgen:

 • uitvoeren van 2 tot 4 opdrachten bij Alliander.
 • volgen van een persoonlijk ontwikkelprogramma van 18 maanden bij hét trainingsinstituut voor leiderschap en persoonlijke ontwikkeling: de Baak.
 • volgen van een technische basisopleiding bij het Alliander opleidingscentrum over de laatste elektra- en gastechnieken.
 • ontwikkelen van je feedback vaardigheden met je mede trainees (de peergroups) om zo te blijven groeien.
 • krijgen van begeleiding in jouw persoonlijke ontwikkeling van je opdrachtgever, een buddy, een mentor en de Young Talent Manager.

Zin om te starten? De start van dit traineeship is op 1 oktober 2022.

Jouw werkgever

Wij zijn Alliander, een groep waarin verschillende bedrijven actief zijn waaronder Liander, Qirion en Kenter. Voor miljoenen Nederlanders ontwikkelen én beheren we het energienet. Dat is hard werken, zeker nu de energietransitie in volle gang is. We zijn dan ook blij dat we kunnen rekenen op de kennis en kunde van onze 7.000 vakmensen. Met elkaar bedenken en realiseren we technisch slimme oplossingen die het energienet klaarmaken voor de toekomst.

Wij geloven in een inclusieve en diverse organisatie waarin iedereen vanuit zijn eigen kracht en talent een kans krijgt. Dus wat je verhaal ook is, je bent van harte welkom.

Jouw arbeidsvoorwaarden

Jij hebt de energie, wij bieden je de ruimte. Ruimte om het beste uit jezelf te halen, daar worden we immers allemaal beter van. Jij, Alliander en vooral onze klanten. En er is meer. Voor deze vacature kan je rekenen op (o.b.v. een 38-urige werkweek):

 • een salaris tot wel €3014,- (schaal 7) bruto per maand.
 • een vast contract.
 • op fulltime basis een Persoonlijk Budget (IKB) van 18% van het jaarsalaris. Je kunt dit laten uitbetalen of storten in je pensioen.
 • elk jaar 36 uur (4,5 dag) extra spaarverlof. Dit verlof kan je opnemen of maximaal 10 jaar sparen voor bijvoorbeeld een sabbatical.
 • een duurzaam inzetbaarheid budget van €500,-. Deze kun je inzetten voor bijvoorbeeld loopbaanontwikkeling, een sportabonnement en/of arbo-proof thuiswerkmeubilair.
 • een NS Business Card.
 • Bij Alliander is het er allemaal en we hebben het op een rij gezet op http://www.werkenbijalliander.com/jouw-arbeidsvoorwaarden.

Jouw achtergrond

Jij wilt met jouw kennis een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij. Jij wilt meewerken aan de grootste uitdaging van onze eeuw: de energietransitie. Daarnaast vind je het ook leuk om je persoonlijk te ontwikkelen. De harde eisen om te kunnen starten als technische trainee zijn:

 • een afgeronde technische hbo- of wo-opleiding. Denk aan Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde, Natuurkunde, Wiskunde, Lucht- en Ruimtevaarttechniek, of een andere technische opleiding.
 • 0 à 2 jaar fulltime werkervaring.
 • aantoonbare technische activiteiten naast je werk en/of studie.
 • vloeiende beheersing van het Nederlands, mondeling en schriftelijk.

Jouw actie

We hebben ruimte voor jouw energie! Op dit moment zijn we op zoek naar 10 technisch trainees die per 1 april 2022 starten. De selectieprocedure is een doorlopend proces en de vacature stopt als er genoeg technische trainees zijn gevonden. Wees er dus snel bij.

Een aantal praktische zaken op een rij

Het maken van online assessments is een onderdeel van deze selectieprocedure. In verband met Covid-19 zijn de sollicitatiegesprekken allemaal online. Geef in jouw motivatie antwoord op onderstaande vragen:

 • Waarom wil jij bij Alliander werken?
 • Waarom solliciteer jij op ons traineeship?
 • Wat hoop jij te leren tijdens het traineeship?
 • Wat maakt jou onze topper?

Meer informatie over de vacature en/of de selectieprocedure? Neem contact op met Hella van den Boogaard via telefoon/WhatsApp (+31618706352) of e-mail (hella.van.den.boogaard@alliander.com) of met Joost Veenbrink (joost.veenbrink@alliander.com en +31638202691).

Recruiter

Hella van den Boogaard
Telefoonnummer:

+31 (6) 18706352