Standplaats: Amsterdam
Opleidingsniveau: Master
Dienstverband: Full-Time
Vakgebieden: Project & Procesmanagement
Jouw passie: overtreffen van klantverwachtingen en een heldere focus op kostenefficiëntie


Heb jij management potentieel met een sterke focus op de interne bedrijfsprocessen? Deel jij onze kijk op bankieren en ondernemen? Wil je deel uitmaken van de afdeling die de klantvraag uit de Frontoffice doorvertaalt naar de uitvoering in de Backoffice? Vertel ons jouw verhaal. We zijn benieuwd! Als je goed bent, kun je bij ons nog beter worden. Dat beloven we je. Dit is je kans om de professional te worden die je wilt zijn.

Hoe ziet je werk eruit?
Er zijn drie COO’s binnen de bank: Retail & Private Banking (R&PB), Corporate Banking (CB) en Functions. Binnen de bank is de COO verantwoordelijk voor het beheren en optimaliseren van de end-to-end bedrijfsprocessen en voor het succesvol managen van strategische en afdelings overschrijdende projecten. Door zelf processen te verbeteren en te optimaliseren kun je meebouwen aan de nieuwe bank. Als belangrijkste schakel tussen onze particuliere en zakelijke klanten met IT en Operations, leer je de organisatie bankbreed kennen, pas je succesvol stakeholdermanagement toe en heb je de mogelijkheid om zelf veranderingen te initiëren.

Tijdens de eerste week van je Traineeship maak je kennis met jouw collega-trainees die overal binnen de bank gaan werken. Hierdoor bouw je in no-time een netwerk op en raak je bekend met de bank en de mensen die er werken. Daarna begin je met je eerste project binnen COO. Dit project duurt 3 maanden. Dit kunnen diverse projecten zijn, maar waar je ook gaat werken, alles draait om onze klanten en de Dienstverlening Anno Nu. Zo denk je mee met eenvoudige, voorspelbare en optimale processen. Hiermee draag je bij aan kostenefficiëntie en klanttevredenheid. Door middel van projecten kunnen de noodzakelijke veranderingen op basis van kosten, tijd, kwaliteit en risico worden doorgevoerd. We lichten processen en systemen door en versimpelen ze waar dat kan. Daarnaast werken we aan transparantie op het gebied van kosten en (verander)processen Een nauwe samenwerking tussen de verschillende schakels van de keten is een belangrijk aspect. De COO is de spin in het web en zorgt ervoor dat zaken efficiënter geregeld worden.

Als je het traineeship met succes hebt afgerond stroom je uit binnen de COO (CB, R&PB of Functions). Misschien ben jij straks wel in de lead van het beschrijven en analyseren van een proces bij Channels of werk je mee aan de realisatie van de nieuwe strategie van de bank? Misschien heb je management ambities en word je op termijn projectleider van een uitdagend, nieuw project. Eén ding is zeker: je zit dicht tegen het senior management aan en zij zien jou als het talent van de toekomst!

Wie ben jij?
Je houdt ervan om te zoeken naar continue verbetering en synergie in processen en hierin vereenvoudiging aan te brengen. Daarnaast ben je die criticus die keuzes durft te maken om zo de ambitie van de bank beter tot zijn recht te laten komen. Je hebt het vermogen om out of the box te denken, gaat op een creatieve wijze te werk en weet dit feitelijk te onderbouwen.

We bieden je veel kansen, maar stellen ook heldere eisen. Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:

- een afgeronde Master opleiding en maximaal 2 jaar werkervaring
- affiniteit met de financiële dienstverlening en project- of procesmanagement
- analytisch vermogen
- organisatiesensitiviteit
- altijd gericht op resultaat voor de klant en de bank: effectief en efficiënt
- je wilt leren en groeien
- je hebt naast je studie voldoende nevenactiviteiten en/of buitenlandervaring

Wie zijn wij?
De Chief Operating Office (COO) is gebaseerd op 4 thema’s: vakmanschap, regisseren, alternatieve oplossingen en duurzame besluiten. Als vakman lever je wat je belooft en begint het beste voor de klant bij jezelf. Als regisseur zorg je voor belangenoptimalisatie voor de klant en de bank en stel je prioriteiten. Je kent de organisatie en weet kennis te vinden en toegankelijk te maken. Als COO denk je out of the box en bedenk je alternatieve oplossingen vanuit verschillende invalshoeken. Je neemt als COO duurzame besluiten die bijdragen aan de lange termijn ambities van de klant en de bank. Tot slot overtuig je collega’s om samen te werken, om regelmatig de procesdoelen opnieuw af te stemmen en om inzicht te vragen in de rol van het proces.

Werken bij ABN AMRO betekent nog beter worden in wat je doet. We begrijpen klanten, vertalen hun ambities naar gemeenschappelijk succes en verdienen zo vertrouwen. We willen dat onze klanten onze producten begrijpen. Dat betekent dat we soms ‘nee’ verkopen als het risico voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: een overzichtelijk productaanbod bieden en helder communiceren. Bankieren is ons vak, de wereld onze uitdaging.

Wat bieden wij je?
In ons traineeship krijg je de vrijheid om flexibel te werken. Een mooie afwisseling van praktijkervaring en trainingen/coaching. In 12 maanden krijg je veel aspecten van de bank en van de afdeling COO te zien. (Vak)inhoudelijke trainingen en verdieping, uitstekende begeleiding en persoonlijke ontwikkeling – jij staat centraal! Omdat Trainees voor de COO erg belangrijk zijn, kun je uitstekende begeleiding verwachten van je naaste collega’s, veel (oud-)trainees, je opdrachtbegeleiders en jouw mentor uit het hoger management van COO. Zelfstandigheid en verantwoordelijkheid staan hierbij centraal. In de laatste maanden werk je in een startfunctie die naadloos op jouw talenten en ambities aansluit.

Solliciteren of meer weten?
Ben je geïnteresseerd? Reageer dan online op deze vacature.

Startdatum:
23 maart 2015
Deadline CV:
17 januari
Capaciteitentesten:
19 januari - 23 januari
1e ronde Selectiegesprekken:
26 januari - 6 februari
Assessment & laatste selectiegesprekken:
Na 6 februari

Je kan een reactie verwachten op je sollicitatie in de week van 19 januari tot en met 23 januari 2015.

Capaciteitentesten – Als je wordt uitgenodigd om de capaciteitentest van PiCompany te maken dan heb je 3 dagen de tijd om deze af te ronden. Deze capaciteitentest bestaat uit cijferreeksen, figuurreeksen en matrices.

Wil je meer weten over het traineeship en deze startrichting? Neem dan contact op met jouw Recruiter Anjena Chandoesing via 020-6280154 of werkenbij@nl.abnamro.com.

PLEASE DO NOT APPLY FOR THIS POSITION IF YOU ARE NOT FLUENT IN DUTCH, YOUR APPLICATION WILL NOT BE TAKEN INTO PROCEDURE.