Ook jij kan als trainee bij de Europese Commissie voor ruim 500 miljoen Europeanen werken!

Met vrijwel elke studierichting kan je als trainee bij de Europese Commissie aan de slag. Het zogenaamde Blue Book traineeprogramma staat open voor kandidaten met minimaal een bachelor, duurt vijf maanden en wordt betaald. Het maakt niet uit of je wel al enige of nog helemaal geen werkervaring hebt. Je zet met een traineeship een belangrijke (eerste) stap in je (Europese, internationale) carrière. Niet alleen als je internationale betrekkingen, Europese studies of een vergelijkbare studie hebt gedaan, ben je welkom als trainee. De Europese Commissie is ook op zoek naar specialisten op diverse vakgebieden.

Hou er rekening mee dat jouw sollicitatie op de dag van de vermelde deadline je uiterlijk om 12:00 midden op de dag en Brussel-tijd binnen moet zijn!

 Een traineeship bij de EU is een mooie start van je carrière
Als trainee maak je kennis met het werk van de Europese instellingen en doe je (internationale) werkervaring op. Meestal in Brussel, maar ook Luxemburg, Straatsburg, Den Haag of een andere locatie in Europa kan je standplaats zijn. Je buigt je over uiteenlopende onderwerpen van bijvoorbeeld klimaatverandering tot cyberveiligheid, migratie en buitenlands beleid, vaak ook erg actueel. Een EU-traineeship op je cv opent dikwijls deuren bij andere (Europese of internationale) instellingen.

Wil jij in maart 2020 starten als trainee bij de Europese Commissie? Zorg dan dat je voor 30 augustus solliciteert op een traineeplek. Meld je daarna ook direct aan voor de begeleiding van WerkenbijdeEU om jouw kansen op een traineeship vergroten.

Je kan solliciteren op een traineeship bij de Europese Commissie als je:

  • in het bezit bent van een minimaal een bachelor diploma (hbo en wo);
  • minimaal twee officiële EU-talen goed beheerst, waarvan één het Engels, Frans of Duits;
  • niet langer dan zes weken voor een EU-instelling of EU-orgaan gewerkt hebt.

De Europese Commissie betaalt je tijdens je traineeship je ongeveer € 1.200 netto per maand.

Jasper de Boer, voorlichter WerkenbijdeEU - recruiter bij WerkenbijdeEU
Jasper de Boer, voorlichter WerkenbijdeEU
Stel je vraag via: