Bouw mee aan de toekomst van Lidl én die van jezelf

Een internationaal opererende retail organisatie als Lidl is een uitstekende omgeving voor gedreven starters, die de lat steeds nét even iets hoger voor zichzelf leggen. Als ambitieuze high potential heb jij een duidelijk doel voor ogen. Via een snelle groeicurve wil jij het beste uit jezelf halen en toe werken naar een positie waarbij jij het verschil gaat maken. Want als jij iets doet, dan doe je het goed. Net als wij.

Via het Professional traineeship word jij als professional ‘grootgebracht’ om het verschil te maken en mee te bouwen aan de verdere toekomst van Lidl.

Op 1 oktober 2018 start het 18 maanden durende traineeship voor afgestudeerde studenten in verschillende vakgebieden.

Controlling
Op de afdeling controlling op ons hoofdkantoor in Huizen zorgt een team van 15 mensen ervoor dat Lidl financieel op koers blijft. Zij brengen hierover advies uit richting de verschillende afdelingen zoals inkoop, vastgoed, HR, supply chain en verkoop.

Als controlling trainee kan je bij zowel business controlling als financial controlling aan de slag met verschillende projecten en draai je mee met de dagelijkse werkzaamheden.Wat gebeurt er met de omzet wanneer we een nieuwe lijn producten toevoegen in onze winkels? Verandert de omzet wanneer we de producten op een andere manier plaatsen in onze winkels? Dit zijn voorbeelden van projecten waarmee jij als trainee aan de slag kunt gaan. Maar ook het meten van de haalbaarheid van verschillende vastgoedprojecten. Wat gaat het ons kosten en wat levert het uiteindelijk op? Je schakelt hierbij veel met de verschillende afdelingen en hebt contact met onze internationale collega’s.Daarnaast zorg je er ook voor dat we maandelijks weten hoe we er financieel voor staan.

Als controlling trainee kun je een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van onze afdeling en word je klaargestoomd voor een brede carrière binnen onze dynamische groeiende organisatie.

De baan

 • In de basisfase krijg je een helder beeld van de scope van Lidl Nederland en krijg je inzicht in de synergie tussen het hoofdkantoor, de distributiecentra/regiokantoren en de filialen. Net als iedere medewerker die bij Lidl begint, start je met de basisopleiding in een filiaal en maak je kennis met de verschillende functies op ons distributiecentrum en regiokantoor. Hierdoor krijg je een goed en breed beeld van wat er dagelijks speelt op de werkvloer.
 • In de oriëntatiefase ga je aan de slag binnen jouw gekozen vakgebied en doe je ervaring op binnen de controlling afdeling.
 • In de laatste verdiepingsfase wordt je ingewerkt in de functie die je gaat bekleden na je traineeship die aansluit bij jouw capaciteiten en ambitie.
 • Gedurende het traineeship doorloop je een uitgebreid trainingsprogramma gericht op je eigen persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit.
 • Om de steile leercurve vast te houden die wij van jou als trainee verwachten, word je intensief begeleid in je ontwikkeling door een professionele coach.
 • Intervisiebijeenkomsten met andere trainees vinden regelmatig plaats om ervaringen uit te wisselen en een leer community te creëren.

Jouw profiel

 • Afgeronde Masteropleiding met relevante studierichting.
 • 0-2 jaar werkervaring. Leidinggevende ervaring of een rol waarin jij het voortouw hebt genomen, zien wij graag terug in jouw profiel. Retailervaring is een pre.
 • Je bent pragmatisch en je staat met beide benen op de grond. Je bent zelfbewust en bent in staat te reflecteren op jouw eigen gedrag.
 • Met jouw winnaarsmentaliteit ga je voor het beste resultaat.
 • Jouw enthousiasme en positieve insteek zorgen ervoor dat je ideeën goed kunt overbrengen en dat je anderen gemakkelijk meekrijgt. Je neemt graag het voortouw en bent een natuurlijke leider.
 • Tijdens jouw studie heb je niet stilgezeten. Naast een verklaarbaar studietempo zien wij ook graag minstens één praktische ervaring binnen het gekozen vakgebied terug in jouw cv, zoals relevante bijbanen, stages, eigen onderneming of vrijwilligerswerk.

Wij bieden

 • Een unieke kans om te bouwen aan jouw ontwikkeling binnen de snelstgroeiende retailer van Nederland.
 • Een combinatie van ‘learning on the job’, en een uitgebreid ontwikkel- en opleidingsprogramma.
 • Goede arbeidsvoorwaarden met een markconform salaris.

Solliciteren
Heb jij de drive om het maximale uit jezelf halen binnen een snelgroeiende multinational? Start dan je carrière bij Lidl als controlling trainee. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Eliane Brouwer, onze campus recruiter (06-12969937). Solliciteren kan tot 22 juni. Een assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Steven Verhoeven - Campus Recruiter - recruiter bij Lidl
Steven Verhoeven - Campus Recruiter
Stel je vraag via: