Heb jij er wel eens bij stil gestaan dat je ook zónder IT-opleiding in de IT-sector aan de slag kunt gaan? Dat klinkt gek hè? Maar wat als we je vertellen dat je als starter op de arbeidsmarkt, ongeacht je studieachtergrond, in ons IT-traineeship kunt starten? Dat wij geloven dat jouw andere studieachtergrond je juist geschikt maakt voor IT. Én dat ons traineeship ‘de Calco MasterClass’ is uitgeroepen tot ‘Traineeship of the Year’. Hoe klinkt dat?

Bij Calco geloven wij in de potentie en ambities van onze mensen, want als persoon maak jij het verschil. Wij helpen je aan alle IT-kennis en skills die je nodig hebt. Het feit dat je een andere studieachtergrond hebt, maakt je juist heel waardevol. Je hebt een frisse kijk op IT en neemt tal van kwaliteiten mee die een afgestudeerde IT’er misschien niet heeft. En alle kennis en skills die je hebt opgedaan tijdens je studie dan? Die kan je ook toepassen binnen de IT-wereld. Niet gek dus, dat ruim 95% van al onze trainees géén studieachtergrond heeft in de IT.

Waarom de switch maken naar de IT-sector?
De IT-wereld is de afgelopen jaren enorm veranderd: het is niet langer een stoffig, saai vakgebied waarin je 24/7 aan je computer gekluisterd zit. Het is een enorm dynamische, sociale en communicatieve wereld die zich uitstrekt van de businesskant tot aan de echte technische functies. Hoe cliché het ook klinkt: IT is de toekomst. Er gaat bijna geen dag voorbij waarop je zelf niet in aanraking komt met IT. Hoe gaaf zou het zijn als jij, net als een aantal van onze trainees, zelf een rol speelt bij de ontwikkeling van bijvoorbeeld een online bankieren app of dat je mee mag denken welke technische innovaties de luchtvaart op zijn kop gaan zetten? Eén ding is zeker als je de switch maakt naar IT: je groeimogelijkheden zijn eindeloos. Durf jij het aan?

Starters zonder IT-achtergrond, opleiden tot IT-professionals
We doen het inmiddels al wel even: starters zonder IT-achtergrond, opleiden tot IT-professionals. De Calco MasterClass, uitgeroepen tot ‘Traineeship of the Year’, bestaat al sinds 2006 en is sindsdien zo groot geworden, dat we alleen dit jaar al meer dan 250 nieuwe trainees zoeken. Het is een tweejarig IT-traineeship waarin je in 2 maanden wordt opgeleid tot IT-professional en vervolgens voor een periode van 22 maanden aan de slag gaat bij één van onze opdrachtgevers. Denk aan gave bedrijven als ABN Amro, Heineken, Schiphol en PostNL. Gedurende het gehele traject word je gecoacht door een fieldmanager, is er een sterke focus op jouw persoonlijke ontwikkeling én heb je een onbeperkt opleidingsaanbod.

Startdatum:
In principe is de startdatum flexibel en is het altijd mogelijk om in overleg een passende startdatum te vinden!

Britt Rietkerk, Recruiter - recruiter bij Calco
Britt Rietkerk, Recruiter
Stel je vraag via: