Hoe ga jij straks je oude dag inrichten? Vakantiehuisje in Spanje? Een wereldreis met je partner? Of liever in Nederland genieten van wat je gespaard hebt? In ons traineeship Pensioen & Leven help jij mensen met dit soort vragen, of zorg je er simpelweg voor dat zij later hun wensen kunnen realiseren. Ben jij iemand die zich de ingewikkelde en dynamische pensioenwereld eigen wil maken en zich wil ontwikkelen in de competenties die belangrijk zijn voor deze sector? Met Talent&Pro aan je zijde lukt dat!

Over het traineeship Pensioen & Leven
Het traineeship bestaat uit een aantal vaste onderdelen:

 • Het Talent&Pro onboarding programma
 • Werkervaring opdoen, oriënteren én specialiseren bij pensioenuitvoerders en verzekeraars
 • Doorlopend vaardigheidstrainingen en vakinhoudelijke opleidingen zoals Wft’s

In ons ontwikkeltraject ga jij als young professional aan de slag in de wereld van Pensioen & Leven. Je gaat werken bij pensioenfondsen als MN en PGMM. Of bij pensioenverzekeraars als a.s.r. en Nationale-Nederlanden. Bij een eerste opdracht kun je terechtkomen op de front-, mid- of backoffice waarbij je klanten zowel telefonisch als schriftelijk van dienst bent. Je verdiept je in de pensioensector en verschillende producten. De pensioensector is enorm in beweging, waardoor er veel veranderingen plaatsvinden en nieuwe technologieën worden toegepast. Met jouw proactieve houding en flexibiliteit weet je hier goed op in te spelen, grijp je kansen aan en heb je oog voor de toekomst. Op basis van jouw ontwikkeling en interesses kun je doorstromen naar een operationele afdeling waar het klantcontact omlaag gaat en de complexiteit in werkzaamheden toeneemt. Je houdt je onder andere bezig met mutaties en doet meer kennis op van systemen en processen.

Als trainee Pensioen & Leven behaal je ook diverse Wft-diploma’s en ga je aan de slag met vaardigheidstrainingen, Agile/Scrum en LEAN. Hiermee bouw je een compleet pakket aan werkervaring en kennis op! Vervolgens groei je door naar meer professionele rollen zoals relatiebeheerder, pensioenadviseur, coördinator, projectleider of teamleider. Een andere mogelijkheid is dat je je meer bezighoudt met data of juridische werkzaamheden en je specialiseert tot business analist, data analist, pensioenjurist of bestuursadviseur. Gedurende het traineeship ontdek je welke rol jou het beste ligt!

Op de achtergrond is jouw People Manager altijd aanwezig voor coaching en werk je met hem of haar aan je persoonlijke en professionele doelen. Jullie maken tijdens je tweede sollicitatiegesprek al kennis. En vanaf dat moment zijn jullie onafscheidelijk. Jouw doelen, zijn haar of zijn doelen! Bij Talent&Pro groei je door van young professional naar pensioenspecialist.

Wat biedt Talent&Pro?

 • Behalve werken bij een Best Workplace?
 • People Manager (fulltime loopbaancoach)
 • Jobhoppen bij verschillende pensioenuitvoerders en verzekeraars
 • Meteen een vast contract!
 • Startsalaris van € 2.100,- bruto (op basis van 40 uur per week)
 • Bovenop je salaris ontvang je een bonusregeling én vakantiegeld
 • Leaseauto, mét tankpas waarmee je zowel zakelijk als privé kunt rijden

Wie ben jij als trainee Pensioen & Leven?

 • (Bijna) hbo of wo afgestudeerd en starter op de arbeidsmarkt
 • Gericht op professionele en persoonlijke ontwikkeling
 • Communicatief vaardig, nauwkeurig, klantgericht, innovatief en maatschappelijk betrokken
 • Flexibel inzetbaar én enthousiast over detachering
 • Woonachtig in de Randstad of bereid om hier naartoe te verhuizen
 • In bezit van een rijbewijs. Anders staat die leaseauto ook maar een beetje mooi te wezen

Solliciteer voor het traineeship Pensioen & Leven
Je weet nu wat wij belangrijk vinden. Denk jij dat je goed bij ons past? Solliciteer, en vertel ons vooral waarom dat zo is. Voor vragen kun je terecht bij Shane Wijnhoven via shane.wijnhoven@talent-pro.com. Bellen voor een goed gesprek mag natuurlijk ook: 06 - 835 278 52.

Shane Wijnhoven - Corporate Recruiter - recruiter bij Talent&Pro
Shane Wijnhoven - Corporate Recruiter
Stel je vraag via: