Stand­plaats: Den Haag
Werkplekken: 2
Contractduur: 2 jaar
Uren per week: 36
Maand­salaris: €2.811 - €4.519
Salaris­niveau: schaal 10
Niveau: Master/doctoraal
Vakgebied: Auditing / accountancy, ICT, Onderzoek / wetenschap, Sociaal / maatschappelijk / welzijn
Reageren voor: 1 augustus
Dienst­verband: Trainee

Functie­omschrijving
“Van auditwerkzaamheden bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat rondom het opzetten van de Omgevingswet, tot het evalueren van een crisissituatie bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat door potvisstrandingen op Texel: met mijn baan krijg ik de kans om impact te maken. Door te onderzoeken wat er al goed gaat en wat er nóg beter kan binnen de Rijksoverheid, draag ik dagelijks bij aan een beter Nederland.” Gerben Korevaar, operational auditor bij de Auditdienst Rijk.

Een tweejarig opleidingsprogramma dat door de Auditdienst Rijk is opgezet voor wo’ers: dat is het traineeship operational audit in Den Haag in een notendop. Wil jij je specialiseren in het vakgebied van operational auditing binnen het Rijk? Dan is dit hét traineeship voor jou!

Diverse onderwerpen, ministeries en collega’s? Check. In jouw functie krijg je de unieke kans om Nederlandse ministeries te onderzoeken en adviseren. Iedere opdracht is maatwerk. De ene keer doe je een traditioneel onderzoek naar de betrouwbaarheid, doeltreffendheid en doelmatigheid van processen en systemen en de andere keer een cultuurgericht onderzoek naar het functioneren van organisaties. Dit alles doe je in samenwerking met specialisten op het gebied van IT, finance en data. En het leuke is: jouw werkzaamheden zijn altijd maatschappelijk relevant. Soms komen de onderzoeken waaraan je meewerkt zelfs in de media voorbij.

Traineeship
Het traineeship start op 1 september 2022, maar eerder starten behoort tot de mogelijkheden. Je neemt deel aan het traineeship met ongeveer vijftien andere trainees. Hierbij richt een deel zich op andere disciplines, zoals financial en IT-auditing. Tijdens het traineeship voer je opdrachten uit bij verschillende opdrachtgevers die betrekking hebben op diverse onderwerpen. Kijk voor meer informatie over het traineeship op www.werkenvoornederland.nl/starters/audit-traineeship.

Kortom: dit traineeship biedt een mooie kans voor een vliegende start in het werkveld door zowel in de praktijk als op theoretisch vlak te leren!

Wil je liever eerst eens praten over jouw toekomstige werkzaamheden? Neem dan voor meer informatie contact op met onze traineecoördinator Hidde van der Beek via 06 - 15 16 24 95.

Functie-eisen

 • Je hebt uiterlijk per 1 september 2022 je bachelor- of masterdiploma behaald in de richting van organisatiekunde, bestuurskunde, bedrijfskunde of finance.
 • Je hebt de motivatie om je werk en studie te combineren.

Jouw competenties?

 • analyseren
 • klantgerichtheid
 • omgevingsbewustzijn
 • plannen en organiseren

Herken jij jezelf ook hierin?

 • Je bent enorm leergierig, wilt bij vraagstukken de onderste steen boven krijgen en hecht er waarde aan om risico’s bloot te leggen. Ook vind je het plezierig en zinvol om relaties op te bouwen. Verder gaat samenwerken je goed af. En bovenal wil je investeren in je toekomst én bijdragen aan het algemeen belang!

Wat hebben we jou te bieden?

 • Een combinatie van werken en leren, zodat jij je in twee jaar tijd kunt ontwikkelen tot en rijksbreed inzetbare operational auditor.
 • Een post-master op het gebied van operational auditing aan de Universiteit van Amsterdam of de Erasmus Universiteit Rotterdam om Register Operational Auditor te worden (RO). Deze opleiding wordt volledig door ons betaald.
 • Een aanvullend opleidingsprogramma gericht op persoonlijke ontwikkeling (kennis en vaardigheden).
 • Intensieve begeleiding en coaching door zeer ervaren collega’s.
 • Verschillende uitdagende opdrachten verspreid over de hele Rijksoverheid.
 • Een informele en toch zakelijke werkomgeving waarin we respectvol met elkaar omgaan.
 • Een ontzettend leuke en gezellige traineegroep waar je veel mee gaat beleven!

Arbeids­voorwaarden
Salaris­niveau: schaal 10
Maand­salaris: Min €2.811 – Max. €4.519 (bruto)
Dienst­verband: Trainee
Contract­duur: 2 jaar
Minimaal aantal uren per week: 36
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeids­voorwaarden
Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Wat hebben we jou te bieden?

 • Een combinatie van werken en leren, zodat jij je in twee jaar tijd kunt ontwikkelen tot en rijksbreed inzetbare operational auditor.
 • Een post-master op het gebied van operational auditing aan de Universiteit van Amsterdam of de Erasmus Universiteit Rotterdam. Deze opleiding wordt volledig door ons betaald.
 • Een aanvullend opleidingsprogramma gericht op persoonlijke ontwikkeling (kennis en vaardigheden).
 • Intensieve begeleiding en coaching door zeer ervaren collega’s.
 • Verschillende uitdagende opdrachten verspreid over de hele Rijksoverheid.
 • Een prima startsalaris van minimaal € 2.675,– en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een informele en toch zakelijke werkomgeving waarin we respectvol met elkaar omgaan.
 • Een ontzettend leuke en gezellige traineegroep waar je veel mee gaat beleven!

Bijzonderheden

 • We willen dat iedereen zich thuis voelt bij het ministerie van Financiën en zichzelf volledig kan ontwikkelen. Want samen werken aan een financieel gezond Nederland is waar we voor staan. Dit doen we vanuit verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten, omdat we geloven dat dit onze denkkracht vergroot. Iedereen is welkom ongeacht culturele achtergrond, leeftijd, arbeidsvermogen, gender of seksuele voorkeur. Met jouw unieke bijdrage spelen we beter in op de behoeften uit onze samenleving.
 • Draag jij graag bij aan een financieel gezond Nederland? Je bent van harte welkom. Solliciteren kan door je cv en motivatie in te sturen. Maar we staan ook open voor andere vormen, zoals een video- (met bijgevoegd je cv) of presentatie-sollicitatie (in PowerPoint). In het laatste geval plak je de link van je sollicitatie in een pdf- of Word-bestand. Zo kunnen we je sollicitatie goed verwerken.
 • Tijdens de openstelling van de vacature vinden ook gesprekken plaats. Hierdoor kan het zijn dat we de vacature eerder sluiten dan de aangegeven openstellingstermijn. Wacht dus niet tot het laatste moment met solliciteren!
 • De selectieprocedure bestaat uit een online assessment, twee gesprekken en een arbeidsvoorwaardengesprek.

Meer over jouw toekomstige afdeling

Wie is de Auditdienst Rijk?
De Auditdienst Rijk (ADR) is de onafhankelijke interne auditdienst van de Rijksoverheid. In opdracht van alle ministeries helpen we de overheid nog beter te functioneren. Dit doen we niet alleen door het uitvoeren van onderzoeken en het geven van een onafhankelijk oordeel of het presenteren van bevindingen. Maar ook door het delen van best practices en door departementen met elkaar in verbinding te brengen.

De ADR bestaat uit ruim zeshonderd medewerkers met diverse achtergronden, zoals accountancy, bestuurskunde, psychologie en kunstmatige intelligentie. Ongeveer 60% van de auditors is werkzaam in de financial audit. Het overige deel werkt als IT- of operational auditor.

Voor meer over het audit-traineeship kun je terecht op: https://www.werkenvoornederland.nl/starters/audit-traineeship.

Voor meer over de Auditdienst Rijk kun je terecht op: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/rijksoverheid/auditbeleid/auditdiensten.

Ministerie van Financiën
Samenwerken aan een financieel gezond Nederland

Het werk van het ministerie van Financiën gaat over meer dan cijfers en geld alleen. Het gaat over mensen zoals jij en ik. Mensen met verwachtingen, zorgen, vragen, dromen en plannen. We rekenen bijvoorbeeld allemaal op financiering voor goede zorg en goed onderwijs. Op duidelijkheid over belastingtarieven en op betrouwbare banken en verzekeraars, in Nederland en daarbuiten. En we rekenen allemaal op duidelijkheid over exportregels en wat we wel en niet mee mogen nemen vanuit de vakantiebestemming.

Het ministerie van Financiën luistert naar wat er speelt in de samenleving van vandaag en heeft aandacht voor hoe Nederlanders hun toekomst zien. Met die kennis en inzichten leggen we samen met andere ministeries en binnen ons internationale netwerk de juiste verbindingen en brengen we Nederland verder. We zorgen ervoor dat Nederland en onze economie klaar zijn voor de steeds sneller veranderende wereld van morgen. Op alle fronten. Dat gaat niet vanzelf. En natuurlijk is daar ook geld voor nodig. Dat geld brengen burgers en bedrijven via belastingen bijeen, en verdeelt de overheid over zaken die we als samenleving belangrijk vinden. Daarvoor moeten er keuzes worden gemaakt en worden ingegrepen als dat nodig is. Om ons land financieel gezond te houden, moet onze economie namelijk in balans blijven en tegelijk ook ruimte krijgen om te groeien.

Samen zorgen we ervoor dat er in Nederland kansen zijn voor welvaart en groei voor iedereen, vandaag, morgen en daarna. Samen werken we aan een financieel gezond Nederland.

Onze kernwaarden integer, deskundig, duidelijk, durf en samenwerken zijn leidend voor ons gedrag en geven ons een gezamenlijke taal, waarmee we onderling bespreekbaar maken wat we doen en hoe we dat doen.

Contactpersonen

Voor meer informatie over deze vacature:

 • Hidde van der Beek, traineecoordinator
 • 06 - 15 16 24 95

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure:

 • Robert van Hemert, adviseur werving & selectie
 • 06 - 50 07 84 80