Internetbankieren of een betaalverzoek sturen via Whatsapp, het online volgen van het pakketje dat je besteld hebt, of de huidige winkelvoorraad checken. Zonder dat je het weet, heb je al op verschillende manieren kennis gemaakt met Capgemini. Wil jij de brug slaan tussen klant en techniek? Dan leiden wij jou verder op tot IT-professional. En laten jou meewerken aan technologische innovaties bij grote vervoersbedrijven, retailers en serviceorganisaties, banken en overheidsinstellingen.

Jouw uitdaging als IT-consultant
We geven je de kans op een unieke kijk in de IT-keuken van onze klanten. Afhankelijk van jouw voorkeur en talent start je aan een traineeship waarin je wordt opgeleid tot software developer, test consultant, Java developer, .NET developer, SAP consultant of Oracle consultant. Je gaat in verschillende Agile teams actief meewerken aan vernieuwende applicaties en zit altijd met de klant om tafel om de beste IT-oplossing te zoeken. Hierbij zet je ook stevig je tanden in de techniek, want de praktijk blijft de beste leerschool. Dat doet je uiteraard niet alleen, want je wordt ondersteund door een team van ervaren IT-specialisten van wie jij veel kunt leren.

Wat je zoal kunt doen:

 • Je ontwikkelt, schrijft, implementeert, verbetert en onderhoudt softwareoplossingen die aansluiten op de klantvraag.
 • Je test of de eindgebruiker goed overweg kan met de applicatie en adviseert over de riscio’s bij implementatie.
 • Je stelt testplannen op, omschrijft alle testspecificaties en kijkt naar de gestelde eisen voor een nieuwe applicatie.
 • Je ondersteunt bij de ontwikkeling, implementatie en livegang van nieuwe SAP en Oracle systemen.
 • Je helpt de klant bij de ontwikkeling van Microsoft technologieën zoals Sharepoint, BizTalk, SQL, of CRM.

Wat jij ons brengt
Je hart maakt een sprongetje bij alles wat met IT te maken heeft. Als young professional breng je een flinke dosis gezonde ambitie, werklust en daadkracht mee. Je bent analytisch sterk, nieuwsgierig en duikt graag de organisatie in om écht te begrijpen wat er speelt en wat er nodig is. Daarnaast ben je bereid om binnen Nederland te reizen voor je werk. Wat je nog meer meebrengt?

 • Je hebt een hbo- of wo-opleiding afgerond in de richting van Technische Bedrijfskunde, (Technische) Informatica, Business & IT, Computer Science, of een bèta studie.
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Het traineeship
Natuurlijk gooien wij jou niet meteen in het diepe. Je volgt diverse Masterclasses om zowel je soft- als hard skills uit te breiden met erkende certificaten in bijvoorbeeld Prince2, Agile en Java. Daarnaast trainen we je in handige consultancy vaardigheden zoals storytelling en overtuigend presenteren. Ons traineeship is slechts een start van jouw carrière. Ook hierna heb je keuze uit honderden opleidingen en trainingen via het All You Can Train-programma van onze Capgemini Academy. Zo kun je jezelf verder blijven ontwikkelen tot IT-professional binnen jouw vakgebied!

Wat wij jou bieden?
Veel young professionals kiezen voor Capgemini vanwege onze bedrijfscultuur. Bij ons heb je alle mogelijkheden van een groot bedrijf, maar de bescheidenheid en sfeer die je bij een klein bedrijf verwacht. We werken op basis van vertrouwen en bieden je de vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Naast het harde werken, vinden wij een fijne werksfeer en collegialiteit onderling ook belangrijk. Zo organiseren onze personeelsvereniging Escape en onze young professional community ieder jaar verschillende gave activiteiten, zoals game nights, filmavonden, hackathons, borrels, een jaarlijkse zeilcompetitie en niet te vergeten een wintersportvakantie. Genoeg te doen dus! Wat wij jou nog meer bieden?

 • Direct een vast contract met een mooi startsalaris.
 • Uitgebreid opleidingsaanbod en certificaten via het All You Can Train-programma.
 • 26 vakantiedagen en vakantiegeld.
 • Een premievrij pensioen, waarbij je zelf ook de mogelijkheid hebt om in te leggen.
 • Een laptop, simkaart en connectiviteitsvergoeding. Zo kun je vanaf iedere plek werken.
 • En een vergoeding voor je reiskosten. Deze mobiliteitsvergoeding kun je inzetten voor een leaseauto, NS businesscard of bruto laten uitkeren.

Ben jij onze nieuwe IT-consultant?
Krijg jij energie van continue uitdaging en ben je op zoek naar een steile leercurve? Wil je een duik nemen in de wereld van IT? Dan zien wij jouw sollicitatie graag tegemoet!

Koen van den Dungen - Corporate Recruiter - recruiter bij Capgemini
Koen van den Dungen - Corporate Recruiter
Stel je vraag via: