Bouw mee aan de toekomst van Lidl én die van jezelf
Een internationaal opererende retail-organisatie als Lidl is een uitstekende omgeving voor gedreven starters, die de lat steeds nét even iets hoger voor zichzelf leggen. Als ambitieuze high potential heb jij een duidelijk doel voor ogen. Via een snelle groeicurve wil jij het beste uit jezelf halen en toe werken naar een positie waarbij jij het verschil gaat maken. Want als jij iets doet, dan doe je het goed. Net als wij

Via het Professional Traineeship word jij als professional ‘grootgebracht’ om het verschil te maken en mee te bouwen aan de verdere toekomst van Lidl. Op 1 april 2018 start het 18 maanden durende Recht & Compliance Traineeship voor afgestudeerde studenten.

Recht & Compliance
Onze afdeling Recht & Compliance is betrokken bij vele aspecten van onze (juridische) bedrijfsvoering. De (bedrijfs)juristen houden zich in de dagelijkse werkzaamheden bezig met vele gebieden relevant voor onze organisatie zoals contractmanagement, intellectuele eigendomskwesties, bestuursrecht en aansprakelijkheidsrecht.

Als trainee zal jij rouleren binnen verschillende projecten die actueel zijn voor onze organisatie. Denk hierbij aan de bestuursrechtelijke taken verwant aan de opening van nieuwe filialen, de implementatie van de nieuwe AVG-wet in onze organisatie en het beheren van verzekeringszaken verwant aan onze filialen en distributiecentra.

Als Recht & Compliance krijg je door praktijkervaring en het uitvoeren van verschillende projecten een breed georiënteerd beeld van Recht bij Lidl. Het traineeship stoomt je klaar voor een carrière als bedrijfsjurist binnen onze dynamische en groeiende organisatie.

Het Traineeship

 • In de basisfase krijg je een helder beeld van de scope van Lidl Nederland en krijg je inzicht in de synergie tussen het hoofdkantoor, de distributiecentra/regiokantoren en de filialen. Net als iedere medewerker die bij Lidl begint, start je met de basisopleiding in een filiaal en maak je kennis met de verschillende functies op ons distributiecentrum en regiokantoor. Hierdoor krijg je een goed en breed beeld van wat er dagelijks speelt op de werkvloer.
 • In de oriëntatiefase ga je aan de slag binnen onze Recht & Compliance afdeling. Door praktijkervaring en het uitvoeren van verschillende projecten krijg je een goed beeld van deze afdelingen.
 • In de laatste verdiepingsfase voer je samen met je medetrainees een project uit binnen een andere discipline en wordt je ingewerkt in de functie die je gaat bekleden na je Traineeship die aansluit bij jouw capaciteiten en ambitie.
 • Gedurende het Traineeship doorloop je een uitgebreid trainingsprogramma gericht op je eigen persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit.
 • Om de steile leercurve vast te houden die wij van jou als trainee verwachten word je intensief begeleid in je ontwikkeling door een professionele coach.
 • Intervisiebijeenkomsten met andere trainees vinden regelmatig plaats om ervaringen uit te wisselen en een band te creëren om van elkaar te leren.

Jouw profiel

 • Afgeronde HBO opleiding of WO Master richting Rechten, open voor alle specialisaties.
 • 0-2 jaar werkervaring. Leidinggevende ervaring of een rol waarin jij het voortouw hebt genomen zien wij graag terug in jouw profiel. Affiniteit met retail is een must.
 • Je bent proactief en kunt meedenken met verschillende afdelingen van onze organisatie.
 • Met jouw scherpte en kritische blik behartig je de belangen van onze organisatie en stel je prioriteiten in jouw werkzaamheden.
 • Jouw enthousiasme en positieve insteek zorgen ervoor dat je ideeën goed kunt overbrengen en dat je anderen gemakkelijk mee krijgt. Je bent flexibel en praktisch in de omgang.
 • Kennis van Engels en Duits is een plus.
 • Tijdens jouw studie heb je niet stilgezeten. Naast een verklaarbaar studietempo zien wij ook graag minstens één praktische ervaring binnen rechten terug op jouw cv, zoals een stage of werkstudentschap, bestuur/ commissie of ervaring als bijlesdocent/ student-assistent.

Wij bieden

 • Een unieke kans om te bouwen aan jouw ontwikkeling binnen de snelst groeiende retailer van Nederland.
 • Een combinatie van ‘learning on the job’, en een uitgebreid ontwikkel- en opleidingsprogramma.
 • Goede arbeidsvoorwaarden met een marktconform salaris.

Solliciteren
Heb jij de drive om het maximale uit jezelf halen binnen een snelgroeiende multinational? Start dan je carrière bij Lidl als Recht & Compliance Trainee. We zien jouw sollicitatie graag uiterlijk 16 december 2018 tegemoet! Halverwege/ eind december zullen de eerste kandidaten voor een kennismakingsgesprek worden uitgenodigd. De exacte sollicitatieprocedure voor onze traineeships is te vinden op: http://www.werkenbijlidl.nl/nl/1628.htm

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Steven Verhoeven, onze Campus Recruiter (035-5286046).

Steven Verhoeven - Campus Recruiter - recruiter bij Lidl
Steven Verhoeven - Campus Recruiter
Stel je vraag via: