Digitale verbondenheid is vandaag de dag zowel voor mensen als organisaties van levensbelang. De vraag naar betrouwbare omgevingen om data uit te wisselen groeit enorm. En de technische uitdagingen die daarbij komen kijken zijn talrijk. Jij helpt organisaties bij het ontwikkelen van innovatieve data-ecosystemen, waarmee data zorgeloos, veilig en gecontroleerd gedeeld kan worden met de juiste ontvangers.

Wat ga je doen?
In de relatief nieuwe expertisegroep Data Ecosystems werk jij met slimme en betrokken collega’s aan uitdagende projecten voor onder meer de industrie, de logistiek en het defensie- en veiligheidsdomein. In welke rol je dat doet, hangt af van jouw expertise en interesse. Als developer duik je in de code en als architect ontwerp je de contouren van complexe IT-landschappen. Wat je doet, doe je op basis van gedegen onderzoek en de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Dat geeft jou de kans om echt te pionieren en te innoveren in je vakgebied.

Ben je technisch onderlegd en vind je het leuk om de schakel te zijn tussen TNO en de buitenwereld of projecten in goede banen te leiden? Kies dan voor een rol als consultant of projectleider. Afwisseling gegarandeerd. Welke rol het ook wordt – dat kunnen we ook samen bepalen – je hebt impact op datadelen in de toekomst. Benieuwd wat TNO hierin nu al doet? Kijk bijvoorbeeld eens naar onze bijdrage aan de Nederlandse AI Coalitie voor het verantwoord delen van data. Of het Smart Connected Supplier Network waarin maakbedrijven informatie kunnen delen.

Wat wij van jou verwachten
Wetenschappelijk onderzoek combineren met het werken aan relevante praktische toepassingen in partnership met klanten en andere organisaties; daar word jij enthousiast van. Bij ons krijg je veel vrijheid om je werk op je eigen manier te organiseren. Dat brengt ook verantwoordelijkheid met zich mee. Je bent dan ook iemand die vlot zelfstandig aan het werk gaat en zelf informatie opzoekt. Tegelijkertijd doe je wat nodig is om in contact te blijven met je collega’s, die verspreid over het land werken.

Wat je verder meebrengt:

 • Een masterdiploma of werkervaring in een relevante richting, zoals computer science, business information systems, business informatics, technische bedrijfskunde of industrial engineering.
 • Bovenmatige interesse in de technische kant van IT.
 • De drive en potentie om je (verder) te ontwikkelen in een van de volgende rollen: developer, architect, projectleider of consultant.

 

Wat wij jou bieden

Uitdagend én afwisselend werk met serieuze impact. En volop kansen, want bij TNO heb je grotendeels zelf de regie over je carrière. Naast een bruto maandsalaris tussen €3000,- en €4500,- (afhankelijk van je kennis en ervaring), vakantiegeld (8%), een dertiende maand (8,33%) en een flexbudget (5,58% + €180). Daarnaast krijg je alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Misschien wil je doorgroeien in de richting commercie of consultancy. Of wil je projectmanager worden, jezelf meer verdiepen in duurzame innovaties of carrière maken als technisch expert.

Bovendien kun je bij TNO een ‘menu’ aan arbeidsvoorwaarden samenstellen dat bij jouw persoonlijke situatie past. Wat je ook mag verwachten:

 • Een uiterst professionele, innovatieve werkomgeving, met topexperts als collega’s.
 • 28 vakantie- en 5 atv-dagen (bij een fulltime dienstverband).
 • Toegang tot ons Talent Development Programme.
 • Uitzicht op een vast contract.
 • Mogelijkheid om cursussen, opleidingen en workshops te volgen en congressen te bezoeken, en coaching als je daar behoefte aan hebt.
 • Reiskostenvergoeding of een fiets.
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken.
 • Netwerkmogelijkheden en leuke activiteiten georganiseerd door Jong TNO.
 • Gezellige activiteiten met je team en andere TNO'ers, zoals de maandelijkse borrel. Zo leer je snel veel mensen kennen.
 • Een goede pensioenregeling.


TNO als werkgever
Bij TNO innoveren we voor een gezonder, veiliger en duurzamer leven. En voor een sterke economie. Sinds 1932 ontwikkelen wij kennis en technologie voor het algemeen belang. We vinden elkaar in verwondering en vindingrijkheid, en we zijn gedreven om grenzen te verleggen. Voor jouw talent en ambitie is er alle ruimte en ondersteuning. Je werkt samen met mensen die aan je gewaagd zijn, die jou inspireren én van jou willen leren. Onze state-of-the-art-faciliteiten zijn er om jouw visie te verwezenlijken. Wat je bij TNO doet, doet ertoe: impact maakt het verschil. Want met elke innovatie draag je bij aan het leven van morgen. Lees meer over TNO als werkgever.

Hoe ziet het proces eruit?
De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes. In een laatste gesprek bespreken we de arbeidsvoorwaarden die je zelf samenstelt. We streven ernaar de hele procedure binnen vier weken af te ronden.

Een online assessment en referentiecheck kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

In verband met de coronamaatregelen kan het zijn dat de sollicitatieprocedure en de inwerkperiode er anders uitziet dan normaal. Bij je uitnodiging voor het eerste gesprek ontvang je hierover meer informatie.

Omdat je ook gaat werken voor opdrachtgevers in het defensie- en veiligheidsdomein is het noodzakelijk dat de AIVD een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) afgeeft. Daarom onderga je vooraf een veiligheidsonderzoek. 

Nneoma Emeh - recruiter bij TNO
Nneoma Emeh
Stel je vraag via: