Van veel evenementen is het momenteel onduidelijk in welke vorm ze worden aangeboden. We doen er alles aan om je de juiste informatie te geven, maar check voor de zekerheid ook altijd even de site van de betreffende werkgever met informatie over evenementen en sollicitatieprocedures

Een internationaal opererende retail-organisatie als Lidl is een uitstekende omgeving voor gedreven starters, die de lat steeds nét even iets hoger voor zichzelf leggen. Als ambitieuze high potential heb jij een duidelijk doel voor ogen. Via een snelle groeicurve wil jij het beste uit jezelf halen en toe werken naar een positie waarbij jij het verschil gaat maken. Want als jij iets doet, dan doe je het goed. Net als wij.

Via het Professional Traineeship word jij als professional ‘grootgebracht’ om het verschil te maken en mee te bouwen aan de verdere toekomst van Lidl. Binnen het Finance & Controlling Traineeship ga je aan de slag binnen verschillende afdelingen van Lidl en krijg jij daarmee een unieke kans om Lidl organisatie breed te leren kennen.

 • Finance: Lidl groeit, optimaliseert en ziet nog veel meer kansen om haar werkterrein en marktaandeel uit te breiden. De afdeling Finance is ook continue in ontwikkeling en draait mee met verschillende projecten op het gebied van digitalisering en verdere stroomlijning van onze processen. Je bouwt mee aan deze verdere professionalisering van de afdeling en maakt de organisatie klaar voor de toekomst met behulp van onder andere business intelligence. Op de afdeling Finance schakel je veel met interne afdelingen zoals Verkoop, Logistiek of E-Commerce, en ook met onze internationale collega’s in Duitsland.
 • Controlling: op de afdeling Controlling zorgen we ervoor dat Lidl financieel op koers blijft en processen geautomatiseerd worden. Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van big data en artificial intelligence. De afdeling is voortdurend bezig met de actualiteit binnen Lidl, zoals het analyseren van de omzet bij het toevoegen van een nieuwe lijn producten in onze winkels. Daarnaast wordt bijvoorbeeld de haalbaarheid van verschillende vastgoedprojecten onder de loep genomen. Als controller breng je hierover advies uit richting de verschillende afdelingen zoals Inkoop, Vastgoed, HR, Supply Chain en Verkoop. Hierbij heb je ook veel contact met het internationale hoofdkantoor in Duitsland.

Het Traineeship

 • In de basisfase krijg je een helder beeld van Lidl Nederland en krijg je inzicht in de synergie tussen het hoofdkantoor, de distributiecentra/regiokantoren en de filialen. Net als iedere medewerker die bij Lidl begint, start je met de basisopleiding in een filiaal en maak je kennis met de verschillende functies op ons distributiecentrum en regiokantoor. Hierdoor krijg je een goed en breed beeld van wat er dagelijks speelt op de werkvloer.
 • In de oriëntatiefase ga je aan de slag binnen jouw gekozen vakgebied en doe je ervaring op binnen de verschillende afdelingen. Per afdeling ga je aan de slag met een aantal projecten waar je als trainee verantwoordelijk voor bent.
 • In de laatste verdiepingsfase wordt je ingewerkt in de functie die je gaat bekleden na je traineeship die aansluit bij jouw capaciteiten en ambitie.
 • Gedurende het traineeship doorloop je een uitgebreid trainingsprogramma gericht op je eigen persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit.
 • Om de steile leercurve vast te houden die wij van jou als trainee verwachten word je intensief begeleid in je ontwikkeling door een professionele coach.
 • Intervisiebijeenkomsten met andere trainees vinden regelmatig plaats om ervaringen uit te wisselen en een band te creëren voor leren.

Jouw profiel

 • Afgeronde HBO of universitaire Masteropleiding, richting Bedrijfseconomie, Finance, Accountancy of vergelijkbaar.
 • 0-2 jaar werkervaring. Leidinggevende ervaring of een rol waarin jij het voortouw hebt genomen zien wij graag terug in jouw profiel. Retail ervaring is een pre.
 • Je bent pragmatisch en je staat met beide benen op de grond. Je bent zelfbewust en bent in staat om te reflecteren op jouw eigen gedrag.
 • Met jouw winnaarsmentaliteit ga je voor het beste resultaat.
 • Jouw enthousiasme en positieve insteek zorgen ervoor dat je ideeën goed kunt overbrengen en dat je anderen gemakkelijk mee krijgt. Je neemt graag het voortouw en bent een natuurlijke leider.
 • Tijdens jouw studie heb je niet stilgezeten. Naast een verklaarbaar studietempo zien wij ook graag minstens één praktische ervaring binnen het gekozen vakgebied terug in jouw cv, zoals relevante bijbanen, stages, eigen onderneming of vrijwilligerswerk.

Wij bieden

 • Een unieke kans om te bouwen aan jouw ontwikkeling binnen de snelstgroeiende retailer van Nederland.
 • Een combinatie van ‘learning on the job’, en een uitgebreid ontwikkel- en opleidingsprogramma.
 • Goede arbeidsvoorwaarden met een marktconform salaris.

Solliciteren
Heb jij de drive om het maximale uit jezelf halen binnen een snelgroeiende multinational? Start dan je carrière bij Lidl als Finance & Controlling Trainee. Meld je uiterlijk 16 december aan. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Steven Verhoeven, onze Campus Recruiter (035-5286046).