Als IT trainee werk jij aan IT-oplossingen voor de energietransitie
Werk jij mee aan het opleveren van een nieuw model dat elektrisch vervoer en de impact hiervan voorspelt? Of onderzoek jij de mogelijkheden van Augmented Reality? Als IT trainee bij Alliander zou dit zomaar jouw opdracht kunnen zijn. Maar je kunt ook juist meer leidinggevende rollen vervullen als consultant, scrum master of product owner.

Waarom kiezen voor het IT traineeship

  • Vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling
  • Zelf je opdrachten bepalen
  • Een hechte groep van mede-trainees
  • Direct een vast contract met een mooi salaris

IT traineeship
Het IT traineeship is de perfecte opvolging voor na je IT studie. Een traineeship bij ons betekent: focus op jouw interesses. Tijdens het traineeship dat tussen de 1,5 en 2 jaar duurt, kies je de zelf jouw opdrachten uit. Opdrachten die jij het interessant vindt om te doen en die aansluiten bij jouw ambities. Tijdens je traineeship kan je de verschillende afdelingen en functies van Alliander gaan ontdekken.

De opdrachten die je doet zijn heel verschillend. Denk aan het ontwerpen en implementeren van een nieuw model dat elektrisch vervoer en de impact hiervan voorspelt. Of het onderzoeken van de mogelijkheden van Augmented Reality voor Alliander. Ook kun je een dashboard bouwen om lopende transportbeperkingen in te zien en zo de gebiedscoördinatoren inzicht te geven in hun gebied. Maar je kunt ook juist meer leidinggevende rollen vervullen als consultant, scrum master of product owner.

Samen groeien
Samen met 15 mede-trainees doorloop je het programma. Tijdens het IT traineeship volgt jouw groep een persoonlijk ontwikkelprogramma bij De Baak, waar jullie eens in de 6 weken een dag mee bezig zijn. Daarnaast vorm je met enkele mede-trainees een peergroup waarmee je regelmatig samenkomt om jullie opdrachten te bespreken en elkaar feedback te geven. Zo bouw je naast technische kennis ook meteen je een netwerk op!

Vast contract met volop groei
Als IT trainee krijg je gelijk een vast contract en een startsalaris van €3.101 bruto per maand. Daarnaast heb jij een heel netwerk van mensen om je heen die jou helpen ontwikkelen: je opdrachtgever, mentor, de Young Talent Manager, je buddy en je peergroup. In je traineeship ontvang jij dus op veel verschillende manieren begeleiding.

Alliander maakt het net beter
Wij werken graag met de beste collega’s. Daarom werven wij de beste starters voor ons traineeship. Wat je minimaal nodig hebt om in aanmerking te komen is:

  • Op de start van het traineeship een afgeronde wo studie.
  • Van 0 tot 2 jaar fulltime werkervaring.
  • Vloeiende beheersing van het Nederlands, mondeling en schriftelijk.
Hella van den Boogaard - recruiter bij Alliander
Hella van den Boogaard
Stel je vraag via: