Wil jij een gedreven en stressbestendige tester worden?

Je wordt opgeleid in de testmethodiek Tmap en de tools en procedures die de Belastingdienst gebruikt en toepast. Daarna krijg je gedurende 6 maanden ‘training on the job’. Je bent onderdeel van een testersteam en afhankelijk van jouw niveau en ontwikkelingssnelheid word je ingezet op verschillende projecten die variëren in complexiteit. Je wordt begeleid door een medior of senior tester.

Als tester test je of de applicatieontwerpen ook echt zijn gebouwd. Je geeft inzicht in de kwaliteit van een informatiesysteem en de risico’s en afhankelijkheden ervan. Je houdt je bezig met het hele proces van plannen, voorbereiden, uitvoeren en beoordelen om uiteindelijk de kenmerken van een informatiesysteem vast te stellen en het verschil tussen de huidige en de vereiste versie aan te tonen. Ook toets je de testbasis op testbaarheid en beoordeel je de testomgeving en het testobject. Je borgt de testware en maakt deze geschikt voor hergebruik.

Verder draag je bij aan het opstellen van testplannen, het ontwerpen van (logische en fysieke) cases en het testen daarvan. Je beoordeelt de cases, formuleert en registreert bevindingen en voert validaties uit.

Het Nederland van nu zoekt ICT’ers. Bij de Rijksoverheid werk je als ICT-specialist aan belangrijke thema’s als privacy, security en cybercrime. Ook draag je bij aan ontwikkelingen in big data, cloud-oplossingen en bring your own device. Zo werk je mee aan het Nederland van nu.

Functie-eisen

 • Je hebt minimaal een hbo-opleiding afgerond, bij voorkeur in de richting van IT.
 • Je hebt maximaal 3 jaar werkervaring, bij voorkeur in een IT-omgeving.
 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk.

Jouw competenties?

 • productgerichtheid (kwalitatief en kwalitatief)
 • analyseren
 • initiatief
 • samenwerken
 • integriteit

Arbeidsvoorwaarden

 • Salarisniveau schaal 8,
 • Minimum salaris: € 2280 bruto per maand
 • Maximum salaris: € 3082 bruto per maand

(Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.)

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer (o.a. jaarkaart openbaar vervoer tweede klas). Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

De organisatie - Werken bij de Belastingdienst

De Belastingdienst is verantwoordelijk voor de heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. We sporen fraude op, verrichten douanetaken en zorgen voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven.

De afdeling - Centrum voor Applicatieontwikkeling en -Onderhoud (B/CAO)

Informatie- en communicatietechnologie (ICT) is een onmisbaar onderdeel van onze samenleving. Ook voor een gegevensverwerkende organisatie als de Belastingdienst is ICT heel belangrijk. De ICT van de Belastingdienst is primair gericht op het ondersteunen van bedrijfsprocessen en onderverdeeld in 2 grote bedrijfsonderdelen: Centrum voor Applicatieontwikkeling en -Onderhoud (B/CAO) en Centrum voor Infrastructuur en Exploitatie (B/CIE). Daarnaast wordt binnen B/CAO gewerkt aan de applicaties voor de afdeling Toeslagen van de Belastingdienst.

Bijzonderheden

 • In deze functie kan je gevraagd worden om buiten je reguliere werktijden stand-by te staan om storingen in het productieproces op te lossen. Hiervoor krijg je een vergoeding.
 • Ambitie en de wil om door te groeien vinden wij erg belangrijk. Dit willen we dan ook graag teruglezen in je motivatie.
 • Het Centrum voor Applicatieontwikkeling en -Onderhoud van de Belastingdienst (B/CAO) omarmt ‘het nieuwe werken’, maar omdat je werkt in een hecht en multidisciplinair team is het belangrijk dat je ook regelmatig aanwezig bent op onze locatie.
 • Deze vacature wordt intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid gaat onze voorkeur uit naar een interne kandidaat.
 • Als je beroep wilt doen op een voorrangspositie (zie PUB hoofdstuk 1.4.4), verzoeken wij je een kopie van je beschikking mee te sturen met je sollicitatie.
 • Als je een beroep doet op (een) behaalde opleiding(en), verzoeken wij je een kopie van de resultaten mee te sturen met de sollicitatie.
 • Een competentietest, assessment, case of presentatie kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Als we referenties inwinnen, stellen we je hiervan op de hoogte.
 • Online screening, bijvoorbeeld via zoekmachines en sociale netwerken, kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
 • We zien je sollicitatie graag tegemoet. We nemen je sollicitatie alleen in behandeling als je deze verstuurt via deze link, de motivatiebrief en het curriculum vitae zijn bijgevoegd en we je sollicitatie op tijd ontvangen (uiterlijk 25 november).

Meer informatie

Wil je eerst meer weten over de vacature? Dan kun je contact opnemen met Rob Koekkoek, Vakpoolmanager op 055 - 528 7783.

Als je meer wilt weten over het verloop van de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met het Employability Center op 055 - 528 1007.