Functie­omschrijving

Standplaats: Den Haag
“Een baan met impact? Reken maar! De controles die je uitvoert op onderwerpen zie je continu terug in de maatschappij. Denk bijvoorbeeld aan de controle van de miljarden die worden uitgegeven aan onderwijs. Daarbij gaat het eigenlijk over de duizenden scholen en docenten die onderwijs verzorgen in Nederland.” Jannie de Haan-Groen, auditmanager bij de Auditdienst Rijk.

Een tweejarig opleidingsprogramma, dat door de Auditdienst Rijk is opgezet voor wo’ers en hbo’ers: dat is het Financial Audit Traineeship in Den Haag in een notendop. Wil jij je specialiseren in het vakgebied van accountancy binnen het Rijk? Dan is dit hét traineeship voor jou!

Jij richt je op de controles van uitgaven en ontvangsten binnen de gehele Rijksoverheid. Met een kritische en analytische blik pak je deze uitdaging met beide handen aan. Dit doe je samen met collega’s die gespecialiseerd zijn in operational auditing, IT-auditing en/of data-analyse. Naast je werk volg je een (post)master tot registeraccountant.

Een gevarieerde functie? Nou en of! De controles variëren van gehele ministeries tot agentschappen. Zo richt jij je het ene moment op de jaarrekening van Rijkswaterstaat en het volgende moment op alle inkoop van beademingsapparatuur of mondkapjes bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Daarnaast voeren we ook controles uit op de Europese fondsen.

Samen met een team van ervaren financial auditors, IT-auditors en data-analisten doe je onderzoek naar relevante processen (zoals subsidies, inkopen en betalingen), en de getrouwheid en rechtmatigheid van de jaarrekening. Hierbij onderhoud je actief contacten met je klanten voor het verkrijgen van de noodzakelijke informatie. Jouw bevindingen deel je uiteraard met jouw team om mogelijke vervolgstappen te bespreken.

Traineeship
Het traineeship start in september 2021, maar eerder starten behoort tot de mogelijkheden. Je neemt deel aan het traineeship met twintig andere trainees. Hierbij richt een deel zich op andere disciplines, zoals operational- en IT-auditing. Tijdens het traineeship voer je opdrachten uit bij verschillende opdrachtgevers die betrekking hebben op diverse onderwerpen. Kijk voor meer informatie over het traineeship op www.werkenvoornederland.nl/starters/audit-traineeship.

Kortom: dit traineeship is een mooie start voor jou om het vak accountancy te doorgronden, zowel in de praktijk als op theoretisch vlak!

Wat hebben wij jou te bieden?

 • een combinatie van werken en leren, zodat jij je in twee jaar tijd kan ontwikkelen tot een rijksbreed inzetbare Financial Auditor (startend accountant);
 • een (post-)master Accountancy, die jou voorbereid om in de toekomst;Registeraccountant (RA) te worden. Deze opleiding wordt volledig door ons betaald;
 • een aanvullend opleidingsprogramma gericht op persoonlijke ontwikkeling (kennis en vaardigheden);
 • een intensieve begeleiding en coaching door zeer ervaren collega’s;
 • verschillende uitdagende opdrachten verspreid over de hele Rijksoverheid;
 • een prima startsalaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • een informele en toch zakelijke werkomgeving waarin we respectvol met elkaar om gaan;
 • een ontzettend leuke en gezellige traineegroep waar je veel mee gaat beleven!

Wil je liever eerst eens praten over jouw toekomstige werkzaamheden? Neem dan voor meer informatie contact op met onze traineecoördinator Jannie de Haan via 06 - 52 76 13 03.

Functie-eisen

 • Je hebt uiterlijk op 1 september 2021 je master of bachelor accountancy of bedrijfseconomie afgerond.
 • Je bent gemotiveerd om een studie te combineren met werk.

Herken jij jezelf ook hierin?
Je bent enorm leergierig, wilt bij vraagstukken de onderste steen boven krijgen en hecht er waarde aan om risico’s bloot te leggen. Ook vind je het plezierig en zinvol om relaties op te bouwen. Verder gaat samenwerken je goed af. En bovenal wil je investeren in je toekomst én bijdragen aan het algemeen belang!

Arbeids­voorwaarden
Salaris­niveau: schaal 8, schaal 10
Maand­salaris: Min €2.623 – Max. €4.430 (bruto)
Dienst­verband: Trainee
Contract­duur: 2 jaar
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeids­voorwaarden
Wat hebben wij jou te bieden?

 • Een combinatie van werken en leren, zodat jij je in twee jaar tijd kunt ontwikkelen tot een rijksbreed inzetbare financial auditor (startend accountant).
 • Een (post-)master accountancy, die jou voorbereidt om in de toekomst registeraccountant te worden. Deze opleiding wordt volledig door ons betaald.
 • Een aanvullend opleidingsprogramma, gericht op persoonlijke ontwikkeling (kennis en vaardigheden).
 • Intensieve begeleiding en coaching door zeer ervaren collega’s.
 • Verschillende uitdagende opdrachten, verspreid over de hele Rijksoverheid.
 • Een prima startsalaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een informele en toch zakelijke werkomgeving waarin we respectvol met elkaar omgaan.
 • Een ontzettend leuke en gezellige traineegroep waar je veel mee gaat beleven!

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • We willen dat iedereen zich thuis voelt bij het ministerie van Financiën en zichzelf volledig kan ontwikkelen. Want samen werken aan een financieel gezond Nederland is waar we voor staan. Dit doen we vanuit verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten, omdat we geloven dat dit onze denkkracht vergroot. Iedereen is welkom ongeacht culturele achtergrond, leeftijd, arbeidsvermogen, gender of seksuele voorkeur. Met jouw unieke bijdrage spelen we beter in op de behoeften uit onze samenleving.
 • Graag ontvangen we je brief en cv in een Word- of pdf-bestand.
 • Tijdens de openstelling van de vacature vinden ook gesprekken plaats. Hierdoor kan het zijn dat de vacature eerder wordt gesloten dan de aangegeven openstellingstermijn. We vragen je dus niet tot het laatste moment te wachten met solliciteren.
 • De selectieprocedure bestaat uit een online assessment, twee gesprekken en een arbeidsvoorwaardengesprek.